Ajutor european pentru firmele româneşti

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare de stat pentru IMM-urile româneşti afectate de COVID–19. Bugetul alocat României este de 3,3 mld. euro, iar firmele pot cere maximum 800.000 de euro pentru a-şi finanţa afacerile.

Comisia Europeană a aprobat un buget de 3,3 miliarde de euro pentru a ajuta firmele mici şi mijlocii din România afectate în această perioadă de pandemia de COVID-19, informează reprezentanţa în România a Comisiei Europene.

„Datorită acestei scheme de ajutoare în valoare de 3,3 miliarde EUR, România va putea ajuta IMM-urile să îşi acopere nevoile în materie de investiţii şi de capital de lucru în aceste vremuri care ne pun la încercare, prin acordarea de granturi directe şi de garanţii publice pentru împrumuturi”, a spus vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenţei în cadrul Comisiei Europene.

Firmele pot obţine ajutoare de stat sub formă de granturi directe şi sub formă de garanţii de stat pentru credite de investiţii şi finanţarea capitalului de lucru. Valoarea maximă a unui ajutor de stat pe care îl poate obţine un IMM este de 800.000 de euro.

De la începutul crizei generate de noul coronavirus, peste un milion de angajaţi din firmele private au intrat în şomaj tehnic, iar alţi 200.000 de oameni şi-au pierdut joburile. Firmele mici şi mijlocii, care angajează mai bine de jumătate dintre salariaţii din privat, sunt cel mai puternic afectate în această criză economică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. ia ghiciti cine va primi bani? taietorul de paduri, cimentul, eon, engie, etc. deci unde se duc banii???
    aiurea imm-uri. vreau sa mi se ararte si mir un imm-ist care va primi bani.

    3.3 miliarde???? bacsis pentru lautari. cam pe acolo ne incadram.

    isarescule, da drumul la tiparnita, nesimtitule! 50-60 de miliarde de lei cel putin! isarescule, america emite 3000 de miliarde de dolari???? la cit ajunge cursul dupa aceea???? lua-te-ar sa te ia de….

  2. cine rezista la o inflatie generata de 50 de miliarde tiparite nu imprumutate? Isarescu poate doar reduce dobanda, de obicei cu 0,5% maxim 1%…asta ar ajuta si oamenii cu credite si daca va relaxare vor fi repornite unele firme atunci lucrurile se vor misca. Daca se merge pe politica lui Basescu de austeritate atunci vom intra in recesiune si criza economica. Esentialul ca relaxarea sa inceapa, gradual si din 4 mai sa inceapa unele activitati…va fi mai cald…

  3. Pe naiba ajutoare! Ia sa vedeti ca va fi obligatie pentru Romania din strainataturi!

  4. Mi-ar fi placut ca cel care imi raspunde sa-si decline identitatea. Trecind peste aceasta impolitete o sa-i raspund totusi ca moneda, ca si armamentul este instrument de lupta. Iar ca sa te protejezi in astfel de situatii in care altii inunda piata cu bani falsi, ca sa te aperi nu poti face decit acelasi lucru! Valoarea banului la tine in tara, azi, trebuie sa o dea numai autoritatile romanesti care pot lua acele masuri care in primul rind protejeaza VIATA!!!!! Tu protejezi banii si profitul intr-o matrice stabilita de specula bursiera, a capitalului prin care se ifaptuieste globalizarea. Chiar ma faci sa rid!

  5. si nu, nu gindesc. prefer sa simt. eu nu merg unde vrea mintea ci unde imi spune sufletul. ca sa intelegi si mai bine ca nu am loc in tiparul pe care l-ai imbracat. ai grija ce iti doresti si cum visezi lumea in care traiesti.

  6. @Cata
    Eu propun sa refuzam banii ca noi suntem Futacus Traco-geticus de la Pontus-Euxinus. Cum sa acceptam noi asa ceva.
    Ne da Volguta pensii si salarii.
    Vine Horlando, mai intoarce doua din pix si suntem cei mai tari. Pe hartie.
    Daca am avut putin noroc a fost ca nu ne-a prins nenorocirea asta cu Veo,Horlando si Volguta la putere.
    Sau ati prins glas ca v-au venit votantii acasa, baragladinele de pe la Suceava si Tandarei?

  7. @tu gandesti Cata

    Cine rezista? Daca nu ma insel Romania a rezistat si la 150% inflatie pe vremea maretului liberal stolo si la 300% inflatie pe vremea maretului psd-ist vodcaroiu. Si nu am murit. Nu am dus-o deloc pe roze dar pe vremea aia era o chestie care se numea „blocaj financiar” intr-o societate orientata pe productia pe stoc. Azi dupa terminarea covid o sa fie ce? Nu cumva „blocaj financiar”? Ca nimeni nu mai produce nimic, iar cei care „consuma” or sa aibe de consum din ce in ce mai putini bani. Austeritatea nu a scos Grecia din hazna (ei da a ajutat din plin germania and comp sa traiasca bine), nici macar SUA in anii 30 nu a fost scoasa din hazna economica. Ceea ce a scos atunci lumea din hazna a fost inflatia si un plan national de dezvoltare a infrastructurilor unde clientul principal devenea STATUL si el tinea si inflatia nu sub control ci pe o panta „suportabila”.

  8. La cine vor ajunge aceste miliarde, avand in vedere ca Guvernul/”Grupul de imbecili organizat”, ca sunt imbecili a spus-o si Rares Bogdan, sunt slugile multinationalelor?

  9. @tetea

    propune ce vrei tu! esti liber ca pasarea cerului.
    sincer, nu inteleg ce vrei sa spui. pentru mine scrisul tau este fara mesaj.

  10. care firme romanesti?OMV,DACIA,AUSTRIACUL CU PADURIILE,EON…..Pana ajung la firmuletele romanesti o parte din banii astia sant furati de politicieni si gastiilor interlope de la judete o mare parte la firmele strainiilor iar firimituriile daca mai vor exista pe la ceva firmulete romanesti

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.