Alegerile sub presiunea grupurilor mafiote 

Se apropie alegerile, nu numai cele europarlamentare. Personaje în gipsul imagistic, asemenea lui Klaus Iohannis, se îndreaptă spre start cu impetuozitatea unor tranzacționiști pe banii altora. In ce privește competiția, acei mult așteptați alții, nu se întrezărește nimic. Politica pare tot mai mult un domeniu rezervat unor grupuri cu aură ocultă, deși aceasta este pur și simplu infracțională. Problema care se pune nu este legată de cei care sunt în acest moment în fotolii, ci de ce-i care ar trebui să se revolte și să vină cu oferta schimbării. Alegerile pentru Parlamentul European sunt infinit mai mediocre decât cele pentru Marea Adunare Națională a RSR, iar cele interne sunt asimilabile întru-totul unei selecții pentru organismele de contrabandă. 

Lumea politică a început deja să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, dovadă că din buncărul puterii românești a început deja operațiunea privind disciplina electorală. Revenind la fostul PCR, se poate constata că primenirea cadrelor operată atunci, astăzi pare un vis. In ce privește sancțiunile, acestea sunt astăzi inexistente. 

Europarlamentarii români sunt un fel de extratereștri asigurând alarmant blocarea intereselor naționale în forul comunitar. Nimeni nu poate pune punctual în discuție activitatea acestora, măcar sub aspectul apartenenței. Sunt nenumărate situații în care această specie politică s-a integrat precum dezertorii de război. Interesul comunitar are nevoie de persoane extrem de dedicate regiunilor pe care le reprezintă în cadrul proiectului de dezvoltare.

Orice campanie electorală pare a fi rezultatul unui stat dictatorial dacă nu apar în peisajul politic noi partide formate din oameni noi, relevanți, mai ales în contextul post-totalitarismului comunist.Astăzi când un partid politic poate fi foarte simplu constituit, ca o asociație, invocarea unor dificultăți majore nu mai este credibilă. Așteptarea altora în rezolvarea chestiunilor curente a luat de multă vreme sfârșit, pentru că cenzurarea mediului politic, chiar dacă se manifestă și mai face victime, este un simplu reflex discordant. 

Efervescența politică ar trebui să fie o normă, așa cum stabilitatea unor centre de putere de tip mafiot o imposibilitate. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioan Vieru 1330 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Competitiile electorale sunt slabe daca sunt castigate mereu de aceiasi candidati. Numarul de mandate in politica ar trebui limitat la doua, iar persoanele care au deja o functie si, inainte de a-si fi incheiat mandatul, vor alta, altundeva in politica, sa isi dea demisia din functia pe care o detin cu doua luni inainte de data depunerii candidaturii pentru noua functie(ar fi necesar pentru ca unii isi folosesc functiile drept „trambulina” pentru altele noi, ca sa nu dea socoteala la sfarsit de mandat pentru ce au facut si pentru a profita de ocazie si a a-si asigura viitorul in politica intr-o functie noua. Jocul de-a „locomotiva” de partid ii favorizeaza pe „veteranii” din politica, fiindca ei sunt alesi pentru ca sunt mediatizati intens de posturile tv si castiga astfel notorietate, insa aceasta face ca sansele celor care candideaza pt prima data sa fie reduse, ceea ce arata ca pretinsele preocupari pentru a promova tineri si persoane noi sunt mai degraba aparente.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.