Amenzi noi în Centrul Vechi

Amenzi noi în Centrul Vechi. Nu mai puțin de 200.000 de lei este valoarea a zeci de amenzi date, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unor controale comune făcute de polițiști, polițiști locali, jandarmi și comisari de la Protecția Consumatorului.

În zona Centrului Vechi au fost verificate 17 societăți comerciale, iar în urma controalelor au fost constatate și aplicate 57 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 210.600 lei.

Poliția Capitalei a transmis că s-au dat amenzi totale de 3.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii- 55/2020, respectiv celor care nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială.

Amenzi de 119.000 lei au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor și de 40.000 de lei pentru nerespectarea HG 857/2011privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

Au fost date amenzi de 10.000 lei conform Ordonanței nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor și altele în valoare totală de 7.000 lei conform prevederilor Hotărârii nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, respectiv de 3.400 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr 61/1991.

Au fost controlate și mașinile care transportă persoane în regim taxi sau în regim de închiriere și au fost aplicate amenzi de 27. 000 lei, conform Legii nr. 38/2003. Au fost reținute și trei autorizații taxi și s-au dat amenzi de 1.000 de lei conform OUG 195 /2002.

Amenzi de 1.000 lei au fost date conform Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 40 kg de materie primă de origine animală și nonanimală și s-a dispus oprirea temporară a activității de prestări servicii în bucătărie la una dintre societăți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. După ce ca aproape au murit,și vine și guvlib sa le dea o scatoalca zdravănă.

 2. În provincie nu le are nimeni grija. În București trebuie creată o stare de nemulțumire asociată discret și perseverent primarului general, doamna Firea și primarilor de sector PSD-iști spre ai determina să trădeze ca domnii Chirică și Negoiță, pentru a fi reevaluați conform moralei PDL-Băsescu dominantă în Noul PNL.

 3. asa ba distrugeti tot ce nu e corporatie LA HYPERMARKETURI N-ATI DAT O AMENDA IN VIATA VOASTRA BA CANALIILOR, AUTORITATILE ROMANE =SLUGI PENALE ALE MAFIEI CORPORATISTE … MULTA UE SA-TI DAM BA LUCOVID, O SA AJUNGETI TOTI LA TIRGOVISTE CA CEAUSESCU CANALIILOR

 4. Foarte bine!!.. acolo se spală bani la greu… după mine centrul vechi ar trebui dărâmat,e un focar de mizerie,de prostituție,o zonă condusă de interlopi,este o rușine ce se întâmplă acolo, dacă vrei curve te duci acolo, dacă vrei droguri tot colo, dacă vrei smenuri, hoții,jafuri acolo se stabilesc…nu salvează centrul vechi economia țării!!..

 5. rammstein, banii se spala in contractele de stat ba mafiot guvernamental ce esti asa ca mai subtire cu propaganda neoliberala ba canalie

 6. neconstitutionale. toate. incalcarea drepturilor omului, prin nerespectarea dreptului la munca – nu poate conditiona statul incasarile pe motiv de „orice” inventie oms mai ales ca „epidemia” nu a fost declarata NICIODATA IN ROMANIA ! ACTIVAREA ABUZIVA SI ARBITRARA A ART. 15 CEDO ! DE CE NU VORBESTE NIMENI DESPRE RIDICAREA DREPTURILOR NOASTRE ??? DE CE NU SE SCRIU ARTICOLE DESPRE ASTA…?? ROMANIA TREZESTE-TE!

 7. De ce nu dati autorizatie pe fiecare local cati oameni are voie sa aiba simultan???zi ba Horban???.
  Lafel la METROU…MAGAZINE…PUNETI NUMARATOARE ELECTRONICE XARE ADUNA SI SCAD CEI CARE PLEACA SI CAND SE ATINGE NUMARUL SE INCHIDE BARIERA.

 8. Multumesc Magda Colgiu. Stiu articolul si m-am bucurat atunci cand l-ati publicat. DAR! ACESTE absurditati halucinante intr-o democratie TREBUIE REITERATE PANA PRICEPE CINEVA-CUMVA-UNDEVA. PANA SE MISCA CEVA SA OPREASCA TAVALUGUL DICTATURII MONDIALE CARE SE VREA A SE RIDICA. NUMAI UNITI CA POPOR SI REACTIONAND PUTEM SCHIMBA CEVA. EXACT CUM A INCEPUT COMUNISMUL – TARILE CARE S-AU OPUS AU AVUT UN COMUNISM MAI BLAND – POLONIA, CEHISLOVACIA, UNGARIA ETC. ROMANII AU AVUT UN COMUNISM UN PIC MAI BLAND DECAT IN RUSIA SI CHINA. EXACT CUM TICALOSII ASTIA NE REPETA ACELEASI ABSURDITATI ZILNICE, SI NOI, PRIN DUMNEAVOASTRA AR TREBUI SA REPETAM NEDREPTATILE CARE NI SE FAC. toate cu hashtag eventual. PANA II SATURAM PE NEMERNICII ASTIA NENOROCITI. Multumesc pentru posibilitatea de a imi „striga” zilnic pe site-ul Cotidianul amaraciunea din acelasi motiv: poate ne trezim si ne luam drepturile inapoi! NUMAI UNITI PUTEM CASTIGA.

 9. Sunteti chiar naivi, ies judecatorii si se plang ca au prea mult de munca!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.