Anchetă, după incendiul de la Orăştie

Inspectorii de muncă din Hunedoara au început, joi, verificările în cazul incendiului la o fabrică de uleiuri din Orăştie, urmând să stabilească dacă au fost respectate condiţiile de securitate şi sănătate în muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților ITM Hunedoara, evenimentul este cercetat ca „eveniment cu incapacitate de muncă”, după ce un tânăr, angajat al fabricii, este în stare gravă, internat la un spital din Timişoara.

„Am demarat cercetări în ceea ce privește evenimentul respectiv. În primă fază l-am încadrat ca incident periculos, la ora actuală îl cercetăm ca și eveniment cu incapacitate de muncă evidentă, din cauza faptului că una din persoane a suferit arsuri și este internată la spitalul din Timișoara. (…) Din primele informații aveau forme legale de încadrare. 104 persoane sunt angajate acolo, cinci au fost implicate direct în evenimentul respectiv, una cu arsuri, celelalte patru au refuzat orice internare și consult medical, după acordarea primului ajutor”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Gabriel Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Incendiul a izbucnit marţi la o hală cu o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în care se aflau depozitate uleiuri foarte uşor inflamabile. Acesta a fost stins miercuri, la orele prânzului, după 20 de ore de intervenție.

„Se fac investigații. Incendiul a fost lichidat. De unde s-a inițiat, care sunt împrejurările, toate constituie de fapt cauza. Mai durează, probabil, câteva zile”, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Fauna unui pârâu a fost distrusă pe o porţiune de patru kilometri din cauza poluării în urma evenimentului.

Fabrica fusese amendată în acest an cu 90.000 de lei, pentru diferite nereguli, între care nerespectarea planului de protecţie internă.

Recomanda
Julieta Tarnovan 2530 Articole
Author