Anchete cu telefon dat de Coldea?

Jurnalistul Dan Andronic face noi dezvăluiri, într-un articol publicat în EVZ, în care vorbește despre cum firmele concurente ale băieților deștepți erau eliminate prin intermediul unor anchete.

Este vorba despre anchete ale Consiliului Concurenței, dar și ANI, care s-ar fi făcut la ordinele lui Florian Coldea.

Andronic dă exemplul companiilor de publicitate, un caz mediatizat și care s-au dat mari amenzi.

Jurnalistul scrie că se află în posesia unor mărturii care atestă că ancheta respectivă ar fi plecat de la un telefon dat de generalul Coldea unui subordonat de la Consiliul Concurenței.

Totodată, Andronic dezvăluire că, pe modelul Parchetelor și DNA, ar fi existat un protocol și între SRI și ANI.

Astfel, scrie sursa citată, prim-ajunctul SRI trimitea sesizări cu nereguli în declarațiile de avere ale demnitarilor la ANI, sub forma unor note. Ulterior, dosarul pleca de la ANI fie prin sesizarea instanței, fie la Parchetul General dacă existau indicii de comitere de fapte penale.

De altfel, foarte multe dintre dosarele ANI, arată EVZ, au avut la bază sesizări făcute de Florian Coldea/George Maior și care nu puteau fi ignorate din punct de vedere instituțional.

Dan Andronic este cel care a făcut publică întâlnirea de taină din casa lui Gabriel Oprea, din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009. O întrunire secretă la care ar fi participat şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi șefii SRI de la acea vreme – George Maior, respectiv Florian Coldea.

Ca să scape de mâna lungă a DNA, mai mulți oameni de afaceri au dispărut peste granițe.

Sebastian Ghiță este la Belgrad, după ce a scăpat chiar de sub nasul polițiștilor. Fostul deputat a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie.

Dispărut în decembrie anul trecut de sub supravegherea SRI și Poliției, Ghiță avea în momentul în care a fost prins permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.

Acesta a spus, de altfel, în cadrul audierilor de la Belgrad, în cazul cererii de extrădare formulată de autorităţile române, că se opune extrădării, invocând persecuţii politice.

Alexandru Adamescu nu vrea să vină nici el în țară pentru a nu fi arestat într-un dosar în care tatăl său a murit.

Din Anglia, fiul lui Dan Adamescu critică autoritățile de la București care cer extrădarea lui în România, unde este acuzat de mituirea unor judecători de la Tribunalul Bucuresti.

Autoritatile britanice l-au plasat sub control judiciar, astfel că fiul omului de afaceri susține că mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său ar trebui anulat. De asemene, o instanță de arbitraj internațional de la Washington judecă, în paralel, un conflict comercial între companiile familiei și statul român.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit la vârsta de 68 de ani, după ce, în septembrie anul trecute, fusese internat la Terapie Intensivă, într-un spital privat din Capitală.

Dan Adamescu a susținut permanent că a ajuns după gratii din motive politice și că afacerile sale au fost sabotate.

Omul de afaceri fusese condamnat la patru ani și patru luni de închisoare, fiind acuzat că a mituit mai mulți judecători pentru a putea intra în insolvență cu scopul de a scăpa de datorii.

Popoviciu este cel mai recent personaj care a dispărut peste granițe pentru a scăpa de o pedeapsă cu închisoare de 7 ani. Se zvonește că ar fi la Londra sau în Statele Unite.

Condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție a României în dosarul Băneasa, omul de afaceri Gabriel Popoviciu și-a luat un avocat influent, pe Louis J. Freeh, un fost judecător și director al FBI. Freeh a sărit miercuri în apărarea lui Popoviciu spunând că acesta este nevinovat.

Condamnarea nu este susținută de fapte sau lege, a mai susținut Freeh.

Freeh a afirmat, potrivit digi24, că a fost desemnat să conducă o analiză independentă a condamnării lui Popoviciu în fața Curții de Apel, fără a menționa cine la desemnat pentru acest lucru, în ce calitate, dacă se află sau nu sub un contract semnat cu omul de afaceri.

Potrivit Jurnalului Naţional, încă din 2004, Puiu Popoviciu şi-ar fi trecut afacerile pe numele mamei sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.