Sprijin pentru salariații disponibilizați de la CE Hunedoara

Angajații disponibilizați în cursul acestui an de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) vor beneficia de măsuri de protecție socială după ce Guvernul a alocat fondurile necesare pentru plata acestora, potrivit unui comunicat al Executivului.

Conform comunicatului, printr-o  hotărîre adoptată în ședința de miercuri, Executivul a alocat 387.000 de lei din bugetul asigurărilor de șomaj pe anul 2017 pentru plata venitului lunar de completare  de care vor beneficia 1086 de persoane disponibilizate de la compania energetică, în baza Planurilor de disponibilizare.

„Prin măsura de disponibilizare de personal se urmărește reducerea activității CEH, echilibrarea bugetului de venituri și cheltuieli și îmbunătățirea indicatorilor economico-financiari ai societății.

Acest venit lunar de completare se adaugă indemnizației de șomaj și se acordă în baza OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-¬2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare”, se mai arată în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Hunedoara, un oras in ruina pe 100 de hectare…
    Peste 100 de hectare de terenuri ocupate în trecut de ruinele fostelor uzine siderurgice din Hunedoara se întind din imediata vecinătate a Castelului Corvinilor până la celălalt capăt al municipiului Hunedoara.
    Peisajul dezolant întâmpină miile de turişti care vizitează monumentul istoric.
    În ultimii ani, doar pădurile şi tufele crescute peste dărâmături au schimbat înfăţişarea „deşertului” din Hunedoara.
    Terenurile pe care au funcţionat vreme de peste un secol uzinele au fost acoperite treptat de vegetaţie, unele de tufişuri şi pădure. Subsolurile unor foste clădiri ale combinatului, singurele rămase intacte după marile demolări de la sfârşitul anilor 2000, s-au transformat în iazuri cu apă de ploaie, în jurul cărora a crescut papura. Cei care trec prin zonă trebuie să fie atenţi la puţurile şi canalele ascunse sub ierburi şi gunoaie.
    Oamenii se plang, ducandu-si viaţa pe ruinele toxice ale combinatului din Hunedoara, locurile unde nici iarba nu mai creşte de 20 de ani.

    In 2016, Hunedoara văzută de irlandezi într-un reportaj sfâşietor: familii care trăiesc printre gunoaie, copii bolnavi, fără ajutor, sărăcie ca în Lumea a treia.
    O televiziune din Irlanda a realizat un documentar despre Hunedoara, în care oraşul este prezenat în cele mai sumbre aspecte.
    Potrivit jurnaliştilor de la Ireland AM, numeroase familii supravieţuiesc scormonind prin gunoaie, copii bolnavi sunt lipsiţi de ajutor, iar mulţi localnici nu au apă şi electricitate.
    Irlandezii le-au adus cadouri sărmanilor din judeţ.

    In vara am vizitat Castelul Huniazilor: am vazut ca oamenii NU mai au nici o SPERANTA.

  2. Da-tii pe toti afara si la iarna o sa suflati toti in lumanare.Tara de trogloditi,ce nu stiu sa-si aprecieze resursele.Nu s-a pomenit asa ceva nici pe vremea comunistilor.Se pare ca cretinii nu au limite si buzunarele largi pentru spaga,astfel nu se explica fenomenul.Altii aduc carbunele de la mii de kilometri pentru centrale ,iar ai nostri inchid exploatarile.Bravo vanzatorilor de tara !!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.