Apartament politic

Apartament politic. Instituția partidelor politice a eșuat prin faptul că nici partidul unic, nici fosta securitate comunistă nu au fost scoase în afara legii, ca instituții, cu toate consecințele necesare. Mascarada cu Securitatea ca poliție politică a dat posibilitatea reintegrării în peisajul românesc a unor structuri în același format.În consecință, nu este deloc de mirare, că după intrarea României în UE și NATO, când se aștepta un filtru intern sub aspect moral și administrativ, situația anterioară și-a arătat adevarata dimensiune.

Practic, așa cum talibanii au preluat la cheie statul afgan, după plecarea alianței internaționale, cam în același registru au revenit la putere fostele structuri ale securității, prin urmașii urmașilor.

Șefii de partide sunt extensia acestor foste structuri, fapt constant după 1990. Opoziție sau putere s-au dovedit a fi aceeași forță malefică destabilizând orice formă de democrație căreia să i se supună.

Lupta pentru putere în interiorul partidelor este un simplu exercițiu de imagine asemănător scrutinului electoral pentru Marea Adunarea Națională, cu mai mulți candidați decât locurile prevăzute.

Multipla coordonare mafiotă marionetelor din fruntea partidelor și structurile ierarhice ale acestora, a produs deja efecte catastrofale prin inexistența unei strategii naționale de securitate și dezvoltare socială, predominând interesul propriu al grupurilor politice, în fapt veritabile grupuri infracționale sub aspectul activității în interes public.

Partidele politice și oamenii politici nu pot avea destinația eternității în existența lor decât dacă sunt întrunite nenumărate condiții, și altele decât acelea ale unor reușite electorale.

Simplele revendicări și declarații de la curente politice de anvergură cândva, nu mai pot constitui în România dovezi ale legitimității și capacității reformiste.

Cu simple etichete propagandistice în susținerea legitimității, actuala clasă de impostori politici se vede în situația de a fi declarată drept vulnerabilitatea nr. 1 a României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Ioan Vieru 1339 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Romania a ajuns platoul infractional generalizat in orice domeniu si al oricarei tari care vrea sa fure sau excrocheze Romania prin politicieni si legislatia care e facuta intentionat favorabila acestor entitati! In afara de institutiile care incaseaza obligatoriu de la cetatean taxe, impozite si pretul a tot ce consuma, nicio institutie nu functioneaza ca intrun stat serios! Afirm pentru ca am exemple: egipt-cairo, italia, halvetica, putin din nemturia si frantuca, pentru a face paralela in practica interioara a orice si in orice domeniu! Cat despre apartament politic, s-au extins pentru incasari de pomana peste tot! Apropo, ma uit la realitatea tv si antena 3, e o competitie uriasa in dezvaluiri cu acte, care in final, se ajunge exact la concluziile despre care scriu de ani si ani de zile. Platoul excrocilor si infractorilor care vor sa devasteze, sa fure pentru a se imbogati imediat este Romania, pentru orice natiune straina care poate ingenunchea natiunea romana prin clanurile infractionale adunate la guvernare! Si, cica nu au motive reale bazate sa desfiinteze sectia care le sta in ceafa infractorilor! Sa continuie infractiunile fara nicio problema!

 2. Citu trebuie sa stie mai bine, pa el baietii l-au educat si instruit, sa iasa un acoperit de nadejde al sistemului

 3. Si Citu poate fi un ofiter activ acoperit, ca si tovarasul General Plagiatus Ponta.

 4. VOM CURATA TARA DE REGIMUL FANARIOT KOMINTERNIST !
  100.000 DE TRADATORI SI COLABORATORI MARI SI LATI. 90.000 SE VOR PREDA IN PRIMELE 24 DE ORE.
  10.000 VOR FI PRINSI LA FRONTIERE FUGIND CA SOBOLANII !

 5. Dl Vieru trebuie felicitat pentru renuntarea totala la precautia legitima demascand in sfarsit perpetuarea sistemului
  bolsevic romanesc sub „acoperire capitalista”!Faptul ca nu a incastrat mascarada mioritica macar la nivelul mascaradei
  din Colhozul Bolsevic european nu-i scade valoarea analizei care, daca o extindea inclusiv la nivel planetar, ar fi reusit sa dea raspunsul corect mascaradei mondiale actuale determinate de VIRUSUL BOLSEVIC chinez…Zilele trecute la o emisiune a raspopitului un general de Securitate ajuns sef al Directiei externe rebotezate il apara…”atacandu-l” pe Cutzu-Cutzu, afirmand ca nu-l crede agent intrucat Secu promova „elite”, nu „prostocrati” care se lasa prinsi bauti, respectiv drogati la volan in tari straine!? Parsivul general a ignorat ca „incidentele” traite de Cutzu-Cutzu
  fusesera pregatite special de Securitate pentru a fi oferit ca…AGENT DUBLU! Fiind preluat in agentura specialistului
  in atacuri la monede nationale si crah-uri bancare, COMINTERNISTUL FOST EVREU inainte de BOLSEVIZARE, SÖROS…

 6. Iar populația, împărțită deja în două tabere dinainte de ’89, le-a garantat legitimitatea. Înainte, jumate turnau in zilele cu soț, iar cealaltă jumătate in zilele fără soț. După ’89 puteau turna in fiecare zi, fiindcă turnau la aceiasi, dar la uși diferite.
  Ăsta-i avantajul „apartamentului politic” cu intrări separate.
  Mai multă informație de prelucrat, dar și ciolan mai mare.

 7. Toti moftangii astia, politruci, securisti, moftangii, sunt ca ruda saraca a unuia bogat ce a murit si le-a lasat o avere uriasa, iar netrebnicii, nefiind in stare sa gestioneze averea mostenita, au dat/risipit totul.

  „Golaniada” a fost stinsa prin crimele infaptuite de cei ce au batjocorit Romania in ultimii 31 de ani.

  Trebuie dat cu DTT si starpiti toti paduchi emanati din securism!

 8. Excepțional articol!!..indiferent de partide toți provin din aceeași securitate sau urmasele ei de după ’90…!!..

 9. CLASA POLITICĂ cu diplome cumparate la tarabe interne si externe, ratati profesional, analfabeti, impostori, alienati, oligofreni ce au trecut de la gripa aviara si pesta porcină , la pandemia mondială de prostie, minciuni fara granite, panică, frică, teroarea vaccinării, spitalizării si tvcirc???un nou canal, alegeruile anticipate ar fi o ultimă sansa pt.. o Românie normală, educată, civilizată!!!

 10. Principiul de baza a politiei politice ca institutie e sa corupa , sa promoveze corupti si apoi sa se faca simtita ca necesara , salvatoare, necesara ca aerul , increstinatoare evlavioasa, propavaduitoare si mesianica.

  Observam ceva asemanator in peisajul curent ?

 11. Domnule Vieru nu mai manipulați ieftin cine sunt vinovații. Securitatea avea structurile, organizarea și organigrama oricărei instituții similare din lume. Metodele de racolare, instruirea, banii negrii necontabilizați și verificați sunt aceleași de pe vremea lui Hamurabii despre care învățam la istoria din clasele secundare că avea o unitate “ochii și urechile împăratului”. Deci SRI nu poate să difere esențial de Securitate. Că a pierdut din sarcinile serioase ale Securității și a preluat și exagerat numai ce au făcut ca Securitatea să fie o poliție politică temută și mizerabilă este alceva. Nenorocirea este că în aceste structuri au fost promovați și se promovează intre ei oameni ce nu au nici o fărâmă de patriotism. Sunt stat în stat și vor bani, bani, bani fiindcă politicul le permite și prin cine numește la conducere și prin faptul că se lasă șantajat. Nepotismul este obligatoriu în România actuală , examenele pe post fiind o mascaradă mizerabilă peste tot, poate la medicină mai puțin, ca să iasă cine trebuie. Postul se scoate la concurs când este nominalizat câștigătorul. Nu ai șansă dacă nu respecți regulile jocului. Greu să reformezi când dorința de a ajunge pe un post nu mai este vocație fiind stăpânită numai de bani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.