
Rata de promovare, înainte de contestații, la prima sesiune a examenului național de Bacalaureat, este de 67,2%, incluzând și elevii proveniți din promoțiile anterioare, anunță Ministerul Educației Naționale (MEN).
„Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2018-2019 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie este de 73,7% (superioară cu un procent celei de anul trecut: 72,7%). Rata de promovare în ansamblu (înainte de contestații), incluzând și elevii proveniți din promoțiile anterioare, este de 67,2%”, spune ministerul într-un comunicat de presă.
S-au înregistrat 177 de medii generale de 10, față de 104, câte au fost anul trecut.
Din totalul candidaţilor înscrişi (136.091), s-au prezentat 129.166 de candidaţi.
Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 84 de candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului national de Bacalaureat.
S-au consemnat procente ridicate de promovare în: sectorul 4 al Capitalei (80,94%), judeţele Cluj (80,71%), Iași (76,34%), Bacău (75,96%), Sibiu (74,54%), Brăila (73,40%), Galați (73,01%), Municipiul București (72,84%), respectiv județele Buzău (72,84%) și Brașov (72,74%).
Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.
Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate luni, 8 iulie, la ora 10:30, atât în centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.
Contestaţiile pot fi depuse tot astăzi, între orele 12:00 şi 16:00.
Rezultatele finale vor fi făcute publice sâmbătă, 13 iulie.
Asta inseamna ca 30% din tineri ar fi fost mai bine sa urmeze o scola profesionale, politica de ca toti sa aiba liceu, o diploma/”mapa” cand totusi este necesar ca unii sa dea si cu sapa, curete punctele sanitare, sa repare o masina, etc. Daca toti vor fi cu diplome univ. atunci in magazine, atelierele auto cine va lucra? Vom ajunge sa avem doctori in stiinte someri ca in alte tari. O societate dezechilbrata prin mentalitate crede ca doar diploma si frumosetea turnata in silicon este totul. Iluzia a facut un seic sa dispara in aburul unei lumi incerte. Viata simpla este mult mai frumoasa decat cea plina de ispite. Echilibrati-va mental inainte de a trai tragedia superioritatii. Iisus cand le-a cerut oamenilor sa-l urmeze, le-a cerut sa renunte la trufie, lacomie, spunandu-le ca mai degraba trece o camila prin urechea acului decat un om bogat. Sunt oameni valorosi si in afara liceului. Cine iubeste cartea se va documenta toata viata indiferent daca are liceu,facultate sau cateva clase, asa cum poti avea o valiza de diplome si sa nu stii ce-i un fiord, un estuar…invatati sa pretuiti OMUL si viata in general.
@Vacarenko
Ai mari probleme cu logica, probabil ca de fapt tu esti cel care a picat la BAC. Ce sa-i invete niste parinti inculti in marea lor majoritate, oameni formati dupa revolutie atunci cand nimeni nu mai invata, cand toti dadeau tunuri pana au provocat blocaj financiar-bancar, pe proprii lor copii? Si apoi unde ai vazut tu in comentariul meu ca dau vina pe Dragnea si ca Basescu ar fi idolul meu?? Esti intr-o ureche, stimate Vacarenko!
Da, profesorii si inspectorii poarta o mare vina, dar parintii unde sunt?! Cati parinti se ocupa de odraslele lor si le ofera sprijin, macar moral? Iar atunci cand copiii o iau razna, incearca sa-i aduca pe calea cea buna? Au aparut Consiliul National al Elevilor, Asociatia Parintilor, organizatii care nu fac decat sa judece dascalii si sa ceara drepturi, fara a asigura responsabilitati. Nu este admis ca un parinte sa bata cu pumnul in catedra, cerand profesorului sa-i treaca loaza. Am vazut la televizor reactiile deplasate ale unor absolventi la bacalaureat, reactii de derbedei agramati. Cred ca, in realitate, numarul celor care au trecut examenul este mult mai mic, pentru ca medii de 5, sau 6 nu se pot lua in considerare. Nici treaba cu contestatiile nu e in regula. Recorectarea inseamna timp pierdut. Iar tu, Stoleriule, nu mai da vina pe Dragnea, ca nici Basescu al tau n-a fost mai breaz. Si tu te manifesti ca picat la bac.
„Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara” afirma candva Spiru Haret. Deci rezultatele scolare sunt un reality test, un fel de privire catre viitorul Romaniei. Nu mai este nimic de comentat, la asa rezultate asa viitor. Dar chestiunea aceasta legata de calitatea slaba a invatamantului romanesc dateaza de 30 de ani cel putin, timp in care noile generatii de politicieni semidocti au crescut si au preluat destinele tarii: Teodorovici, Valcov, Dragnea, Dancila si intreg guvernul sunt doar exemple despre calitatea slaba a celor care ne conduc din rau in mai rau.
Si asta in conditiile in care oricum se dau spagi grele si multi primesc subiectele inainte :)))))))))))))) Eu cred ca maxim 25 % au luat peste 5 pe bune :))))))))))
Felicitari Abramburica care ne ametesti cu nanao-particule! Educatia pentru munca si viata este zero din moment ce drogatii sunt mai multi decat alcoolicii la volan! Cine vrea sa invete invata si fara meditatii! Ai marit de 3 ori salariile la profesorii si rezultatele se mentin sub nivelul marii! Inspectorii scolarii incaseaza la greu cu rezultate zero (mafia din invatamant)! Oricum toti tinerii mai rasariti sunt carne de tun pentru civilizatiile occidentale! Responsabilitate profesorilor zero! Elevul e in centrul atentiei! Huuo! Banul profesorilor este in centrul atentiei!