Argumentul lui Arafat care te-ar putea convinge: „Se vedea deja”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri seara, la Digi24, că România se află sub media de vaccinare la nivel mondial. Arafat a mai spus că peste patru miliarde de oameni s-au imunizat deja în toată lumea, iar dacă vaccinurile făceau rău se vedea deja.

„Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi sutem undeva pe la 30, 30 şi ceva la sută. Media mondială, care include Africa, Asia, toată lumea, este de 45%”, a afirmat Arafat, la Digi24.

În ce privește teroriile conform cărora vaccinurile ar face rău, Arafat a explicat că dacă ar fi existat probleme, acestea ar fi apărut deja și recomandă, încă o dată, informarea din surse oficiale și științifice.

„Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja, fără discuţie. Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70, 80% se relaxează complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală”, a mai spus Arafat.

„Acestea sunt datele la care trebuie să ne raportăm când luăm decizii, nu la informaţiile hilare care circulă pe internet, fără nicio bază ştiinţifică”, a conchis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Întrebat dacă va exista un val cinci al pandemiei, Arafat a afirmat: ”Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”.

Declarații anterioare făcute vineri

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că este greu de realizat transferul pacienţilor COVID în afara ţării, în special al celor de la Terapie Intensivă deoarece starea lor s-ar putea agrava pe drum. Există însă discuţii cu Ungaria pentru transferul unor pacienţi.

„Am explicat acest lucru şi de ce acest lucru este dificil de realizat, mai ales cu pacienţii de Terapie Intensivă. Totuşi, ne întreabă lumea de ce transferăm în interiorul ţării cu avionul. În interiorul ţării avionul decolează la înălţime mică, aterizează, oriunde se ajunge într-o oră, pacientul este predat. În afara ţării distanţele sunt mari, sunt pacienţi foarte instabili, chiar şi în interiorul ţării am refuzat să ducem pacienţi pe cale aeriană şi nici pe cale terestră pentru că nu suportau transferul. Am explicat şi acum o săptămână. Am avut o fereastră să trimitem pacienţi tot la Târgu Mureş cu avionul şi din pacienţii selectaţi a trebuit să schimbăm pentru că medicii care aveau pacienţii mi-au zis foarte clar că pacientul nu suportă transferul, nici cu ambulanţa până la aeroport. Şi atunci nu pot să-l duci. Nici în afară nu poţi să îl duci”, a afirmat Arafat.

El a precizat că există discuţii cu Ungaria în acest sens.
„Modul în care trebuie să lucrăm în primul rând este creşterea capacităţii. Faptul că putem duce câţiva pacienţi în altă zonă nu va rezolva problema de aici pentru că asta înseamnă că trebuie să ai pod aerian, vedeţi în fiecare zi vin cazuri, unele sunt netransportabile, pe cine alegi, pe cine trimiţi, pe cine nu trimiţi. Există discuţii cu Ungaria, se ştie deja că sunt discuţii cu Ungaria, se perfectează un mecanism pe care este posibil să îl folosim, facilităţi sau posibilităţi de a trimite din zona transfrontalieră şi acest lucru aşteptăm să fie perfectat, nu se poate perfecta într-o zi, două”, a mai transmis Raed Arafat.

Raed Arafat a mai declarat, vineri, că există pacienţi cu COVID-19 care necesită terapie intermediară şi care insistă să fie internaţi, deşi puteau să primească medicamentele acasă.

„Acest val este altfel decât valul trecut, cu un număr mai mare de cazuri şi brusc, cum s-a întâmplat în unele ţări în care creşterea a fost foarte rapidă, normal că pune o presiune mai mare. De aici noi venim şi cu soluţii suplimentare (…) care să ne permită să preluăm bolnavii din UPU şi să preluăm bolnavii care trebuie să fie internaţi. Mai e un aspect, totuşi. Nu toţi bolnavii care sunt în UPU sunt bolnavi de terapie intensivă. Mare parte sunt bolnavi de terapie intermediară. Sunt bolnavi care poate în altă ţară i-ar trimite acasă în ziua de astăzi şi ei nu doresc să meargă acasă. Vor să rămână şi să se spitalizeze”, a explicat Arafat, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Potrivit acestuia, printr-o ordonanţă de urgenţă s-a decis ca anumite medicamente, care înainte nu puteau să se administreze decât în spital, să poată fi date acasă.

„Acest demers este menit să reducă presiunea în situaţia în care unii pacienţi nu trebuie să se interneze. Deci, dacă luăm presiunea pe care o avem, într-adevăr există pacienţi pentru terapie intensivă şi sunt pentru paturile unde este nevoie de oxigen, dar pe paturile fără oxigen sunt pacienţi care insistă că vor să se interneze. Sunt situaţii în care pacientul care insistă să fie internat, este internat, deşi putea să stea acasă, să primească medicamentele. (…) Sunt pacienţi care spun eu nu vreau să plec, rămân până apare un loc. Acum suntem în situaţia în care resursele sunt mai puţine decât cererea”, a adăugat Raed Arafat.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

35 de Comentarii

 1. E greu? Dar cand a fost usor, de ce nu ati luat masuri, ‘ucigasilor’? Tu, infractor sustinut in absolut orice, tu esti primul vinovat pentru tot ce se intampla in urgente si spitale! Sa nu spun mai multe, mincinosule!

 2. Prostie,
  toti suntem vinovati, delasarea, prostia, carpeala, hotia etc. NU este doar caracteristica unuia sau altuia.

 3. Arahate, zi-ne dom’le, e sau nu e vorba de unguri din Transilvania care au și cetățenie ungară și vor să fie tratați în Ungaria? Că nu l-o fi apucat brusc solidaritatea pe Tweety ăla de la Budapesta. Ce-o tot dați pe după prun.
  Și bineînțeles, transportul va fi plătit din banii proștilor de români. Unii cu „cetățenii”, ăilalți cu costurile, jigodii alogene care sunteți voi jigodii.

 4. vorbeste o romaneasca invatata la kolosvar si marosvasarhelyi. S-a lasat f. greu convins sa vina la Bucuresti. Maghiarizat si capturat de buda cu pestă.

 5. Mai bine negociaza cu ungurii importul de medicamente necesare tratării infectiei cu C-19 in stare incipienta…! Ca sa nu spun mai mult! Aduceti medicamentele in farmacii…si in spitale!!!
  Toate ziarele si toate televiziunile ar trebui sa urle asta de dimineata pana seara…ca va mor contribuabilii…nu o sa mai aveti de la cine sa furati !!!

 6. „Raed Arafat: Există discuţii cu Ungaria”de tipul:
  Noi ne-am dagadam
  Voi v-ati dagadam
  Si cu toti ne-am dagadagadam..

 7. Mai brancardierule, zi mersi ca nu sintem vecinii nostri ca pana acum iti faceau de un an… Chiar, cum se spune pe arabeste coliva? Este inadmisibil sa opresti celelalte sectii din spitalele de stat ! Ceilati bolnavi nu au dreptul la viata?
  Criminalule!
  Este inadmisibil sa ordoni suplimentarea paturilor fara suplimentarea personalului si fara lucrari prealabile la instalaltiile electrice, senzori si protectii !
  Criminalule!
  Repet
  Cum se spune la coliva pe arabeste?

 8. Cand se moare pe capete din cauza indolentei umflatului de arafat el iese cu ” exista discuții ” adica pe românește…asa cum a învățat el se bune…asta e tot ce poate criminalul arafat…exista discuții…tipic si pentru iohanis tipic si pentru catu cei care l-au ținut si nu au dat cu el de pământ cum trebuia si merita…arafat trebuie demis! Este criminal si hot este indolent si incompetent este corupt si DNA nu se atinge de el…scăpați de incompetenta trădătorului care se mira ca s-a ajuns aici si ne explica ce trebuia el sa faca demult dar nu stie de ce nu a facut..

 9. Arafat este un sef adevarat care nu sta pe coada ci actioneaza. Dar ca stiinta de carte medicala nu convinge, in timpul studentiei sale cei ca el aveau alte indeletniciri mai putin scolaresti. De unde stie el ca reactiile negative ale vaccinului nu vor aparea peste doi sau trei ani sau la batranete pentru cei tineri? Sigur ca nu la miliardele vaccinate ci doar la niste zeci sau sute de milioane. Este suficient.

 10. Citez din spusele ‘mincinosului cu vechime in campul muncii’:”Arafat a mai spus că peste patru miliarde de oameni s-au imunizat deja în toată lumea”. Din cei peste 7,8 mld de traitori pe glob, 4 mld au fost agatati in reforma proiect „fara scapare”, mai trebuie cam 2 mld ca sa iasa proiectul impus?! De ce cetatenii romani si nu exact cei luati in colimator ca programati in proiectul definitiv obligatoriu pentru guvernul oricarei tari?! Intreb si eu?!

 11. Apropo de media. „Comandantul actiunii” de lovitura de stat din România – omologul lui „doctor” Faustci din America (alt infiltrat din anii ’80) – nu ne spune, cu maiestrie, ca mass-media, sau main stream media, cum ii spune acum, are mare grija sa nu se vada ca, din cele 4 miliarde de „vaccinati”, cad ca mustele mii si zeci de mii de vicctime prin toata lumea, asa, unul ici, altul colo. De unde vedem noi asta? Pai, o vedem din furia cu care CENZURA hacuieste, intr-o maniera fara precedent la nivel european si mondial, orice voce libera si critica, sau care pune intrebari.

  Deci, „doctor” Arafat! Mai devreme sau mai tarziu, tot Hussein scrie pe „dumneavoastra”. Sadam Hussein. Sau Gadafi, ma rog, la alegere.

 12. Păi, dacă este așa, de ce mai mult de jumătate din pacienții care se prezintă la UPU cu covid, adică pozitivi, sunt vaccinați cu cel puțin o doză? Dau testele RT-PCR erori? Acest individ numit Arafat care se crede doctor nu se poartă ca un doctor ci ca un militar care are o misiune: să vaccineze tot ce prinde. De asta și explicațiile lui ne trimit pe arătură, nu la vaccinare. Minte precum respiră.

 13. RETRAGEREA CETATENIEI ROMANE SI EXPULZAREA DIN TARA! ROMANIA TREZESTE-TE SI SCUTURA-TE DE TORTIONARII MODERNI NEO-MENGELE! ASTIA NU SUNT MEDICI SI NICI NU AU FOST VREODATA! SUNT NISTE SLUGI SANTAJATE SI PAPUSATE IMPOTRIVA NOASTRA SI A TARII!

 14. Faptul ca in România nu se vad efectele negative ale vaccinarii se datorează ascunderii adevărului. In alte țări ca urmare a efectelor negative au pus stop vaccinarii.
  Iar daca acest virus ar fi fost atît de periculos pe cum încearcă unii sa ne convingă, atunci vedeai cadavre pe stradă iar lumea lua cu asalt centrele de vaccinare.
  Cum însă anul 2020 a avut statistic mortalitate mai mică decît ultimii 3 ani, dovedește că pandemia există ca metoda de a face profituri in cazul cîtorva, iar pentru restul, operațiune de manipulare si control.

 15. Acest criminal analfabet pe capul romanilor ramine o mare pacoste!

 16. Demisia, Arafate! Ti-ai arătat colții de drac! N-avem trebuință de cel care esti acum! Ai zis că atunci când poporul îți va cere demisia, ti-o vei da „in secunda doi”, ca ai unde să pleci… Secunda doi a trecut demult… asa ca, VALEA,Arafate!

 17. „Arafat este un sef adevarat care nu sta pe coada ci actioneaza.”

  Si nu se vad urmarile ? Pana si la fotbal, la infrangere este vinovat antrenorul !

 18. Poate baga cineva mana-n foc ca Raed Arafat nu e o cartita a unei entitati statale din occident care vrea sa puna pe butuci sistemul sanitar din Sfanta Noastra Romanie prin masurile aberante si-n salturi pe care le ia in aceasta pandemie Corona virus. Punand sistemul medical pe butuci tocmai ca sa mierleasca cati ami multi romani saraci si din patura mijlocie ca Sfanta Noastra Romanie sa se depopuleze cat mai repede. De aceea toti sefii si sefutii dn toate institutiile importante ale satului tebuiesc supusi probei cu detectorului de minciuni pentru a raspunde la 5 intrebari. 1. nu a fost si nu este membrul unei oficine straine de spionaji. 2. nu a facut si nu face parte dintr-un grup de crima organizata 3. nu a obtinut averea in urma unor practici ilicite. 4. nu detine conturi ascunse prin tarile calde. 5. isi iubeste tara, Sfanta Noastra Romanie.

 19. Porcăria pe care arabul o numește „vacsîn” nu este vacsîn. Reumaticilor li se făcea cândva o doză de Moldamin o dată la două săptămâni sau chia la o lună. Există boli care se tratează cu o moleculă o dată la 6 luni dar molecula respectivă nu este numită pompos „vacsîn” ci tratament. Porcăria asta pe care Arafat vrea să ne-o bage pe gât cu forța ne stimulează inițial imunitatea cât pentru 10 elefanți după care scade la un nivel la care e nevoie de altă doză. Ca la drogați, la fumători sau la alcoolici. Nu ți-ai luat doza, n-ai fumat țigara, n-ai băut cinzeaca la ora 7 dimineața, nici măcar nu te poți urca la volan pentru că-ți tremură mâinile, transpiri rece, ești incoerent, nu ești bine orientat în spațiu, apreciezi greșit distanțele, etc. Pe scurt, intervine sindromul de abstinență. Cine își dorește așaceva? Numai un nebun vrea să ajungă dependent toată viața de vacsîn.

 20. Imi place deasemenea cum Arafat ne îndeamnă să ne imunizam. Inclusiv producătorii acestor injecții spun clar ca aceste seruri nu imunizeaza. Iar asta bate cîmpii cu voioșie. Injectiile astea, conform analizelor de laborator, au o mare șansă să te sterilizeze, nu sa te imunizeze. Exista deasemenea analize ale sîngelui pe pacienți, înainte si dupa vaccinare. La circa 6 luni de la vaccinare, sistemul imunitar este aproape inexistent. Japonezii, si nu numai, au descoperit metale grele și paraziti in aceste seruri miraculoase. De aia au si oprit vaccinarea si au trecut la Ivermectina.
  Șeful Institului Koch din Germania a spus public in urmă cu vreo 2 zile ca in cazul celor vaccinați, lunile de iarna reprezintă cel mai mare risc. In Anglia aceeași avertizare a avut loc în urmă cu o lună. Doar in România se mai bat cîmpii cu imunizarea si cum ca serurile astea sint bune si sigure.

 21. Arafat a luat-o pe aráturá, grosso modo populația lumii este de 7,8 miliarde și ăsta lasă să se înțeleagă că peste 50 % este vaccinată, poate-i face cineva test anti-doping, imunizarea poate fi dobândită și natural. INSP declară că peste 38000 de vacinați cu ambele doze s-au reinfectat iar dintre aceștia 293 au decedat, cum rămâne cu ‘fac forme ușoare’ (nu presupune spitalizare), nu poți da vina doar pe comorbidităti, nu am auzit pe nimeni distre ‘vacciniști’ să admită că, macar o parte, au decedat din cauza vaccinului și/sau interferenței acestuia cu comorbiditățile grăbind decesul.

 22. Daca ar fi doar Arafhat am scapa usor,arafhat este doar o trompeta,problema e ca la microfon este tot systemul.Singura sansa a noastra e ca tot rahatu’ asta sa fie pe bani ,cel putin asa pare avand in vedere ca vaxinu chinezesc nu ‘functioneaza’ in vest si invers ,se pare ca globalisti nu sunt intrutotul de acord,aici trebuie lovit systemul

 23. Trompeta sau nu, face parte din proiectul global vaccinarea …! Arafat, esecul lunilor ianuarie si februarie 2021 doar din cauza incapatanarii tale la noutati rapid fara argumente reale, te-a afectat psihic. In aprilie si mai, cutremurul interior in urma propriilor dezechilibre si neseriozitati cu care ai malipulat minciunile, te-au mentinut in psihoza. Cat si ce ai pierdut in aprilie de ai ajuns ultima gaina in Romania, cumva efectul gandirii „sunt profesionist la orice si nimic”?! La fel urli si acum in octombrie care te duce la pierzanie dar in chinuri si poate o ancheta sa poti disparea din prima linie in noiembrie cand poti vinde casa sa scapi de agatarile propriilor tale infractiuni si in decembrie sa reajungi milogul din fata coranului pentru micul ajutor divin, care nu apare din cauza rautatii si urii fata de nevinovati! Tot anul 2021 te-a obsedat sloganul din copilarie imprimat de parintii tai „vei ajunge profesionist genial oriunde vei trai”..’dar in manipularea minciunii pentru a teroriza cetatenii! Fa niste sedinte la psiholog si nu mai imbolnavi cetatenii ca vrei tu sa ai ordin!
  P.s. este opinie in urma interpretarii reale a cifrei destinului si NU insulta sau ofensa!

 24. „Măi, gelu, spune:
  9 OCTOMBRIE 2021 LA 11:03
  nu stiai că ”sfânt” este numai Dumnezeu?” Esti prea prost ca pricepi, daca erai destept nici nu puneai aceasta intrebare. Asa ca mi-as pierde timpul de pomana cu tine ca sa-ti explic ca tot nu poti pricepe.

 25. ‘ Ia-o pe asta Arafate ‘, Pfizer cere ca întreg personalul din SUA să se vaccineze până în noiembrie cu următoarea precizare : ‘Cerinţa nu se aplică persoanelor cu derogări bazate pe motive religioase sau MEDICALE (ups!), potrivit documentului.’ (Știripesurse/ 9.10.2021) !

 26. Cum se iau deciziile care ne schimbă viața: Vot pe WhatsApp, după ședință online de 15 minute. „Aşa a lucrat şi Bucureştiul. Aşa lucrează şi celelalte comitete din ţară”de Carmina Pricopie, Dana Musceleanu”_Jurnalul NAtional.Nu există dezbatere, nu există nici zbatere. Doar câţiva dintre membrii grupului citesc hotărârile pe care urmează să le voteze online. Unii nici măcar nu ştiu regulile generale şi nici INCIDENTA infectării cu COVID. De aceea, nu puţine au fost situaţiile când hotărârile judeţene nu au fost în concordanţă cu cele luate de CNSU. Cu alte cuvinte, cei care restrâng drepturile şi libertăţile locuitorilor din Ilfov o fac stând în pat, în vacanţă, acasă, oriunde, pentru că pot.Sedinţele care vă decid soarta se fac pe grup de WhatsApp.”Ne consultăm online şi supunem la vot diferite dispoziţii”,”Detalii cereţi la ISU, că ei se ocupă. Comunicarea se face prin biroul de presă”,”Aşa a lucrat şi Bucureştiul. Aşa lucrează şi celelalte comitete din ţară.Prefectul Daniel Tudorel Zamfir spune şi el, senin, cum decid ei pentru judeţul Ilfov.- Există o convocare prin WhatsApp, pe grupul de WhatsApp al membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă,proiectele de hotărâre puse pe ordinea de zi fiecare membru analizează, comentează şi în final se exprimă votul prin mesaj cu „DA”, sau „NU” sau „ABŢINERE” cu privire la fiecare proiect de hotărâre.- Fizic, au fost două şedinţe, una pe 26 iunie, una pe 1 iulie.- Deci v-aţi întâlnit doar de două ori fizic anul acesta.- Da.-Şi, de votat cum aţi votat?- Online,- În sistem online.- Aşa a lucrat şi Bucureştiul. Aşa lucrează şi celelalte comitete din ţară.” NE AFLAM IN DICTATURA MEDICAL-POLITICA GLOBALISTA,INSTAURATA in Romania de alogenii globalisti IOHANNIS si Arafat!plus alogenul evreu NOW-Helwig Eduard,distrugatori ai SANATATII PUBLICE!

 27. @UN_OM:
  Serios? ???? Pune linkul sa vedem, sa citim si noi, poate vedem ceva ascuns prin exprimare!

 28. Io zic sa fie intrebat Arafat cum de aproape a disparut pana in vara varianta de covid care a facut victime in primavara si cand nu existau decat vreo 12 la suta vaccinati,ca sa vedem daca mai are curajul sa puna placa cu vaccinatul.Ca io nu cred ca s-a plictisit virusul de noi si a hotarat ca,in mare masura,sa se sinucida.

 29. @deepre/varianta Delta a fost imprastiata prin aerosoli in randul cetatenilor. De aceea s-au tinut festivaluiri de drogangeala si zbenguiala si marsuri LGBT in vara. Cine poate demara o asemenea campanie ucigasa in tara asta???

 30. „Pana acum s-ar fi vazut efectele negative ale vaccinurilor”.Ce vorbersti ,Arafate?Unde ,in presa pe care ati cumparat-o cu bani ,la Digi 24 unde latrati ca istericii?Hai sictir.

 31. @gelu: totul e posibil in Romania! Nu ma mira ca teroarea cinica sa ascunda asemenea practici!

 32. Asa o hi cum zice Arafatu, dar nici medie de tampiti ca la noi nu prea vezi pe plan mondial.

 33. Ziaritul intr-un viitor razboi mondial va trebui Editat in totalitate datorita slugarniciei fara margini fata de neadevar, fata de ura lui continua fata de libertatea individuala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.