Arte de Mogoșoaia

Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Asociaţia Culturală „Pro Valores“ au pregătit pentru mâine, 7 octombrie, de la ora 12.00, un spectacol eveniment în care poetul Mircea Dinescu va recita din cel mai recent volum al său – „Colierul din bomboane de colivă“, însoțit fiind de arta interpretativă a lui Fernando Mihalache, unul dintre puținii virtuozi români ai acordeonului care a reușit să pătrundă pe scenele de concert. Muzicianul a obţinut titlul de doctor în muzică în anul 2011, iar calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu sau a Festivalul Jazz, Blues & More, „The Sound of Spring“.

Duminică, 8 octombrie, tot de la ora 12.00, în încheierea seriei de manifestări, actriţa Ioana Calotă, împreună cu pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, vă invită să pătrundeți în universal eminescian. Versurile de dragoste, de bucurie, de tristeţe, de dor sau cele cu influențe patriotice vor fi magic învăluite de muzicile rafinate ale lui George Enescu şi Bela Bartok. Ioana Calotă, actriță a Teatrului Nottara, a fost ucenica unor mari profesori de teatru, precum Cătălin Naum, Mircea Albulescu, Sanda Manu, Ion Cojar, Gelu Colceag şi Tania Filip, iar încă din timpul facultăţii a primit roluri pe care le-a construit pe sensibilitatea şi feminitatea sa ingenuă. S-a aventurat în piesele lui Mihail Sebastian, Camil Petrescu, Cehov, iar subtilitatea jocului şi tăria sufletească au pus-o faţă în faţă şi cu personaje precum Alcesta, Lady Macbeth sau Hedving Ekdal.

Florin Mitrea a fondat acum 12 ani Ansamblul Musica Viva, împreună cu pianista Andreea Butnaru. Ansamblul este gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice. Pasiunea pentru muzica de cameră a dat naştere, de-a lungul anilor, unor proiecte de succes realizate în ţară şi în străinătate. Printre ele se numără Brahmsiana (2008), spectacolul sincretic „Sunet, Materie, Cuvânt“ (2010), proiectul de mare anvergură profesională „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialoguri muzicale“ (2013-2015). În 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist și șef de partidă al Orchestrei Naționale Radio. Biletul de acces în palat (6 lei) asigură și accesul la spectacole, promit organizatorii. (R.A.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*