ASF nu a recuperat nici până azi peste 1,78 milioane lei

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu a recuperat în 2013 sumele acordate, fără temei legal în anul 2012, salariaților CSSPP, sub formă de primă de vacanță, premii, prime cu ocazia căsătoriei, precum și a tichetelor fără cadou, arată raportul Curții de Conturi.

Conducerea ASF a arătat că „din cele 99 de persoane de la care se impune recuperarea acestor sume, 14 persoane au semnat angajamente de plată, obligându-se să restituie sumele primite”, informează Hotnews.

În cazul celorlalte persoane a fost deschis proces în instanță, completează raportul.

Președintele CSSPP în 2012 a fost Marian Sârbu, în timp ce vicepreședinte era Ion Giurescu, care în prezent este vicepreședinte executiv în ASF și responsabil de sectorul sistemului de pensii private. Ion Giurescu a încasat în 2013 venituri salariale de peste 216.000 euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.