Asta-i altă guvernare. Altă întrebare

Nu moţiunile de cenzură şi moţiunile simple ale Opoziţiei îi schimbă pe premierii României şi pe membrii Guvernului. De acest lucru se ocupă chiar Puterea. Asistăm la un fenomen ciudat, în care există o permanentă modificare a componenţei Guvernului în condiţii de „pace”, adică în condiţiile în care Opoziţia nu contează aproape deloc. Miniştrii sunt schimbaţi într-un ritm ameţitor din motive neştiute pentru publicul larg, dar nici pentru marea masă a activiştilor PSD, responsabil cu rotirea cadrelor sau cu tragerea cadrelor pe linie moartă fiind numai Liviu Dragnea. Un Liviu Dragnea care nu oferă prea multe explicaţii, că doar e partidul domniei sale.

Cea mai recentă mişcare l-a avut în rolul principal pe Mihai Fifor, unul dintre preferaţii lui Liviu Dragnea, care nu este exclus ca peste o lună-două să aibă soarta foştilor preferaţi ai stăpânului partidului, Sorin Grindeanu şi Adrian Ţuţuianu. Mihai Fifor a fost trimis de Liviu Dragnea în fruntea Ministerului Apărării la numai câteva zile după ce fusese într-o vizită în judeţul Suceava, acolo unde a îmbinat politicul cu administraţia. Pentru a-şi putea deconta delegaţia la Ministerul Economiei, domnul Fifor a vizitat şi câteva obiective economice, şi nu doar a participat la şcoala de pregătire politică la care fuseseră invitaţi aproximativ 200 de tineri social-democraţi. Mihai Fifor a promis că va fi discutat proiectul de hotărâre privind extinderea reţelei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei şi că exploatarea de uraniu de la Crucea nu va închisă în viitorul apropiat, iar atunci când îi va veni sfârşitul, lucrările de ecologizare vor fi efectuate cu forţă de muncă din zonă. Fiind într-o pasă bună, Mihai Fifor a făcut şi alte promisiuni: în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, Salina Cacica nu va fi închisă, iar Societatea Naţională a Apelor Naţionale va exploata surse de apă minerală din Bazinul Dornelor, „aşa cum este prevăzut în programul de guvernare”. Care program de guvernare a fost schimbat radical odată cu schimbarea lui Sorin Grindeanu din funcţia de premier.

Toate promisiunile de bine şi foarte bine au fost făcute de Mihai Fifor în calitate de ministru al Economiei, funcţie care tocmai a fost preluată de Gheorghe Şimon. Domnul Şimon a preluat hârtiile ministerului şi personalul, nu şi fotografiile de familie pe care domnul Fifor le avea pe birou şi nici promisiunile pe care acesta le-a făcut prin ţară. În câteva luni, ar putea să fie un alt ministru al Economiei, un alt premier şi un alt program de guvernare. Totul este posibil în ţara condusă de PSD-ul lui Liviu Dragnea. Atunci când Mina Crucea se va închide mai repede decât s-a preconizat şi când Salina Cacica va trage să moară, întrebările legate de promisiunile făcute de Mihai Fifor nu-şi vor avea rostul, pentru că, inevitabil, răspunsul ministrului PSD al Economiei, indiferent de numele acestuia, va fi: „Asta-i altă guvernare. Altă întrebare”.

Recomanda
Sorin Avram 178 Articole
Author