Atac terorist în Mali

Cel puţin 53 de militari şi un civil au fost ucişi în urma unui atac terorist produs în regiunea Menaka, situată în nord-estul statului Mali, a anunţat Guvernul de la Bamako.

„În urma unui atac produs asupra unei poziţii militare din localitatea Indelimane, au fost găsiţi 54 de morţi, inclusiv un civil, şi zece răniţi. Daunele materiale sunt semnificative”, a declarat, prin Twitter, ministrul Comunicaţiilor din Mali, Yaya Sangare.

„Situaţia este acum sub control. Operaţiunile de securizare a perimetrului şi procedura de identificare a cadavrelor continuă”, a precizat Yaya Sangare.

Atentatul nu a fost revendicat, dar majoritatea atacurilor teroriste din Mali sunt atribuite Grupului pentru Susţinerea Islamului şi Musulmanilor (JNIM), format în 2017 prin fuziunea organizaţiei teroriste Al-Qaida în Maghrebul Islamic cu entităţile fundamentaliste Ansar Dine şi Al-Mourabitoun.

În urmă cu o lună, 40 de militari din Mali au fost ucişi în atacuri teroriste comise de Grupul pentru Susţinerea Islamului şi Musulmanilor (JNIM) în localităţile Boulkessi şi Mondoro, situate în apropierea frontierei cu Burkina Faso.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Cei care au contabilizat,au numarat de 5 ori pana la Trump,”moartea” anuntata a lui al-Bagddadi seful ISIS,”ucis”si de Trump a 6-oara, intr-un scenariu tipic Hollywood!!In Africa si in Orient,lupta pentru resurse intre localnici si europeni+ americani este fara incetare de cca 100 de ani si va mai dura inca sute de ani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.