Augustin Lazăr, reacție după ce s-a spus că a creat obstacole

Procurorul general Augustin Lazăr a respins joi seara acuzaţiile şefului Secţiei de investigare a magistraţilor, Gheorghe Stan, conform cărora ar fi creat obstacole în asigurarea bazei logistice şi elaborarea organigramei acestei secţii. 

Procurorul-şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), Gheorghe Stan, a spus joi, într-o declaraţie de presă, că această unitate a întâmpinat obstacole din partea procurorului general Augustin Lazăr.

„Trebuie să precizăm că, deşi au existat multe semnale pozitive din partea magistraţilor, în sensul primirii cu deschidere a înfiinţării acestei secţii, încă de la momentul operaţionalizării acesteia am întâmpinat obstacole din partea conducerii Ministerului Public, este vorba de procurorul general, în asigurarea bazei logistice, a dotărilor, a elaborării organigramei, dar şi în modul de interpretare a principiilor care guvernează activitatea Ministerului Public”, a afirmat Stan.

Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Public se precizează că Augustin Lazăr respinge aceste acuzaţii, susţinând că a manifestat deschidere la dialog şi sprijin pentru asigurarea tuturor condiţiilor necesare funcţionării acestei secţii. 

„Procurorul general al PÎCCJ respinge acuzaţiile nefondate ale lui Gheorghe Stan, procuror şef al SIIJ, conform cărora ar fi creat obstacole în asigurarea bazei logistice, în elaborarea organigramei sau în privinţa modului de interpretare a principiilor care guvernează activitatea Ministerului Public. În relaţia cu secţia nou înfiinţată a manifestat întotdeauna deschidere la dialog şi sprijin pentru asigurarea tuturor condiţiilor necesare funcţionării acestei secţii asigurându-i-se, uneori prin eforturi deosebite şi în detrimentul altor compartimente, condiţiile necesare înfiinţării şi funcţionării. Astfel, au fost efectuate din timp demersurile pentru asigurarea cadrului legal şi administrativ de funcţionare a secţiei, respectiv pentru adoptarea statului de funcţii şi personal şi a regulamentului”, se arată în postare.

Potrivit lui Augustin Lazăr, operaţionalizarea SIIJ nu a beneficiat de alocarea de resurse financiare şi umane în mod suplimentar, susţinerea necesităţilor acesteia realizându-se prin diminuarea corespunzătoare a resurselor celorlalte secţii.

Spre exemplu, pentru o schemă de 5 procurori au fost alocate 5 birouri, din care anterior a fost mutat personalul aparţinând altor compartimente.

„Funcţionarea în prezent într-un sediu separat se datorează inclusiv demersurilor şi alocării resurselor necesare de către procurorul general, SIIJ nefiind ordonator de credite. Procurorul general al PÎCCJ solicită tuturor procurorilor înalte standarde profesionale şi respectarea legii, îndeplinirea atribuţiilor cu responsabilitate, independenţă şi imparţialitate. Standardele de independenţă şi profesionalism sunt aceleaşi pentru toţi procurorii Ministerului Public, conform statutului constituţional şi cadrului legal, dar aşteptările de a corespunde acestora sunt cu atât mai mari în cazul unei structuri specializate să ancheteze magistraţi”, subliniază sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

 1. Oare tractorul acestui distins si cultivat domn, care are accentul aristocratiei britanice si nu al doamnei de la reclama cu „Corega”, porneste din prima cheie?!

  • Tractoristul General e de aceeasi structura caracteriala cu toti securistii gen Baseala, Johanisberg, Kövesi, Del Ponte etc! Auzi la ticalos, nu s-au alocat fonduri? Pai, de ce nu a luat de la ASCULTARILE ILEGALE sau de la fondul urias de protocol? Adica, la Bugetul respins al Romaniei nu e o problema, doar la bugetul noii sectii?
   A ocolit cu marsavie fondul acuzatiei, blocajul total initial, care a necesitat DOUA INTERVENTII institutionale pentru a fi deblocat, pierzandu-se un timp pretios, act anticonstitutional comis de coniventa cu sectia profesionala din CSM, care acum, sub amenintarea existentei noii sectii speciale, decide in sfarsit corect,vezi cazul Infractoarei nationale
   Kövesi careia i-a respins de doua ori cererea de „recunoastere” a gradului de procuror de Inalta Curte!!!!!Anterior insa, sectia de procurori din CSM a facut zid in jurul Infractoarei nationale Kövesi, respingand procedura Inspectiei judiciare care o viza!!!Daca decidea corect de atunci, sectia de procurori a CSM i-ar fi blocat Infractoarei nationale
   Kövesi inscrierea in concursul pentru postul de procuror sef european!!!!!!
   Insasi declaratiile repetate si organizarea conspirativa a GREVEI de catre Tractoristul General il DEMASCA…

 2. Spuneti ORICE despre acest Lazar si vei vedea ca el RESPINGE. Dar spuneti mai multe, una dupa alta. Strecurati si o lauda. Va asigur ca el o va RESPINGE. Cam la atat se rezuma vocabularul lui.

 3. O alta performanta a ministresei Pruna: inscaunarea unui pensionar rural si fara merite, dar exceland ca majordom al Lulutzei, in fruntea procuraturii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.