Aura Christi: Scrisoare deschisă membrilor Consiliului Uniunii Scriitorilor

Stimați colegi,

Mi s-a comunicat că în data de 3 aprilie 2024 a avut loc ședința Consiliului USR.

În calitate de membru al USR, solicit revenirea la statutul vechi, creat pe vremea lui Laurențiu Ulici.

Solicit reintrarea în legalitate a Uniunii Scriitorilor și organizarea alegerilor prin convocarea Adunării Generale, singura care poate legal modifica statutul USR. Președintele USR e firesc și legal să aibă 2 mandate – e un principiu democratic care se cuvine respectat.

Solicit redresarea statutului social al USR, al cărui prestigiu e șubrezit, elegant vorbind.

Solicit alegerea unui Consiliu alcătuit din scriitori care nu fac parte din sistemul organizatoric al USR și transparență – condiție obligatorie în exersarea principiilor democrației.

Varujan Vosganian se crede Nicolae Manolescu

Adunarea generală să se desfășoare în respectul legislației în vigoare. Doar pe această cale documentele Adunării generale (convocator, cu numele și seria CI, cu semnătura participanților, procesul verbal al desfășurării adunării generale și originalul hotărârilor care se vor lua) vor permite înscrierea modificărilor în Registrul Asociațiilor și fundațiilor în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Solicit, de asemenea, reprimirea tuturor membrilor USR excluși, suspendați și autoexcluși, începând cu mai 2005.

Reproduc câteva linkuri și trimiteri la documente juridice, unele dintre acestea publicate de „Cotidianul”( hotarare 20396 tb 2777 din 12 nov 2020 – p 89_

Sunt, aici, și 3 file din decizia definitivă nr. 2777, pronunțată în ședința publică din 12.11.2020. Vă invit să consultați pagina 89.

PAGINA 89
PAGINA 90

Cu mulțumiri!

Gânduri luminoase,

Aura Christi

Subscriu.

O Adunare generală de urgență este absolut necesară pentru a se pune în completă și definitivă legalitate Statutul – intern și în relație cu restul societății – al Uniunii.

Sunt în joc nu doar interesele materiale ale unor membri (indemnizațiile pentru pensionari, de merit ș.a.), dar, mai ales, prestigiul și credibilitatea Uniunii – nu numai pe plan național.

Vasile Gogea

membru U.S.R., Filila Cluj

https://www.cotidianul.ro/vremuri-grele-si-complicate…/

https://www.cotidianul.ro/varujan-vosganian-se-crede…/

#USRrestructurarepeprincipiidemocratice #USRtransparenta #USRdemocratie #USRlegislatiainvigoare #USR2mandatepentrupresedinte #USRalegerilegale

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

7 Comentarii

 1. Bravo Aura!! Dacă aceasta necesara revoluție va reuși, USR va da primul semn de însănătoșire, atât de acut necesar al unei uniuni/asociatii/instituții în spațiul public. Succes!!

 2. Acolo sint afaceri ilegale, delapidări, este necesară interventia Parchetului.

 3. Returnarea bunurilor statului si lichidarea. Asta e tot. In rest, e o altă discutie.

 4. Carnetul de scriitor fabricat de unii reprezintă o insultă la adresa culturii și ordinii statului democratic. Există si organizatii de ziariști, dintre miile de membri dacă sunt citeva sute ziariști.

 5. Am primit si eu aceasta ”informare”. Cine sunt astia care se agita? Si in ce baza se agită. Să plece ACASĂ!!! Dacă nu, anunț eu MILIȚIA, sau cum se cheamă institutia care se ocupă de hoții de buzunare.

 6. ce spune Aghata Christi?

  @Fabian
  -e o institutie de cenzura,
  bolshevica.

 7. Să fie tăiate orice subvenții financiare ale Statului către USeReaua ceușizdă!
  Să se întrețină din ce produc!
  Ne ajunge că susținem prin primării ca a lu’ Boc, și consilii județene ca a’ lu’ Tișe, africani și arrăboi care dau cu picioru’-‘n bășică, pe iarbă, în stadioane GOALE construite din banii noștri cu zeci de milioane de koko bukata!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.