”Avizul negativ dat de CSM legilor justiţiei „a făcut una cu pământul” toate propunerile noastre”

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) transmite că avizul negativ dat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe legile justiției „a făcut una cu pământul” toate propunerile asociaţiei, unele dintre prevederile proiectului meritând a fi luate în seamă.

„Avizul negativ dat azi (ieri-n.r.) în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a făcut una cu pământul toate propunerile, bune sau nu, necesare sau prejudiciante, de înlăturat sau perfectibile. Și odată cu ele, au fost date de-o parte strădaniile noastre de câțiva ani pentru a-i convinge pe titularii dreptului de inițiativă și pe legiuitor că trebuie să fim ascultați, că știm ce spunem, că nu ne apucăm de opinii doar ca să nu tăcem, că o modificare a bazei sistemului judiciar nu se face nici din pix și nici fără implicarea directă, efectivă și permanentă a reprezentanților acestui sistem, a colegilor magistrați, a asociațiilor profesionale”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Magistraților din România, remis MEDIAFAX.

Reprezentanții magistraților transmit că atât în formele proiectului din anii 2015, 2016, cât și în actuala formă a legilor justiției există și propuneri care trebuiau luate în seamă, precum cea de separare a carierelor judecătorilor și procurorilor.
„Avizul negativ a avut veleități de trăsnet (sau suntem naivi?), în condițiile în care, dacă veți consulta propunerile și observațiile formulate de Comisia nr. 1 – Legislație și cooperare interinstituțională (formată din 8 judecători și 5 procurori), publicate azi pe site-ul CSM, cu privire la Legile nr. 303/2004, 304/2004, 317/2004, veți vedea că o seamă din lucrurile bune și din cele rele cuprinse în proiect au tocmai opinia pe care o doreau magistrații. Și-atunci, cum, Doamne, iartă-ne, unu cu unu fac zero?! De ce n-am putut despica apele? Să fi fost cuvenita separare a carierelor o miză atât de mare? Nu ştim, ne dăm şi noi cu presupusul de supărare”, potrivit sursei citate.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ, joi, proiectul legilor justiţiei , cu 10 voturi la opt.

Despre (R.C.) Articolele 3799
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*