Despre respingerea contestaţiei pe sechestru

Avocatul lui Dragnea: O decizie parţial nelegală

Decizia instanţei supreme, de a respinge contestaţia lui Liviu Dragnea la punerea sub sechestru a bunurilor, este una parţial nelegală, susţine avocatul preşedintelui PSD, Flavia Teodosiu.

„Din punctul meu de vedere, o vad parțial nelegală. Noi am mai invocat niste aspecte care erau obligatoriu a fi admise. Procurorului i s-a spus clar că pune sechestru pe nişte bani pe care i-am încasat acum doi ani şi nu îi mai am de un an. Asta era perfect admisibilă”, a declarat, pentru Mediafax, avocatul Flavia Teodosiu.

Apărătorul liderului PSD a completat că acestuia i-a fost pus sechestru doar pe o treime din indemnizaţia primită în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor astfel că Liviu Dragnea poate folosi două treimi din indemnizație.

„Inițial, s-a înstituit sechestru asupra tuturor veniturilor pe care domnul Dragnea urma să le încaseze de la terți, inclusiv cele privind veniturile sale. Noi am contestat și imediat, a doua zi după ce am depus contestația la Înalta Curte, am fost chemați la DNA și ni s-a amânat o ordonanță prin care DNA și-a dat seama de eroarea pe care a făcut-o. Și atunci, a aplicat legea cum trebuie, în mod corect. Și a ridicat acel sechestru, respectiv poprirea de pe două treimi din veniturile sale, respectiv din indemnizație, conform legii. (…). El are o indemnizație de 11.000 lei net. A fost poprită doar o treime din această indemnizaţie. În felul acesta, au luat-o înaintea Înaltei Curți, astfel încât Înalta să nu mai admită contestația. Pentru că nu au vrut să admită, au făcut modificarea înainte. Asta era atât de flagrantă și de evidentă…altminteri se admitea clar contestația”, a completat Teodosiu.

Liviu Dragnea a contestat, săptămâna trecută, sechestrul dispus de DNA în dosarul Tel Drum, în valoare de aproximativ 27 milioane euro, președintele PSD invocând faptul că nu s-a constituit nicio parte vătămată în cauză. Apărătorii săi au expus, miercuri, în fața instanței de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) argumentele pe baza cărora au solicitat ridicarea măsurii asigurătorii.

La ieșirea din sala de judecată, unul dintre avocații lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, a spus că s-a prezentat, alături de colega sa, în fața magistrațior, pentru a corecta „excesul de zel” pe care l-au observat în ancheta care îl vizează pe liderul PSD.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătrați, două mașini și mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând și altele care i-ar aparține liderului PSD.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunțat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Justitia nu se joaca cu vorbe goale avocatesti, justitia cantareste faptele. Iar faptele demonstreaza clar, matematic ca Dragnea nu avea cum sa detina o asemenea avere. Cu alte cuvinte o reda statului la pretul cu care a achizitionat-o de la stat. Cat a platit el statului(zero), atat ii va da si statul pe ea(tot zero) desi ar merita sa i se perceapa si dobanda mare. De asta exista contabili.

  2. Cat va fi PSD D regnea n-o sa faca puscarie,pt ca electoratul il va vota indiferent ce zice curtea din fata sau din spate.maine daca sunt alegeri psd ia cel putin 50%.

    • Exagerezi cu procentele astea. In orice caz PSD-ul il va vota in masa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.