Avocatul Piperea: Cui folosește „demisia” lui Dragnea

Avocatul Gheorghe Piperea, fost consilier al premierului Mihai Tudose, consideră că tema demisiei lui Liviu Dragnea are un singur beneficiar: președintele Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, avocatul, care anul trecut aprecia că liderul PSD ar trebui să demisioneze, remarcă faptul că este bine că „PSD a înțeles că lumea nu începe și nu se termină cu Dragnea”.

„Iată că mai toata lumea în PSD vorbește acum de demisia lui Dragnea. Nici vorbă de mitingul de susținere care să se audă și pe Marte, visat de tipul ex-prm cu aspect de HumptyDumpty care ocupa zilnic spațiul vizual tv, făcând lumea să urască talk-show-urile. Acum înțeleg de ce a fost atâta emoție și zbatere în toamnă, atunci când am cerut eu public demisia lui Dragnea. Din păcate, tema va mai polua mult și bine agenda publică. Singurul beneficiar – actualul și viitorul Președinte al României. Lupta anti-corupție nu va deveni mai eficientă. Nu câtă vreme corifeii săi sevesc sorici și țuiculiță cu “penali” în vilele SRI și nu când marii rechini scapă ca prin minune, cu tot cu miliardele agonisite “onest” în conturi, prin Madagascar. Bine măcar că PSD a înțeles că lumea nu începe și nu se termină cu Dragnea. Poate realizează, totuși, și că este la guvernare. Că PNL încă nu realizează că este principala forță a opoziției și nu o anexă a BNR sau un argat al multi-naționalelor, bun de scos în stradă de ong-urile securistofile, pentru a sufla în vuvuzele, a scris Piperea pe Facebook.

În luna noiembrie a anului trecut, după ce Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, avocatul aprecia că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze „pentru a putea să-și probeze nevinovăția și, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merită salvată chiar și în cazul politicienilor”.

„Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat și i-a fost partener? De ce nu demisionează dl Dragnea, pentru a putea să-și probeze nevinovăția și, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merită salvată chiar și în cazul politicienilor?
Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp„, a scris Piperea pe contul său de Facebook după ce Dragnea a fost pus sub acuzare în noul dosar.
Ulterior, Gheorghe Piperea și-a anunțat demisia din calitatea de consilier onorific al premierului Tudose, în contextul în care plecarea sa a fost cerută de către Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8558 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Prin „demisia”lui Dragnea este salvata cu „maretie” prezumtia de nevinovatie ? Nu cred.
  Cei care au inchis-o in colivie si intreaga societate odata cu ea trebuie sa plece.
  Iohannis nu poate fi „beneficiarul” ilegalitatilor proferate impreuna cu intreg sistemul, ar fi un efect invers.

  • Corect ! Dragnea se retrage , mormanul de procese se judeca , faptele nu exista , cedo ii da dreptate pe linie , cine plateste pentru raul facut individului ? Si nu cu retrogradari , diminuari de 5% sau mustrari scrise cu avertisment , ci cu averea intreaga si cariera rau voitorului si chiar cu libertatea . Cititi legile lui Cuza dupa ce a dat lovitura de stat sa poata baga Reforma agrara si intrebati tfl-istii ordinari dar rezistenti , ca inca mai pica banul , cu toate ca stapinul lor a pierdut cam peste tot , din Georgia , pina-n Turcia , DACA-S DE ACORD CU ELE . Pe implementarea lor sa faca `rezistenta` , nu pe darimat guverne la comanda .

 2. leaderu’ cu mustăcioară s-a comportat din prima zi de după alegeri, precum un satrap cu musca pe căciulă, un dualism vizibil chiar şi de pe faţa nevăzută a Lunii…

 3. Sint de acord cu Mircea Badea : si Ponta si Dragnea au vrut sa se inteleaga cu sistemul . Daca sistemul era romanesc , ar fi reusit . Sistemul insa e sluga strainilor care nu accepta pace in Romania , caci aici nu trebuie sa mai ramina piatra pe piatra

 4. Demisia lui Dragnea ar fi in primul rand in beneficiul PSD si in al doilea rand in beneficiul societatii romanesti. Lui Klaus Iohanis nu-i foloseste la nimic demisia lui Dragnea, daca il va avea contracandidat la prezidentiale va lua 80%, in schimb daca ar avea un alt contracandidat PSD, s-ar putea sa obtina numai 60-70%.

 5. Bre domnu’ profesor , savant de renume mondial , bunicul avea o vorba : Stan Burducea , cand cu steaua , cand cu crucea ! ” . Ai inteles ? Daca n-ai inteles , mi-e sila sa-ti desenez ! Bre domnu’ profesor , savant de renume mondial banuiesc ca matale ai scris asta : ,, Nu câtă vreme corifeii săi ( ai Presedintelui Iohannis ! ) servesc sorici și țuiculiță cu “penali” în vilele SRI … ” . ,, Servesc ” sorici si tuiculita ” ? Nu mananca ? ,, Servesc ” ! Da’ ce erau acolo , chelneri , de ,, serveau ” ? Vai de mama noastra , intelectualule , profesor , savant de renume mondial !

 6. Domnule Piperea, imi pare rau dar e invers, PSD a realizat ca nu e la guvernare. La guvernare e… serviciili.

 7. care-s prblemele personale ale unui singur om? eu nu am sesizat niciuna, in comparatie cu iohannis care are 2 dintre care Grupul Etnic GErman il va trimite, dupa parerea mea, in puscarie! asa e moda, asa vrea sreviciile straine, recte nemtesti si rusesti , adica taman cele care ii asigura spatele lui iohannis! va pup dulce!

 8. D-le Piperea, v-am urmarit in aparitiile TV si v-am citit articolele lungi si cam „docte” si aveam o impresie buna despre dvs pana in momentul in care ati acceptat sa deveniti „consilierului” unui troglodit primitiv precum Mihai Tudose. Inainte de a accepta acea „functie onorifica” in slujba unui pitecantrop, ati cochetat si cu PNL dar nu ati intrat in partid pentru ca nu era la putere. Ati dorit sa ajungeti la „malaiul guvernamental” chiar si in slujba unuia ca Tudose dar nu in calitatate de membru al PSD pentru a nu va „murdari” imaginea „angelica”. Faptul ca nu ati avut curajul sa va angajati politic ci ati fost si ramaneti duplicitar, m-a facut sa-mi schimb parerea bunicica pe care o aveam despre dvs. Mie imi plac oamenii cu caracter de otzel nu cei facuti din plastilina.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.