
Până la urmă, în pofida unor suspiciuni, Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost neiertătoare cu judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, unde a deținut funcțiile de președinte al Secției Penale și de vicepreședinte al acestei instanțe.
Prin hotărârea pronunțată miercuri, 15 iulie 2020, în dosarul nr. 1/J/2020, secția sus-menționată a admis acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară împotriva judecătoarei Crina Muntean și i-a aplicat acesteia sancțiunea disciplinară a suspendării din funcție pentru o perioada de 6 luni pentru săvârșirea abaterii disciplinare de manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afară exercitării atribuţiilor de serviciu. Abaterea este legată de criticile neîntemeiate formulate de această prin presă la adresa unor magistrați și avocați din Oradea, precum și a unor judecători din cadrul CSM și de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce Inspecția Judiciară a sesizat CSM, în cursul lunii iulie 2019, cu privire la o altă abatere disciplinară de-a să, respectiv pentru încălcarea în mod grav și repetat a dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.
În interviuri acordate unor publicații aservite Binomului SRI-DNA (Newsweek România și G4media), controversată magistrată a încercat să se disculpe și să se victimizeze vizavi de trimiterea să în judecată disciplinară, prezentându-se drept o luptătoare eroina, îndeosebi împotriva corupției din justiție, care este vanață de grupurile de interese penale din justiția bihoreană, constituite din avocați și judecători nominalizați de-a valma, prin intermediul Inspecției Judiciare și a unor judecători din CSM și de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Judecătoarea Crina Muntean a mai avut pe rolul CSM, în aceeași zi, dosarul nr. 13/J/2020, în care Inspecția Judiciară a trimis-o în judecată disciplinară pentru săvârșirea abaterii de nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. În acest dosar, Secția pentru judecători a respins toate cele patru excepții invocate de magistrată bihoreană și a fixat termen pentru continuarea judecății cauzei pe fond la dată de 23 septembrie 2020. Judecătoarea Muntean a încălcat dreptul la un proces echitabil și a afectat în sens negativ încrederea opiniei publice față de imparțialitatea actului de justiție, a concluzionat Inspecția Judiciară. Cercetările au vizat și au constatat modul în care Crina Muntean a pus monopol pe completele de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bihor, inclusiv pe măsurile de supraveghere a magistraților, în perioada în care a condus atât această instanța, cât și Secția Penală.
Concret, Inspecția Judiciară a stabilit că prin acțiunile sale Crina Muntean, care la un moment dat ajunsese să fie singurul judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bihor, a afectat repartizarea aleatorie a dosarelor pentru toate cauzele de drepturi și libertăți înregistrate pe rolul Secției Penale a Tribunalului Bihor într-o perioada de peste 11 luni (20 decembrie 2017-21 noiembrie 2018 ). Numeroși magistrați și justitiabili așteaptă că în acest dosar să-i fie aplicată sancțiunea excluderii din magistratură. Inspecția Judiciară a fost sesizată în ambele dosare disciplinare de de către cunoscutul avocat orădean Răzvan Doseanu, care a devenit o țintă predilectă a umorilor și frustrărilor judecătoarei Muntean în ultimii ani.
Timp de 6-7 ani, judecătoarea Crina Muntean a fost partenera de nădejde a copiilor de suflet ai zeiței anticorupție Laura Codruța Kovesi de la „unitatea de elită” din Oradea, fostul șef al Serviciului Teritorial al DNA, Ciprian Man, și mâna să dreapta Cristian Ardelean, care au fost dați afară din DNA după ce a început anchetarea lor de către Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în urmă difuzării, la începutul lunii ianuarie 2019, a unei discuții înregistrate între cinci procurori de la acest serviciu care devoala practicile acestora de timorare și de santajare a judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea.
Anchetarea foștilor procurori anticorupție Ciprian Man și Cristian Ardelean a fost declanșată de procuroarea Adina Florea, fosta șefa a SIIJ, care, la finele lunii noiembrie 2019, a început urmărirea penală împotriva acestora pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și abuz în serviciu, rețînând, în esență, că au amenințat judecători de la Curtea de Apel Oradea cu fabricarea de dosare penale pentru a-i determina să pronunțe hotărâri favorabile în cauzele instrumentate de DNA. În același dosar a fost începută urmărirea penală și împotriva Judecătoarei Crina Muntean pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea infractorului, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la abuz în serviciu.
Judecătoarea Muntean și-a câștigat notorietatea de judecătoare de serviciu a DNA întrucât, pe de o parte, aprobă toate cererile de autorizare de percheziții sau de interceptări, iar, pe de altă parte, pronunță soluții de arestare sau de condamnare în toate dosarele instrumentate de procurorii anticorupție oradeni. Este cunoscut că această a înlesnit abuzurile procurorilor Man și Ardelean de la DNA Oradea, cu care era în relații de amiciție, prin eliberarea la discreție a unor mandate de interceptare, de percheziție și de arestare, inclusiv împotriva unor judecători, procurori, avocați, polițiști și finanțiști, care au fost absolviți ulterior pentru toate faptele pentru care au fost trimiși în judecată ori pentru majoritatea acestora.
Crina Muntean a fost poreclită „Bambina DNA” de însăși cei doi procurori amici și bine serviți, ea având o relație mai mult decât apropiată cu fostul șef al DNA Oradea, Ciprian Man, cu care a petrecut multe zile și chiar nopți în biroul sau de la tribunal, pe altarul luptei anticorupție. Potrivit unor surse din Palatul de Justiție din Oradea, doamna Crina avea frecvent ținute și manifestări provocatoare de bambina.
Pentru a-și seduce unii colegi, avea obiceiul să-și etaleze zona superioară a membrelor inferioare și chiar petele de culoare de pe lenjeria intimă. Avea și obiceiul să-și întrebe unele colege când au întreținut relații intime și dacă au fost satisfăcute de partenerii lor. Avea și obiceiul să colporteze că doi colegi erau amanți și că întrețineau relații intime în biroul din tribunal. Din invidie probabil, a colportat la adresa amantului mascul că ar fi omul SRI, dar ulterior i-a făcut ochi dulci acestuia și a devenit ea însăși o amanta înfocată a Binomului SRI-DNA.
Prea putin la cat rau ne-a facut !!!
Sper sa-si gaseasca linistea si iertarea printre stele !
Aia toti stiu carte cat si Kovesi. Cand esti talmac in meserie dar vrei sa beneficiezi de salarii bune nu ai decat o varianta: sa devii sluga supusa a celor de la butoane. Pe langa treaba rusinoasa care iti este impusa mai poti faci si cate o gainarie personala. Probabil ca mocanii aia bihoreni devenisera prea hrapareti.
Proc.Man si Ardelean de la DNA Oradea au fost esalonul de inaintare al republicanei d ela Ploiesti, Kovesi in republica din nord,secondati in fapte penale de catre doamna Bambina.
O domana devine Bambina atunci cand anumite trasaturi de vestimentatie ,lux aplicat si infrumusetare se revarsa asupra persoanei in cauza,legatura cu roba facandu-se ,aici,se pare ,armonios d.p.d.v al modei etc.Doar caracterul urat iesit la iveala ,strain deontologiei pretinsa altora in timp ce Bambina o incalca copios,a facut sa atraga mai multe dosare penale,sanctiunea disciplinara a CSM,urmand alta pt.alta fapta ,a fost sa dezlantuie un cosmar pentru „justitia locala”:Bambina ,ca si Man si Ardelean se erija sa fac aordine pe mosie,sa urmareasca raporturile dintre care cu care.In loc sa sesizeze CSM,-sa apucat sa dea interviuri ,ca un fel de eroina a locului,dornica de „lege si ordine”,desi Bambina a facut suficiente abuzuri fiind Pres.al Trib Bihor cativa ani.De aici aderanta lui man si Ardelean la Bambina,dragostea semnarii a orice vroiau ei de catre tovarasa jude ,om de nadejde in binom si in #rezist.Poate ca CSM trebuie sa ia mai mult masuri impotriva sectelor de #rezistenti la deontologie,lux,politica si „eroism”,desfiintandu-le prin transferuri si spargeri de gasti,nu de alta ,dar bugetul de asig.sociale cat si bugetul public se imprumuta zilnic pt.a mentine pe alocuri,magistrati, nu d e putine ori,infractori.