Banii cash. ”Am doctorat în matematică, dar tehnic sunt țoapă. Dacă nu e lângă mine…”

Plata cu numerarul va fi restricționată începând de miercuri, 1 noiembrie.  Limitarea plăților cash pentru persoanele fizice va fi însă dificil de aplicat și creează nemulțumiri. Multe sunt obiective, cum ar fi lipsa cardurilor bancare, în condițiile în care 40% dintre români nu dețin carduri, altele țin de dreptul fiecăruia de a decide ce este mai bine pentru el.

Mulți primesc pensia direct de la poștaș ori salariul din casierie. În mediul rural, situația e dificilă. La sate nu se folosește cardul, el fiind mai degrabă o excepție.  Și altfel să fi fost, spun însă oamenii, plata cu cardul nu trebuie să fie obligatorie.

Nemulțumită de limitarea plaților cash și utilizarea cardului este și Monica Tatoiu. Om de afaceri și cu un doctorat în matematică se declară neputincioasă când vine vorba de tehnologie.

”Hoțul strigă hoțul! (…) Cât de idiot poți să fii să vrei să scoți cash-ul. Imaginați-vă cade curentul, eu sunt la piață am coșul plin, să presupunem că e o pană, nu este conexiune, ce facem? Doamna nu vinde eu nu pot să cumpăr. Nu se poate! În piață nu vii să plătești cu cardul. Lasă-i și pe ăștia să câștige cum câștigi tu la toate părăndărăturile. Nu vor să recunoască. Ei vor să stârpească corupția…. Eu care am doctoratul în matematică dacă nu e fiul meu lângă mine, eu sunt țoapă tehnică, apăs pe butonul roșu. Aia din birouri cum pot să nu gândească, când îți vine ală să îți lucreze în grădină îi dai bani pe card, nu se poate. Ei nu sunt în stare să colecteze TVA-ul și vor să colecteze de la mine? Să fim serioși”, a declarat Monica Tatoiu, în exclusivitate la România TV.

Limitarea plăţilor cash nu vizează combaterea evaziunii fiscale și nici corupţia, spune  Claudiu Năsui, deputat USR. Sunt ţări occidentale care nu au impus astfel de limitări și unde colectarea de taxe şi impozite este mult mai bună decât în țara noastră.

„Limitarea libertăţii nu înseamnă să fii civilizat. Germania, Estonia, Austria, Cipru, Suedia, Olanda, Ungaria, Irlanda, Malta, Luxembourg, Anglia nu au nicio limită la plata cu cash. Toate aceste ţări nu doar că îşi lasă cetăţenii să-şi aleagă cum vor să-şi folosească banii, dar au şi evaziune mai mică decât România. Limitarea plăţilor cash nu este despre combaterea evaziunii sau a corupţiei. Şi acum sunt limitate la 10.000 de lei pe tranzacţie şi tot avem şi evaziune şi corupţie. Este despre control”,  scria Claudiu Năsui,  pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe Ialomițianu (PMP). În timp ce în România plățile cash urmează să fie limitate la o anumită sumă, Banca Centrală Europeană  transmite că plățile cash ar trebui să fie acceptate peste tot, că magazinele nu pot exclude numerarul. „Asta înseamnă că cei din Coaliție trăiesc într-o altă realitate și în momentul în care au decis să reglementeze limitarea plăților în numerar au fost greșit informați de analiștii care sunt în jurul PNL-ului și PSD-ului prin faptul că nu se reduce evaziunea fiscală.

Constituția și plata cash. Când au dat bani de la APIA, i-a obligat pe țărani să-și facă carduri

Augustin Zegrean. fost președinte al CCR. ”Statul nu ne poate obliga să folosim cardul când avem banii noștri”. „Eu știu că există o decizie a Curții Constituționale dată de mult, cam prin 2008-2009, care spune că angajatorul nu îl poate obliga pe angajat să își primească salariul pe card. Dacă el alege să primească salariul cash, trebuie să i-l dea cash. De aici, puteți trage concluzia că nici statul nu ne poate obliga să folosim cardul când avem banii noștri. Sunt banii noștri, până la urmă, și îi folosim cum vrem noi. Asta se face ca să ce? Să știe banca ce plătești, unde plătești? Chiar nu înțeleg de ce…”,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 32

60 de Comentarii

 1. „Imaginați-vă cade curentul, eu sunt la piață am coșul plin, să presupunem că e o pană, nu este conexiune, ce facem?”

  Asta se lauda e „om de afaceri” si ca are doctorat in mate. De la dr.Flemming incoace te poti urina pe toate doctoratele, doar au micsorat masa lemnoasa din padurile globului. Sunt curios, ca de maine sa stea o camera pe Tatoiu sa vedem ce face cand cade curentul si este cu cosul plin la caserie !

 2. România țara olimpicilor și a scutiților de taxe IT-iști USR-iști cu este receptivă la nou tot:
  “ Când se ia câte-o măsură,
  Lumea-njură
  Pe agentul sanitar
  Şi-l întreabă fără noimă:
  Ce-ai cu noi, mă?
  Pentru ce să dăm cu var?…” (G. Topârceanu)
  Cât despre doamna doctor în matematică probabil este Drr… pe metoda eroului lui din piesa “Doctor în filosofie” de Branislav Nušić. Viața va merge înainte cu toată căinare unora ce îndeamnă pe alți Salvați România și a “eu sunt țoapă tehnică” de grija celor cu pensie de 950 lei care Vai! nu mai pot plăti cash 50000 lei.
  “Ale satului mari fete
  Fără carduri
  Ies la garduri
  pe-noptat…”
  -Ce-o zice maama?
  -Ce-o zice taata?
  -Mai ușor nebunule că rupi gardul.

 3. Masina la mana a doua o sa o ia de la sauri cu chash, toale scumpe de la Viena, aer conditionat de la bulgari,…., si Ciolacu sluga globalistilor o primeste prin gura ! Pentru ca Laboratorul de Incercari a ales un prost care nu a stiut sa explice ca v-a lua teapa ! Chiar daca erau negrii, banii aia tot in economie ajungeau, ca de acolo – de la STAT – sunt ei furati sau risipiti pe plata unor paraziti e o alta poveste !

 4. Când creștinii folosesc expresia ,,Cel rău” ei nu se referă la o figură de stil sau metaforă, ci la o persoană diabolică căreia i se
  mai spune si ,,dumnezeul acestei lumi”. Acesta se luptă să-i facă pe toți oamenii planetei noastre să i se închine lui, nu lui Dumnezeu.
  Discuția despre limitarea plăților cu bani cash este doar o fază preliminară a controlului total pe care mai-marii lumii ni-l pregătesc în secret.

 5. Nu e asta problema, e doar o diversiune pentru a ascunde chestiuni infinit mai grave…Pensionarii au pensii mici, sub 3000 lei. Cine scoate 3000 lei sigur are Card…. Bani tipariti mai putini inseamna economie de hartie si cerneala……In 2020 cand la Bucuresti umblam cu Adeverintele A4 de covid in geanta la Moscova lumea avea un mic card covid, si cica Rusia e mai inapoiata.

 6. CARDUL, VA.A DEVENI TEHNOLOGIE OBSOLETA,INVECHIRA, DREPT URMARE CIP PENTRU TOTI.NU ACCEPTATI INTERZICEREA LICHIDITATII SI LIMITELE.INCHIDETI CONTURILE BANCARE SI RETRAGETI TOT NUMERARUL.NU ACCEPTATI ACEASTA LIPSIRE DE LIBERTATE,UN DREPT DEMOCRATIC CONSTITUTIONAL SA ALEGI CU CE VREI SA PLĂTEȘTI.NU FACETI JOCUL BANCHERILOR SATANISTI.

 7. e buna tantica, s-o mai chemati dar fara poza! rugam si insistam.

 8. In lumea lui Klaus Schwab, in care nu vom avea nimic si vom fi fericiti, numerarul dispare cu totul. Cineva de la noi a fost prea mult sau prea adormit la Davos si a sarit prea devreme din tufe. Dar, Monica, da, asta e viitorul, cu tine la piata si POS-ul la taranul venit sa-si vanda morcovii…

 9. Prostia asta cu limitarea plăţilor ne face pe toţi delicvenţi !

  De exemplu:
  Zice că tu poţi să iei de la mine 1000 de lei.
  Eu îţi dau banii. Tu îi iei.
  Dar eu am mai dat azi la alţi 20 sau 164 sau 3841 de oameni câte 1000 de lei.
  Tu, dacă îi iei, devii părtaş la făredelegea mea.
  Ce o să faci ? Vrei să intri la puşcărie cu mine ? Sau nu mai iei banii ???

  Ăsta e motivul pentru care oamenii cu mintea în cap din alte ţări nu au limitat plata în numerar!
  Aţi înţeles, puşcăriaşilor de mâine ?

  Concluzia este că trebuie să oprim această idioţenie !

 10. In ultimul sat cu 5 case, fiecare taran in Germania are cel putin un card, dar nimeni nu a auzit aici de vreo impunere a plati cash in afara de vanzarile de case, unde banca trebuie sa garanteze ca ai bani sa o platesti si nu mergi cu sacosa plina.
  In rest poti scoate cati bani vrei (ai) de la banca sa platesti cash masina sau ce doresti. E logic ca e mai comod cu card, sa nu umbli cu geanta sau buzunarele umflate, dar ramane la atitudinea fiecarura cum vrea sa plateasca !

 11. Dna Tatoiu,nu e țață tehnică e țață țață,fără rest.Sa spui că la piața cumperi cu cardul este de noaptea minții.Toata lumea,daca e sănătos la cap alege și și.Intotdeauna sa ai cash in buzunar,dar asta nu înseamnă că nu faci majoritatea cumpărăturilor cu cardul.Este rapid și eficient.Castigam și timp.Cei 40% de români care n-au card sunt tâmpiți dea-binelea.Si este o lipsă criminală sa nu educi poporul înapoiat(tu guvern responsabil)și să explici avantajele cardului.Asa că țața Tatoiu sa ne lase în pace cu elucubrațiile dânsei.Ba încă mai atâta spiritele, nu-i destul că nebuna de Sosoaca sau șpagarul Mache își fac numărul.

 12. Păi, la piață te duci să cumperi roșii și păstârnac de 1000 de lei?… Pe zi?!?

 13. Oamenii ar trebui să aibă întotdeauna acces la mai multe sisteme de plata. Pentru ca acestea să nu poată fi distruse prin implozie sau exploatarea prin monopol. Acest control banilor este abuzat în multe feluri, echivalând cu un transfer sistematic al averilor inspre cei putini, cate tine întreaga omenire în robie economică veșnica.

 14. Eu vad altfel lucrurile ,de exemplu 1000 lei în portofel este sigur ,ca este a mea și fac ce doresc și când doresc cu ei ,nu la fel stă treaba pe card ,unde oricand pot fi blocat sau restricționat, știm cazul din Canada, cum au fost șantajați greviști de pe camioane , eu zic ca fiecare trebuie sa fie lăsat sa folosească banul lui cum dorește

 15. Banul pe card, digital, este o minciuna, are valoare zero, pentru ca emana din sistemul ocult corupt, condus de iudeomasonii globalisti satanisti corupti si ei la randul lor de satana care este tatal minciunii!
  Iudeomasoni alogeni paraziti si cozile de topor au ca misiune principala parvertirea sensului vietii, a lucrurilor albul devine negru si negru alb, adevarul minciuna si minciuna adevar, pervertirea izvorului puterii ca fiind in mod viclean de la popor si nu de la Dumnezeu, astfel prin „crizele” lor provocate sa dezbine, sa destabilizeze sa provoace panica pentru ca tot ei sa vina cu „salvarea”, cu solutia, iar aceasta nu este decat pierderea libertatii, controlul total si global in lagarul digital mondial, unde pacatul, faradelegea, lacomia, desfraul… sunt „valori” oficiale promovate si protejate „corect” politic, pentru „binele” comun de statul de „drept” antihristic antinational, antiuman…adica asta inseamna uraciunea pustiirii in locul cel sfant – pierderea sufletului !

  Asadar, banul adevarat, cu valoare este banul fizic, moneda din aur cu subdivizuni din argint si cupru, emis de sistemul civic in care statul are obligatoriu elementele de independenta, suveranitate, nationalitate, identitate culturala traditie de limba si obiceiuri, condus de patrioti care au ca izvor al puterii lor, Puterea lui Dumnezeu asa cum au avut-o stramosii nostri sub conducerea voievozilor dreptcredinciosi de 2000 de ani : Neagoie Basarab, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanul…
  TREZESTE-TE! RIDICA-TE de sub asuprirea alogenilor paraziti iudeomasoni globalisti satanisti si foloseste numai banii cash! Arunca la gunoi cardul bancar pentru a fi om LIBER !

 16. @ Statul este dezavantajat, fiind o reglementare cu câștiguri doar pentru bancheri, Trezoreria statului neavând carduri pentru tranzacțiile financiare, ?

 17. Argumentul pro-card nu exista! Ca…e mai comod…ca e mai rapid…ca pentru evaziune… De fapt pretexte mincinoase , diabolice pentru conttol, pentru limitarea LIBERTATII! Ori daca asta e metoda de combatere a evaziunii, atunci sa fie evaziune cat casa, dar nu te atingi de LIBERTATE !
  Penttu ca este o minciuna, o inselatorie, banul pe card! Cum sa ai incredere in ceva ce nu exista?
  intr-un sistem patronat de indivizi corupti, mincinosi, criminali …care au spus : „dati-mi controlul banilor si nu ma intereseaza cine face guvernul”!!!
  Cum sa ai incredere in acesti indivizi care au debitat asa ceva?
  Cand ei aveau control prin tiparirea banilor pe hartie, emanand minciuna, adica hartii fara valoare, dupa ce au eliminat moneda fizica din aur…dar acum, cand vor sa elimine cu totul banul fizic si sa „emita” ei bani „electronici”, virtuali direct din tastatura, fara sa se mai oboseasca sa mai tipareasca in nestire pe hartie… emit MINCIUNI „digitale” in nestire, din tastatura calculatorului de la tatal lor satana, tatal minciunii !
  Trezeste-te! Ridica-te si nu mai da putere iudeomasonilor globalisti satanisti folosind cardul bancar !
  Militeaza pentru revenirea la adevarata valoare a banului : banul din aur, moneda fizica din aur !!!

 18. @Corneliu si @Ciurlau Costel . Mai milionarule cu card tampit esti tu cu ma- …! Costelus poate cumpar trufe, te-a invatat Ciolacu sa-i faci socoteala altuia ?; ca pe a ta ai terminat-o !

 19. & Domnul ”Mugur Ofilescu”, guvernator, academician și altele, ”suspect de dopaj financiar pensie-salariu”, zise că e, ”prea mare pentru un popor așa de prost”, ?

 20. @ După ce ”Ofilescu” , care privește la ,,gaura bugetară”, cum se formează și se finanțează, a ieșit să spună că românii sunt proști că nu știu ”financiare”, a ieșit și Dan Negru cu înarmarea popuației, ca Mircea Geoană la NATO,?

 21. Legea facuta de trei tradatori: bolos, oprea si ciolacu.. slugoii bancilor.

 22. @ironic(ironic pe invers),nu înțelegi nimic(nu zic că ești prost).Tine minte trei lucruri risipitor de opacitate:1)Siguranta – daca un card este furat, posesorii trebuie doar sa anunte imediat institutia emitenta, ca sa blocheze contul si, astfel, hotii nu vor putea sa profite de banii de pe card, cum s-ar intampla in cazul in care este furat portofelul.

  2)Comision 0 pentru plata la comercianti – posesorii de carduri pot face plati la comercianti fara sa li se perceapa vreun comision, in timp ce pentru retragerile de numerar, de cele mai multe ori, exista si un comision.

  3)O mai buna evidenta a cheltuielilor – platile cu cardul permit posesorilor sa detina un control mai mare asupra cheltuielilor lunare, fiind mai usor de realizat un buget personal sau al familiei pe baza extrasului de cont lunar.Ai înțeles ceva?

 23. Bună ziua,

  Am niște observații:
  – regulile de plată numerar au fost introduse în 2015 prin Legea 70/2015
  – legea de acum modifică plafoanele stabilite în 2015. Iar noile plafoane se aplică nu de la 1 noiembrie așa cum e fals prezentat peste tot. Se aplică din data de 11 noiembrie 2023, pentru că există scris clar în legea 296/2023 că aceste prevederi se aplică după 15 zile de la data publicării legii. Publicarea a fost vineri 27 noiembrie 2023.
  – ce este în plus e faptul că asociații – acționarii – nu mai pot credita numerar societățile și nici rambursarea numerar a acestor creditări nu este posibilă.
  – salariile și orice drepturi de personal pot fi achitate numerar indiferent de valoare. Este scris clar în lege încă din 2015 și nici nu e modificat de atunci.

 24. @ Fiind bani guvernamentali soluția economică este ca Trezoreria să emită cardurile, ?

 25. @ironic-Banii cash ar urma să dispară din România” a fost una dintre conspirațiile vehiculate intens pe social media de diverși „influenceri” populiști ,extremiști jegoși(Sosoaca), la sfârșitul anului trecut, în contextul în care prin Parlamentul României au trecut mai multe legi în favoarea plăților cu cardul. Însă în țările din Occident, plata cu cardul reprezintă normalitatea. Iar în țările scandinave s-au făcut pași mari către crearea unei așa-numite „societăți cashless”, ajutate fiind de un grad de digitalizare și de educație ridicat.Sa pretinzi că virgulă cardul este ceva dubios este sub calitatea celui mai imbecil om de pe planetă.Cum pari a fi dumneata.

 26. Ce fandos3ala !!! Libertatea e limitata de cash!!!….sa mergi cu zece milioane de lei in brate, sa vezi cum o sa cazi si iti rupi nasul sau iti spargi capul…Cash – ul e criminal, n- asa??? …Cel mai bun cash este cel pe care NU il ai!!!

 27. În societățile totalitare, viața privată a omului ar putea fi controlată prin digitalizare. Însă într-o democrație, intrăm mai degrabă în paradigma drobului de sare. În momentul în care faci o tranzacție digitală, ea se înregistrează undeva. Dacă plătești bona cu cardul, vede și ANAF-ul și atunci trebuie să plătești și taxe și impozite. Problema celor care spun că li se vor lua banii este că vor rămâne doar fără cei făcuți la negru. România este o țară care, din cauza lipsei digitalizării, permite în continuare evaziunea fiscală

 28. Pentru idioții de mai sus care propaga mesaje false:Persoanele care folosesc bani numerar pot reprezenta o țintă pentru hoți. Odată pierdut sau furat portofelul, în mod sigur veți rămâne fără bani. Sunt rare cazurile în care acesta a fost returnat integral. Situația se schimbă dacă utilizați un card bancar, deoarece puteți să vă anulați cardurile de debit și de credit până când le înlocuiți. Aproape toate băncile și companiile de carduri de credit vor rambursa achizițiile frauduloase.

 29. Domnule Niko nu chiar peste tot. Am luat o mașină în 2012 din Germania. Toată tranzacția a durat cam 2 ore. Pe o masă la o terasă de cofetărie închisă pe un formular A4 împărțit în două am eu completat jumătatea din stânga și vânzătorul, un student divorțat pe cea din dreapta. I-am dat banii cash și mi-a dat actele mașinii. Numere, diverse taxe cash, dar la o taxă de 45 euro la ghișeu de finanțe nu s-a putut decât cu card. Toate in aceeași curte. Am venit cu numerele i-am arătat actele vànzătorului și mi-a dat cheile. Deci a fost un ghișeu la care nu s-a putut cash numai cu card.

 30. @ Comisionarea operațiunilor comerciale în favoarea băncilor comerciale este o acțiune de vânzare forțată ,abuz, în favoarea unor terți, operatori financiari în sistemul eonomico-financiar, ?

 31. @Viorica Balteanu , @Corneliu De ce nu se interzice cardul ? De ce nu pleci in Scandinavia? Normal e cu alifie pentru hemoroizi ? Cat de prost sa crezi ca esti ca sti Normalul prezentat de imbecili ca Anormal ? O aritmetica ca sa nu vorbim de curent, control …, 4 milioane de carduri X 70 lei comision pe an = 56 milioane de euro ! Lucrezi la banca si te crezi banchera in Cismigiu ? Sau aia de la banca lucreaza gratis pana vine A.I. Ce ocupatie e asta pentru evidenta si grija banilor altuia ? Sunteti neamuri cu Soros, Swab, Ciolacu ???

 32. -zoaia lu ceaushescu avea doctorat in matematica:
  ce inseamna asta?

 33. Tu sa porti in picioare pantofi de 1900 lei iar altul sa nu aiba voie nici cu 1000 lei in mana.
  Ce ipochimen a mai nascut si ma-sa!

 34. În cazul unui război asa cum a fost un Ucraina cum credeți c-au reușit sa părăsească țara milioane de tineri din fata mersului pe front ,dând șpagă, Cash sau cum vreți voi sa-i zice grănicerii, dacă banii tai sunt pe card în astfel de momente ,cum mai scoți rapid banii , că puterea de blocare a cardului va fi la stat și bănci, toate aceste masuri sunt pentru controlul populației de ce nu se spune nimic despre evaziunea și recuperarea tva-ului

 35. O gramada de pareri si aiuriti.
  Si pana acum a fost plafonat la 10000 lei , dar spagile si cheltuirea lor nu a fost o problema pentru spagari ,vilele , masinile, excursiile in strainatate si alte cheltuieli foarte mari au valorat peste acel prag si nu am auzit pe nimeni sa fie prins.
  O alta chestie pentru atotstiutorii cu card, omul cand face plata cu cardul o avea comision 0 , dar agentul comercial care detine POS plateste la banca un abonament lunar si comision pe tranzactie care poate ajunge si la 1 leu pe tranzactie chiar daca ai cumparat un covrig cu 2 lei ,deci oricum o intorci , banca castiga , si unde crezi ca se reflecta acele comisioane pe care comerciantul trebuie sa le plateasca ? In preturi binenteles !!!
  Si acum va intreb eu , ce legatura are cardul cu gaura in buget ? Niciuna ! Este vorba despre controlul masei monetare a populatiei!
  Tu ca si cumparator platesti TVA ca vrei ca nu vrei cand cumperi un produs , dar statul nu-i in stare sa si-l colecteze de la comercianti , atunci va intreb eu ce rost are sa tii atatia paraziti angajati daca nu-s in stare sa-si faca meseria , sa urmareasca firmele care nu au platit si sa le execute ?
  Oameni buni astia ne cred prosti si unii vad ca sunt , spagile tot cu valiza si plicul vor fi date , banii vor fi dusi in bancile din paradisurile fiscale ca si pana acum. Acei oameni tot asa isi vor cumpara vile si masini ca si pana acum. Ce zice Ciolacu este praf in ochi , cei prosti vor ramane tot prosti , iar cei care isi folosesc creierul vor vedea in continuare aiureala , hotia si tampeniile pe care ni le servesc guvernantii de ani de zile.

 36. Până și Zegrean, cel cu erata nocturnă pentru demiterea lui Băse recunoaște că banii lui sunt de fapt banii noștri. Ce mult ți-a luat, bătrâne…..

 37. Pt cumpărături de la piață o familie nu consuma plafonul de 5000 nici în 2 luni. În afară de electrocasnice și autoturisme nu exista nimic care sa coste peste 5000.

 38. Bani sa am , fac plati cu sacul , cu lopata , cu cardul , cu orce .Ma mir ca majoritatea care se plinge de plafonarile la cash ( 5000 lei / zi ,sau 1,2000 lei pe zi ) NU AU acesti bani : pensia medie 1800 /LUNA , salariul mediu 4300 lei /LUNA .

 39. Eu zic ca pina la urma nu-i vorba de limitarea platii in numerar , ci de stoparea eviziunii fiscale. Plata in numerar se poate face si fara bon fiscal, insa plata cu cardul inlatura acest incovenient. Nu prea inteleg de ce o parte din presa facae atat galagie. Eu nu fac plati decit in numerar, adica nu cumpar bunuri scumpe. Zicea cineva de mobila, care costa mai mult. Se poate plati in rate, deci tot numerar. Nu mai gasitti chichite, nu ajuta la nimic. la noi evaziunea si smechiaria cu TVA nu inceteaza…

 40. A contestat cineva neconstituționalitatea acestei aberații ciolaniene… pardon, ciolaciene?

 41. Ai dreptate, ești țoapă prin tot ce debitezi pe la televiziuni!

 42. Totul este pentru a aduce castiguri bancilor. Inca un abuz acceptat de guvernantii cretini ai romaniei.

 43. Premiul „Nobel”pentru toapa ce se crede cool…desteapta, bagareata, se pricepe la toate si apare la TV ca musca in lapte..Marea comentatoare…calareatza pe continente…ca-si permite.Stai acasa doamna, nu mai debita …vezi-ti de casa si de profesie ,daca mai servesti.

 44. Votați Petiția Împotriva Limitării Banilor Cash, Pentru A Scăpa De Limitarea Banilor Cash A Partidelor Politice PSD-PNL:

  https://aliantarenastereanationala.ro/plata-bani-cash-garantie-constitutie/

  De la Anu’ 2024, Votați Cu Alt Partid Politic, pentru a scăpa definitiv, de Limitarea Banilor Cash, a partidelor politice PSD-PNL.

  Vizionați acest video cu atenție, și veți înțelege mai bine: https://youtu.be/Ytu5WaK-fRI?si=TXY3DqwYq9saMMgU

  Trimiteți mai departe aceste informații, pentru a ajunge la cât mai multă lume.

 45. pai : primul efect ar fi ca nu mai are cum sa-ti dea restul la magazin si ori platesti cu cardul si duci toti banii in bancile care probabil ca nu mai au bani ori…..platesti fara sa mai treaca prin casa ori …..PLATESTI IN EURO care nu e restrictionat la cash. Deci usor usor se face trecerea catre euro.

 46. Nu că aș fi un admirator al doamnei Tatoiu, dar, in minim de respect ar trebui sa existe între noi(chestie de educație). Ia priviti înapoi in istorie și veți găsi multe exemple de genii în știință, complect neajutorați in viața de zi cu zi(cunoscut exemplul cu ceasul de buzunar pus la fiert în locul oului). Nu zic că doamna respectivă ar fi un geniu, dar poți avea un titlu de recunoaștere in matematică, fără a fi un bun cunoscător al tehnologiei actuale(oricum matematica este o știință abstractă). Și, răutatea nu îl înnobilează pe cel vare o emite, și nu îl degradează pe cel căruia îi este destinată. În altă ordine de idei, sunt multe persoane care-și retrag toți banii de pe card, pentru simplul fapt că nu doresc să fie monitorizați de o organizație sau alta. Proști sunt cei care se cred mari „scule” și oameni deștepți, prin simplul fapt că folosesc o tehnologie pe care puțini o înțeleg(pe principiul black-box). Hai sa ma fac înțeles: asta înseamnă să folosești o cutie in care știi ce bagi, știi ce scoți, dar nu știi ce se întâmplă înăuntrul cutiei. În concluzie: nu mai fiți răi, că nu vă ajută, doar vă etalați anumite carențe(de caracter, să zicem). O zi bună vă doresc.

 47. A venit si tuasa asta de mate sa va abureasca, bey, astia va iau toti banii, asa ca nu mai conteaza ca-s in batista sau pe card. Va iau totul, deja nu mai aveti bani sa platiti parcarea masinii, ca nu mai circulati cu ea ! Defapt, va certati pe un fals. Asa au procedat intotdeauna, au scos o baba la deruta.

 48. Multi romani nu au educatie financiara. Unii nu stiu sa foloseasca un card bancar. De ce sa fie progress si digitalizare, mai bine hartii multe si birocratie. Unii nu au habar de pregres technologic.

 49. Poate este ok sa se faca plata doar cu cardul. Dar cu o singura conditie: statul asta sa infiinteze o banca prin care toate pensiile,salariile….venituri din munca declarata si fiscalizata sa se deruleze fara comision. Statul sa plateascaacest comision ca este moftul lui .

 50. Mai ușurel cu bautura și cu tupeul sa tot apari pe la tv…te faci de ras ca de fala nu ai fost nicicând! Dar nu tu ești de vină, de vină sunt inconștienți care te promovează pe post !

 51. Pana la urma băncile sunt cele care câștigă….asta e supărător!

 52. Ce o fi cumpărând vaca asta de la un singur taran produse de 5000 lei?! Vorbim de saracii țărani că nu știu să folosească cardul dar ei au 1000-2000 lei pensie. Cine strange 3 luni pensia și apoi merge să plătească cash?! Argumente pt idioți și sunt multi se pare în tara asta. E mai bine sa se umble cu sacosa de 1 milion cash, că așa nu știe banca ce faci cu banii și de unde ii ai!

 53. Nici măcar pe zi, este vorba de o singură cumpărătură! Atenție. Hoții cei mai mari sunt împotriva acestei legi cu privire la plata cash. Ei au bani cu sacul și nu le convine.

 54. Acțiunea este un control al populației. Amintiți-vă cum au blocat cardurile șoferilor din Canada și au terminat cu protestul lor. Libertatea noastră este tot mai îngrădită pe zi ce trece.Vom ajunge să mâncăm la cazan

 55. O tâmpenie la care au pus botul toți trolii cu Doamna Doctor Tatoi în fata (sau pe la spate). Cine merge în piață să cumpere de mai mult de 5000 RON cash? Cati au banii ăștia în portofel și cine cară cu el o asemenea suma în hârtie? Da, exista o problema care presupun că se poate rezolva, adică la nunti/botezuri etc atunci când se stingă darul și nasul strange darul, că nu merge nasul cu POS-ul pe la mese. 🫣

 56. Sa va f… Dracii de jegoși penali nu știți cum sa mai jumuliți prostimea in alte tari nu există așa ceva l-ați omorât pe Ceaușescu să puteți face ce vreți voi dracu va mai votează voi meritați să mergeți în Rusia în prima linie să fiți executați cum i-ați executat voi pe soții Ceaușescu .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.