Limitarea plăților cash. „CCR să considere neconstituțional”

Cei din Coaliție trăiesc într-o altă realitate a spus Gheorghe Ialomițianu (PMP), fost ministru de Finanțe, referitor la  limitarea plăților cash.  Plățile în numerar reprezintă o normalitate, mai spune Ialomițianu, care a apreciat că  CCR  trebuie să se pronunțe și asupra acestui articol din pachetul de măsuri fiscale.

În timp ce în România plățile cash urmează să fie limitate la o anumită sumă, Banca Centrală Europeană  transmite că plățile cash ar trebui să fie acceptate peste tot, că magazinele nu pot exclude numerarul. „Asta înseamnă că cei din Coaliție trăiesc într-o altă realitate și în momentul în care au decis să reglementeze limitarea plăților în numerar au fost greșit informați de analiștii care sunt în jurul PNL-ului și PSD-ului prin faptul că nu se reduce evaziunea fiscală.

Mai mult decât atât, crește evaziunea fiscală, pentru că sunt foarte multe firme dispuse să încaseze în numerar și, într-adevăr, să ocolească plata impozitelor și taxelor. Multe activități sunt îngreunate, mai ales în mediul rural, deci încă o dată Coaliția dovedește că nu este pregătită pentru guvernare și face mai mult rău mediului economic, iar plățile în numerar reprezintă o normalitate, spune Ialomițianu, la B1 Tv.

”Sigur că plățile prin card reprezintă o modernizare a sistemului de plăți, dar trebuie să fii pregătit ca țară și, în primul rând, sistemul bancar să fie pregătit în așa fel încât cetățenii să recurgă la plățile prin card, având în vedere și riscurile mai reduse, și partea bună a lucrurilor, adică să faci plățile mult mai ușor și mai comod. Dar se dovedește încă o dată că actuala Coaliție guvernează prost și guvernează împotriva românilor”m explică fostul ministru de Finanțe.

CCR să considere neconstituțional limitarea plăților 

”Într-adevăr, Curtea Constituțională trebuie să se pronunțe și asupra acestui articol din pachetul de măsuri fiscale, să considere neconstituțional limitarea plăților. Și Coaliția trebuia să se uite în spate, că ultima limitare a plăților în numerar a fost în timpul guvernării Ponta, care nu mai recunoaște acum că a limitat plățile și critică lucrul acesta, ce a făcut actuala Coaliție. Și Ponta spunea atunci că o să reducă evaziunea. Evaziunea a crescut, trebuiau alte modalități de a reduce evaziunea, iar reducerea plăților în numerar este un atac la normalitate, la libertatea cetățenilor de a dispune de numerar, de banii care îi încasează din diverse activități, dar și împotriva mediului de afaceri, în primul rând, a firmelor românești, a celor mici”, a conchis Ialomițianu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

  1. N-am culoare politica si nici pretentii si aspiratii politice , INSA consider ( este vizibil pentru orisicine ) ca acest fost Ministru IALOMITEANU = ESTE UN OM E X C E P T I O N A L .
    Nu exagerez absolut deloc.

  2. -nu stim cine ar fi sesizat CCR…
    -„limitarea platilor” incalca DREPTUL LA LIBERA ASOCIERE:
    esti fortzat DE CATRE STAT sa te bagi in seama cu o banca sau alta!
    (evident ca e doar dreptul TAU asupra a CE FEL DE RELATII sa intretii cu ce banca vrei tu;
    aia ar cam vrea sa-ti bage pe gat niste „produse bancare”
    de ex. BRD:
    -au blocat conturile sub pretext ca „trebuie reinoite datele personale”
    au cerut SEMNAREA UNUI CONTRACT,insa
    au vrut comision mai mare-evident ca asta e SHANTAJ!)

  3. E simplu, chiar pentru un Ialo-militian: o incasare in numerar neinregistrata este evaziune fiscala, cu cat mai mult, cu atat mai mare. Cine o moara pe Siret ? Venea !

  4. Corect! Omul din ialomiteanu, acum dupa ce au pirdut alegerile, constientizeaza ce rau au facut tarii si cetatenilor.

  5. Acest ,,expert” a tăiat salariile cu 25 % în iul 2010 . Atât poate . Sătui de el …

  6. Sume importante de bani sunt cheltuite chiar de cei puşi să încaseze.Adică ANAF.Ar fi interesant de aflat cam cât are salar un inspector ANAF.Şi sunt al naibii de mulţi.

  7. @Anti
    -azi Buget e 27% din PIB
    pe vreme aia ajunsese la 33% !

    ca sa clarificam:
    partea din PIB care nu este in Buget se numeste „bani liberi”!
    -in comunism/ceaushism Bugetul era aproape 100% din PIB
    sau il depasea-pe baza de imprumut extern.

  8. azi Buget e 27% din PIB
    pe vreme aia ajunsese la 33% !

    Cat plateati taxe si impozite pe vremea lui Ialo-militianu ? Nu mai sustineti prostia ca afara se string peste 40 % la buget, acolo se plateste pana la 45% impozit, doar, adica de 4,5x mai mult. In RO este de peste 2x mai putin si voi plangeti cu lacrimi de crocodil. Voi v-ati negociat salariile cu care nu puteti plati parcarea masinii cu care nu puteti circula. Salarii mici, PIB mic.

  9. & ”Insistă că are bani la saltea” și , ”trasează directive”, CCR , ? De la, ,,economia subterană”, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.