Banii saudiților. Djokovic și Alcaraz s-au lăsat convinși!

Novak Djokovic, liderul ATP, și Carlos Alcaraz, locul 2 mondial, se vor duela din nou, pe 27 decembrie, în Arabia Saudită, pentru un meci demonstrativ. Cei mai buni doi jucători din lume vor evolua pe Kingdom Arena, care are o capacitate de 40.000 de locuri.

Se presupune că Djokovic și Alcaraz primesc o sumă cu mult peste um milion de dolari pentru a participa, dacă ținem cont de faptul că onorariul de apariție al lui Roger Federer pentru un astfel de eveniment a depășit 1 milion de dolari în urmă cu mulți ani.

Novak Djokovic a vorbit recent despre implicarea Arabiei Saudite în sportul alb: „Cred că noi, ca sport individual la nivel global, suntem probabil cel mai aproape de golf în ceea ce privește modul în care vedem sportul. Cred că din acest exemplu putem probabil să învățăm multe, unele lucruri pozitive, unele negative, și să încercăm să structurăm o înțelegere, dacă se merge în această direcție, într-un mod adecvat, care să protejeze integritatea, tradiția și istoria acestui sport, dar care să poată crește în așa fel încât să fie adecvat.

A fost doar o chestiune de timp când urmau să înceapă un fel de negocieri sau conversații în tenis pentru ca Arabia Saudită să încerce să preia frâiele în această zonă a sportului. Au făcut acest lucru cu aproape toate celelalte sporturi globale, cu excepția poate a baschetului. Vedem ce se întâmplă în fotbal în ultimii ani, vedetele care se duc acolo pentru sume uriașe de bani”, a transmis Nole, citat de Eurosport.

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz s-au întâlnit ultima dată în semifinale la Turneul Campionilor, partidă câștigată autoritar de sârb.

La feminin, în Arabia Saudită, Aryna Sabalenka și Ons Jabeur vor juca un meci demonstrativ pe 26 decembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

 1. Sarbul devine la varsta lui un circar batran. Foamea mare o sa-l tina in teren pana la 80 de ani.

 2. in conditiile in care europa va deveni din ce in ce mai irelevanta, e aiurea sa ai atatea turnee de puncte aici. Franta deja e un fel de africa. suedia, belgia vin repede din urma. irmeaza austria, jermania..
  Deja China, arabii chiar si India au mai multi bani decat europa.

 3. sunt profesionisti de prima clasa, daca Marcel Pavel ia 3.000 de euro pt 20 de minute, atunci nr.I mondiala care trebuie sa faca efort o ora sau mai mult de ce ti se pare circ? 40.000 inmultit cu o medie de 100 de $ inseamna 4 milioane unul si ceva profit, restul pt ca jucatori si s-ar putea ca si HORECA sa castige daca vin turisti pt meci. Iti pare rau ca tu nu poti castiga? Si Serena a participat la meciuri demonstrative, pe ea de ce n-ai criticat-o?

 4. E mare invidia la romani!

  Un titan a tenisului pe care abia astept sa-l vad.
  Sper sa transmita Eurosport.
  Apoi sper sa-l vad ridicind trofeul la Melbourne anul viitor.
  Bravo Nole !

 5. o sa fie muult peste 100$ biletul. poate 1000$. In SUA, la meciurile amicale jucate de Real, United.. pretu e de cateva sute de $.

 6. Nu vad nicaieri vreun articol care sa scrie despre transmisiune Si nici pe eurosport.ro nu spun nimic…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.