Băsescu a rămas în Kazahstan

Serviciile secrete i-au şoptit preşedintelui României, Traian Băsescu, că pentru a evita pericolele e bine să nu mai apară în public atunci când mulţimile nu pot fi controlate, după cum au declarat pentru cotidianul.ro surse din Administraţia Prezidenţială. Aşa se explică neînţeleasa până acum absenţă, în premieră în Istoria recentă, a şefului statului român de la ceremoniile oficiale de Ziua Naţională a României.

 

T. Băsescu nu a venit la ceremoniile de Ziua Naţională, ascunzându-se în Kazahstan, în urma parcurgerii unui nou raport al serviciilor secrete, după cum au declarat pentru cotidianul.ro surse din Administraţia Prezidenţială. La reuniunea din Asia Centrală, ţara putea să fie foarte bine reprezentată de premier sau de ministrul de externe, având în vedere că prioritatea pentru şeful statului român o reprezenta Ziua Naţională.

Băsescu s-a temut, însă, că va avea partea de momente penibile mult mai serioase în comparaţie cu cele al căror protagonist avea să fie E. Boc. Conform surselor noastre din Cotroceni, datele puse la dispoziţia lui Băsescu vorbeau, în cazul prezenţei sale la Arcul de Triumf, de produse alimentare pretabile în mod tradţional la aruncatul cu ele în demnitarii care nu-şi respectă promisiunile.

Aceleaşi date, spre nemulţumirea lui Băsescu, arătau că nici vorbă despre manifestanţi puşi de partidele din opoziţie să-l huiduie şi să arunce cu cele trebuincioase unei cămări, ci din contră urmau să se manifeste oameni nemulţumiţi în mod real.

Şi în trecut, Băsescu a ţinut cont de informaţii. După cum relata atunci Cotidianul. pe aceeaşi bază rapoartelor serviciilor secrete, T. Băsescu a evitat să mai meargă la celebrele băi de mulţime, pe 29 iulie 2009, tot la Arcul Triumf, la finele ceremoniei încheierii misiunii militare româneşti în Irak. În baza aceloraşi rapoarte secrete dar extrem de bine documentate, T. Băsescu a ales să  nu mai organizeze în acest an  Ziua Porţilor Deschise la Palatul Cotroceni, nici la momentul tradiţional de la sfârşitul lunii mai deşi se promitea solemn că acest lucru se va întâmpla, nici de Sfânta Maria, nici de Sfinţii Serghie şi Vah.

Tot în baza rapoartelor de specialitate, Băsescu nu a mai participat la festivităţile de Revelion de la Bucureşti din ultimii doi ani, preferând după caz zona foarte bine păzită a Pieţei Sfatului din Braşov sau a celei supersecurizate din Sinaia.

Conform mai multor informaţii, în urmă cu 21 de ani, pe când apăruseră semnele prăbuşirii regimului său dictatorial şi Nicolae Ceauşescu plecase în Iran unde chiar avea de gând să se retragă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.