Băsescu cere eutanasierea câinilor maidanezi neadoptaţi

Traian Băsescu se ia la trântă cu maidanezii, pe care îi vrea eutanasiaţi cu mâna lui Ponta. Băsescu a cerut marţi seară Guvernului să emită o Ordonanţă de Urgenţă prin care să stabilească „un termen scurt sau rezonabil” în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

„Fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare, fac apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă, să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi de iubitorii de câini să fie imediat eutanasiaţi”, a afirmat Traian Băsescu.

„Castrarea e o soluţie pe termen lung, care s-a dovedit că nu dă rezultate”, a justificat Băsescu solicitarea sa.

Acesta a mai afirmat că rezultatul actualei legislaţii care vizează castrarea şi îngrijirea câinilor s-a dovedit un eşec. „Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un copil. Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de copii (…) Sunt revoltat de demagogia legată de iubitorii de câini„, a mai spus Traian Băsescu, care a mai menţionat că el are acasă cinci câini.

„Acum vă iau într-un microbuz şi vă duc la mine acasă. Am cinci câini, trei de pe stradă. (…) Cazul copilului nu ne mai lasă să aşteptăm (…) Castrarea câinelui nu-i scoate dinţii”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu nu a spus însă marţi seară şi faptul că unul dintre câinii care l-au ucis pe copilul de 4 ani fusese deja adoptat, ceea ce nu a împiedicat tragedia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.