Băsescu: Firea să se hotărască – mamă sau om politic?

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Gabriela Firea trebuie să se hotărască cum vrea să fie tratată, ca o femeie în luna a opta sau ca om politic, referitor la acuzațiile aduse în dosarul de șantaj, conform b1TV.
„Problema Gabi Firea are două aspecte: ea este o femeie în luna a opta, eu am două fete care au născut în doi ani trei copii, știu ce înseamnă o femeie în luna a opta și încerc să o tratez ca pe o femeie în situația domniei sale. Pe de altă parte, e și om politic. În relația cu mine va trebui să se hotărăscă: vrea să fie omul politic sau mămicuța în luna a opta. Eu îi dau categoric șansa să fie o mămicuță în luna a opta și daca vrea, îi botez și copilul. Dânsa când se prevalează de faptul că e senator în Parlamentul României, alteori se prevalează că e mămicuță în luna a opta. Eu am toată disponibilitatea să o tratez plecând de la realitatea aceasta, care e mult mai umană, decât cea a doi oameni politici. Dânsa s-a prevalat public că e mămică în luna a opta, că eu altfel nu aveam de unde ști în ce lună este”, a declarat Traian Băsescu.
„Mie îmi pare rău că l-am amestecat pe Oreste în treaba asta, dar dacă nu spuneam că sunt de la el, ați fi spus că erau de la servicii. Cred că a cerut un ban, dar Elena Udrea nu a vrut să i le dea. El i le-a trimis prin cineva, înainte să primească și banii. S-a păcălit, ce să fac?”, a adăugat Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu a prezentat pe contul său de Facebook un contract de împrumut între Crescent şi SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului Intact.

undefinedFostul șef al statului face apel la senatorul PSD Gabriela Firea, în calitate de administrator al firmei ce face parte din trustul lui Voiculescu, să precizeze când s-a rambursat împrumutul de sute de mii de euro.
„Contract de împrumut între Crescent, firmă a fostei securităţi şi SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului turnătorului Felix, administrată de doamna Firea. Sunt convins că doamna Firea ne poate spune când s-a rambursat împrumutul.”, a scris Traian Băsescu.
Luni, fostul președinte le-a spus jurnaliștilor că roagă „organele statului să se uite în Grivco să vadă câți bani au fost transferați de doamna Firea de la Crescent, în 2007-2011, când era administrator la o firmă din grupul Grivco. „.
„Dacă își aduce aminte să fi semnat împrumuturi de 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent și a transferat din firma securității la o companie din grupul lui Voiculescu, să se spovedească public”, a adăugat Traian Băsescu.
Fostul președinte este urmărit penal în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.