Hop și Băsescu și Gorghiu

Traian Băsescu l-a îndemnat, marți, pe Liviu Dragnea să îi urmeze exemplu și să demisioneze din Parlament pentru a dovedi că nu face ”din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi”, fostul șef al statului publicând fragmente din anunțul demisiei sale din 1996.

”Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie. Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

El a publicat și fragmente din discursul său din ședinţa Camerei Deputaţilor din 9 aprilie 1996, în timpul căreia și-a anunțat demisia.

”În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară. În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia.

În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit. În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României. (…) Pentru a proba că niciodată nu am făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor mele din timpul guvernării, astăzi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul României”, a spus Băsescu în 1996.

Traian Băsescu a demisionat din Parlament pe data de 9 aprilie 1996, dar a câștigat un nou mandat la alegerile legislative din același an, care s-au desfășurat pe 3 noiembrie.

Tot marți, fosta președintă a PNL Alina Gorghiu a apreciat că Liviu Dragnea este „terminat politic”, precizând că imaginea social-demcraților care au mers la DNA să-l susțină este una de „țară bananieră”.

„Îmi este limpede, în sfârșit, de ce a vrut domnul Dragnea, cu orice preț, să câștige la alegerile din decembrie anul trecut, de ce tot acest discurs anti-european pe care îl practică PSD de luni bune, de ce această campanie de victimizare, de ce bătălia în jurul justiției și de ce pragul la abuzul în serviciu a fost cuiul lui Pepelea al acestei guvernări. Evident că va fi de acum încolo un război și mai și ca până acum. Nu înțeleg de ce nu își dă demisia. Eu n-am văzut ieri niște imagini cu un președinte al unui partid care să fie la apogeul carierei, care are majoritate în Parlament, care are Guvern, care are instituții, ci am văzut un om terminat politic. Am văzut un om la zenit de carieră, un om care se încăpățânează să rămână în funcția de președinte al Camerei Deputaților afectând imaginea României, imaginea PSD, un om care nu știe decât să gestioneze micile conflicte interne și care are ca obiectiv tema justiției prin prisma interesului personal, lăsând deoparte tot ce înseamnă guvernare”, a spus Alina Gorghiu.

Referitor la colegii de partid ai lui Liviu Dragnea ca au mers, luni, la sediul DNA pentru a în susține pe liderul PSD, Gorghiu a spus: „Este de țară bananieră imaginea. Oricine vine, depune mărturie, dă declarații, dar nu vine cu presiune și cu campania asta de manipulare și victimizare. Domnul Dragnea e bărbat. Dacă eu mă duc singură la instanță și n-am nevoie de bonă, de asistent, de pamperși, credeți că domnul Dragnea nu putea să meargă singur să dea declarații? (…) Standardele României sunt impuse de gașca lui Dragnea de ceva vreme. Sunt atât de jos, încât singurele lucruri pe care le văd pe agenda publică promovată de domniile lor sunt: pragul abuzului în serviciu și acum înțeleg că ultimul banc e să-l ridicăm la 21 de milioane de euro”, a mai spus Alina Gorghiu.

Recomanda
Paul Dumitrescu 3461 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Si-a permis sa demisioneze matrozul ca era pe smen, pe mana, cu JUSTITITA … ! Gargaragiu si marioneta a unora care se amesteca in treburile interne ale ROMANIEI este fostul om in Dealul Cotrocenilor ! Sa fie de capul lui !

  2. Care exemplu … „sa demisioneze ca si Basescu in … urmatoarele 5 minute !!!”, cata minciuna si perversitate poate cuprinde mintea politicienilor romani. Daca s-ar juca cu familiile si copii lor, nu ar insemna nimic pentru noi dar … se joaca cu soarta unei tari de 20 milioane de locuitori (nu conteaza ca tot datorita lor, circa 5 milioane, adica un sfert din populatie a emigrat si de care NU le pasa !”).

  3. TRĂZNET…. ĂL CE A VÂNDUT FLOTA ROMÂNIEI…DUPĂ EXPERȚI….FĂRĂ NICIO PAGUBĂ….ÎI DĂ ”SFATURI” UNUI POLITICIAN FOARTE IMPORTANT ÎN ROMÂNIA. S-AU UITAT ,DEJA,RETROCEDĂRILE URIAȘE,CASA DIN MIHĂILEANU,ȘMECHERIILE CU POPOVICIU,CU URDĂREANU,CĂȘUNEANU,ȘI POATE MULTE ALTELE. O ÎNTREBARE? CUM DE MAI SUNT ACCEPTATI ASEMENEA SPECIMENE ÎN VIAȚA ROMÂNILOR ?

  4. a demisonat in aprilie si până să apuce să cerceteze procuratura si-a făcut în decembrie o alta imunitate prin alegeri noi. joc de glezne.

  5. Draga Traiane daca nu ai gasit nimic in Cartarescu despre moroi , afla ca moroii sunt un fel de olandezi zburatori, ca sa folosesc un personaj din marinarie. Adica o naluca de marinar de pe o nava naluca cam cum ai facut tu cu toate navele noastre, realizand ceva nemaipomenit prima flota din lume, in intregime nauca.
    Asta da performanta! Neegalata si nepedepsita pana astazi. Caz unic ! Asa cu demisia las-o mai moale. Asa ca dragule pirat de la Anvers dragule moroi in politica, du-te pe mare si lasa-n. Precis te vei intalni cu Olandezul Zburator si la cat de bun esti sigur iti ofera comanda pe corabia lui. Hai vant in pupa , cuburi de ghiatza si Nutzi pe chel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*