Blaga, mai tare ca Boc

Încurajat de atacurile lui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta și a USL, Vasile Blaga, noul preşedinte al PDL, ține discursuri care depășesc cu mult populismul și politicianismul predecesorului său Emil Boc.

Parte a unei formațiuni care a acaparat toate instituțiile statului ani de zile, comițând zeci de abuzuri, Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, senin, că democrat-liberalii nu vor colabora… cu USL câtă vreme această alianță… „confiscă” statul. 

„Atâta timp cât singura grijă a USL este să confişte statul, instituţiile lui, să pună sub semnul întrebării decizii ale instituţiilor statului care nu le convin, ca cea a Curţii Constituţionale, să inventeze «grăjdeni» de câte ori au nevoie, pe ultimul îl cheamă Pop, fostul ministru al Educaţiei, nu vom putea colabora. În schimb, în Parlament, pe probleme de interes naţional, de fiecare dată vom colabora”, a susținut Blaga, care cu siguranță este conștient că PDL n-are cum să colaboreze cu USL.

Declarația noului lider al PDL a venit după ce preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a felicitat pentru alegerea în funcţia de preşedinte al partidului şi a spus că speră ca, împreună, să poată normaliza relaţia dintre putere şi opoziţie în sensul civilizării şi respectării normelor democratice.

Tot Vasile Blaga le-a cerut sâmbătă pedeliștilor să apere… democrația și legalitatea de USL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8577 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.