Blair: Politica guvernului privind Brexit-ul, un amestec de contradicții

Fostul premier britanic Tony Blair (laburist) a afirmat vineri că politica guvernului Theresei May (conservatoare) referitoare la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) este ”un amestec de contradicții” și că britanicii au dreptul să-și schimbe părerea despre Brexit, relatează DPA și Reuters., potrivit Agerpres.

Theresa May a promis că va activa Articolul 50 și că va demara procesul de ieșire din UE luna viitoare. Ea a spus că are în vedere o separare clară a regatului de blocul comunitar, inclusiv ieșirea lui din cadrul pieței unice europene, și i-a avertizat pe politicieni în legătură cu perturbarea procesului.

Blair i-a criticat pe Theresa May și pe alți membri ai guvernului, care au susținut rămânerea în UE, pentru că promit scoaterea Marii Britanii din piața unică din rațiuni politice, chiar și după ce au apărat puternic avantajele ei.

”Ei (guvernul) nu se pricep în această situație. Nu conduc mașina, ci sunt conduși”, a declarat Blair în cadrul unei conferințe la organizația proeuropeană Open Britain în Londra.

Fostul premier laburist a denunțat ”situația ireală în care se află Marea Britanie”, în care Theresa May, Philip Hammond (ministru de finanțe) și Boris Johnson (ministru de externe) au schimbat complet cursul după votul din iunie 2016 privind ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.

”După rezultat, ministrul de finanțe ne-a spus că părăsirea pieței unice ar fi catastrofală. Acum se pare că vom ieși”, a spus Blair.

Despre Constantin Dutu Articolele 92
Author