Blocul Naţional Sindical, proteste în Capitală şi 29 de judeţe

Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează, luni, pichete în Capitală şi 29 de judeţe.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018.

„Având în vedere lipsa de reacție a Guvernului României în ceea ce privește solicitarea BNS de renunțare la măsura de transfer a contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților, azi, 23.10.2017, membrii de sindicat BNS pichetează sediile prefecturilor din 29 de județe și sediul Guvernului în București”, se arată într-un comunicat de presă al Blocului Naţional Sindical (BNS), postat pe site-ul organizaţiei.

Proteste au loc în judeţele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și în Capitală.

Cele două teme de interes pentru sindicalişti sunt transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018, dar şi modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.

În București, acțiunea se desfășoară în Piața Victoriei, iar reprezentanții BNS vor înregistra la Registratura Guvernului lista de revendicări.

Sindicaliştii avertizează că, în funcție de reacția

Executivului, vor continua acțiunile de protest, respectiv organizarea a cel puțin 10 manifestații de stradă la nivel local, în intervalul 30.10 – 10.11.2017, precum și a unui miting de amploare în București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Inteleg ca daca se muta contributile angajatorii privati pot sa scada salariul net al angajatilor care au mai mult decat salariul minim, transferand o cota mai mica sau nimic din actuala contributie a angajatorului la angajat. Dar cine ii impiedica sa micsoreze salarile mai mari decat salariul minim atentionand angajatii ca nu mai pot plati decat salarii micsorate. In schimb un motiv de protest cred ca ar fi : prin trecerea contributilor la angajat guvernul isi rezolva intr-o prima etapa minciuna cu majorarile salariale la bugetari. Prin mentinerea angajatorului ca platitor in numele angajatului il lasa pe acesta sa depinda de adeverinte pe care le mai poate sau nu primi in re;latile cu Casele de sanatate si de pensii in loc ca dovada platii pe care sa o faca angajatul sa fie documentul necesar si suficient in relatile cu respectivele institutii

  2. Un singur lucru e de precizat : Am un cunoscut care a lucrat 12 ani la un angajator care nu i-a platit contrbutiile. Intre timp a falimetat. Cum isi dobandeste omul anii de vechime pentru a iesi la pensie ? Nicicum ! De aceea ele trebuie sa treaca in sarcina angajatului !!!!!!!i

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.