Protestatarii, din nou în stradă

„O dorință sinceră, România liberă!”, „DNA să vină să vă ia!”

Protestatarii au ieșit din nou în stradă nemulțumiți de proiectul legilor justiţiei şi  de modificările aduse Codului Fiscal.  Demonstranții din Capitală au  ajuns la sediul PSD, unde scandează ”Demisia!”

Update:  Două persoane care participau la protestul din faţa sediului PSD au fost ridicate de jandarmi, după ce ar fi refuzat să se legitimeze. Aceşti au fost duşi la secţia de poliţie, unde urmează se li se stabilească identitate, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

„Jandarmii începeau să plece, nişte protestatari au aruncat cu hârtie igienică spre ei, iar jandarmii s-au întors şi atunci a existat o altercaţie”, spune Alexandra, participant la protest.

Cele două persoane ar fi aruncat cu hârtie igienică în curtea sediului PSD. Jandarmii susţin că ar fi fost ridicaţi pentru că au refuzat să se legitimeze.

În jur de o mie de protestatari erau, în jurul orei 19.30, la sediul PSD. Oamenii au aruncat cu hârtie igienică în curtea partidului, iar jandarmii au dat amenzi. Traficul pe şoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei este restricţionat.

La momentul plecării către PSD, protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii, din cauza că oamenii ar fi încercat să meargă pe şosea.

„Din cauza piloului 2 de pensii, că au tăiat contribuţia de la pilonul 2 pensii, din cauza preţurilor, au crescut preţurile, combustibil, mâncare, şi din cauza legilor justiţiei”, spune Lucian Şelaru, 35 ani.

„Pentru legiles justiţiei, că în Monitorul Oficial s-a publicat deja noul cod fiscal. Venim ca să fim mai mulţi. Doar Avocatul Poporului ar putea face ceva, dar nu cred, că e tot de al lor”, susţine un protestatar de 63 ani.

„Vis-a-vis de măsurile care s-au luat faţă de aşa-zisa revoluţie fiscală. Ne vor afecta treptat. Trebuie tăiat răul de la rădăcină, trebuie să luăm atitudine civică. Inflaţia e în creştere, preţurile deja au crescut”, susţine Dan Baicu, 46 ani.

Proteste au însă loc nu doar în București, ci și  în marile oraşe ale ţării, cei mai mulţi fiind în Cluj-Napoca şi Timişoara, unde s-au adunat peste 1.000 de manifestanţi, potrivit Mediafax.

Astfel, peste 1.000 de persoane protestează  în Piața Unirii din Cluj-Napoca având steaguri tricolore și pancarte cu mesaje precum „Vrem justiție nu corupție”, „Justice is in our DNA”, „Noi în frig, hoții la răcoare”, „Pentru al țării viitor, Liviu Dragnea scriitor”, „Ziua sunt corporatist, dar seara #rezist”.

Manifestanţii scandează „O dorință sinceră, România liberă”, „DNA să vină să vă ia”.

Participanţii au pornit porni într-un marș prin centrul orașului până la Prefectură, după care se vor întoarce în Piața Unirii.

La protestul de la Cluj-Napoca participă și parlamentarii USR Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu

Emanuel Ungureanu a declarat corespondentului MEDIAFAX că motivul pentru care se află în stradă este legat de corupția endemică din sănătate.

„Murim cu zile în spitale insalubre din cauza unor manageri numiți politic care au o singură grijă, propriul buzunar. Pentru deținuți se găsesc soluții să scape din pușcărie, dar pentru bolnavi nu sunt soluții. Ieșitul în stradă poate determina decidenții să schimbe ceva în țara asta”, a spus Ungureanu.

Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat, duminica seara, şi în Piata Operei din Timişoara, pentru a protesta faţă de modificările fiscale.

Manifestanţii ţin în mâini afişe cu mesaje precum „Ne-am săturat să fim furaţi”, „Noaptea hoţii, ziua mafioţii”, „Ţara n-a votat hoţia, voi nu sunteţi România”. De asemenea, participanţii strigă „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, Rezistăm, nu cedăm”, „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta” sau „Timişoara cere fără graţiere”.

Participantii la protest intenţionează să plece într-un marş pe străzile oraşului

La Braşov sunt peste 400 de oameni protestează faţă de trecerea taxelor de la angajator la angajat, dar şi faţă de proiectul legilor justiţiei.

Oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii şi au pornit în marş spre Rectorat, apoi în Piaţa Sfatului. Au cu ei steaguri tricolore şi vuvuzele şi strigă „DNA să vină să vă ia”, „Hoţii”, „Uniţi salvăm toată România”

La Alba Iulia, circa 30 de persoane s au adunat, în faţa Prefecturii Alba, în semn de nemulţumire faţă de Legile Justiţiei.

Un protestatar, proprietar al unei fime de constructii, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că e nemulţumit de majorarea salariului minim pe economie, având în vedere greutăţile din mediul privat.

„Am ieşit în stradă pentru că nu vrem ca şi copiii noştri să o ducă la fel de greu ca noi cu aceste măsuri fiscale”, a spus acesta.

În schimb, alt bărbat a spus că este supărat pe guvern, pe situaţia din ţară şi pe ce vrea să facă Guvernul cu Legile Justiţiei.

Protestatarii afişează mesaje precum „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Toţi pentru justiţie” sau „Egalitate în faţa legii”.

Protestatarii vor să plece în marş pe cele mai aglomerate străzi din Alba Iulia şi speră să li se alăture şi alte persoane.

Aproximativ 200 de persoane protestează, duminică seara, în centrul Craiovei, împotriva măsurilor luate de Guvern în domeniul fiscal și al celor pregătite în Justiție.

„DNA să vină să vă ia“, „Uniți salvăm toată România“, „Justiție, nu corupție“, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!“- strigă oamenii ieșiți în stradă.

La ora transmiterii acestei știri, o parte din protestatari au început să plece din Piața „Mihai Viteazu“ și merg spre Primăria Craiova. Ceilalți au rămas în centrul Băniei.

Protestul a fost anunțat și organizat pe Facebook, după ce OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.

”Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieșind în stradă, în număr cât mai mare.
Acestea sunt cele mai recente probleme, se arată în mesaj”.

Problemele ”recente” semnalate în mesajul postat pe rețeaua de socializare

– Modificarea legilor Justiției. Au ședință miercuri si vor să isi rezolve problemele celor anchetați sau condamnați din partid(e) – despre care deja știm cu totii – până vin sărbătorile de iarnă.

– Naționalizarea Pilonului II de pensii. Au scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7% iar asta înseamnă, potrivit expertilor, că tu vei avea o pensie cu 20% mai mică. Adică, o cincime din pensia ta dispare.

– Scaderea salariilor, daca patronul nu va mări salariul brut (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puțin de 2 luni înainte, deși, legea spune clar că NU ai voie să faci modificări ale codului fiscal, cu mai puțin de 6 luni înainte, pentru a avea o predicție financiară. 

Ieșirea în stradă este soluția cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil și incapabil. Ce fac ei este un atentat la democrație. Duminică ne strângem în Piața Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecați. 

Câteva din efectele IMEDIATE ale modificarii Codului Fiscal:
– Piata a reacționat, euro sare de 4.7 lei.
– Prețul combusbilului a crescut considerabil, iar efectul o să se resimtă în toate domeniile, prețul produselor finite va crește.

Și, pentru ce toate astea, pentru ce să storci și mai mulți bani?
– Pentru a-i lasa pe corupți cu averile neatinse? (60 de milioane de euro ne datoreaza Dan Voiculescu si inca 114 Radu Mazare)
– Pentru a angaja, ilegal, firme de curierat ca să ne acorde primul ajutor in caz de nevoie? (Cazul domnului decedat la Evenimentul organizat de Ministerului Agriculturii unde, o firmă care funcționa ilegal, AMBUHELP, a trimis doi necalificați, care habar nu au sa faca manevrele cele mai simple de resuscitare).
– Oare pentru minerul rănit in accidentul din Uricani si decedat din cauza bacteriilor din spital sa fie? (Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Și se pare că la doi ani de la tragedia din Colectiv infecţiile intraspitaliceşti continuă să facă victime.)
– Ca să acorzi pensiile speciale,bonusuri și alte venituri iraționale si nejutificate aleșilor? 

Guvernarea trebuie urmărească bunăstarea cetățenilor, NU interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru in joc, tine de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine si să nu le mai permitem să își bată joc. 

Vestea bună, Sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranță națională, asa cum este Guvernul, deci puteți să aduceți hartie igienică cu voi. 

Premierul Mihai Tudose a fost întrebat, duminică, de jurnalişti, ce mesaj are pentru cei care au anunţat că vor protesta în cursul serii faţă de măsurile fiscale adoptate de Guvern, el precizând că este „dreptul lor civic”.

„E dreptul lor civic”, a răspuns Tudose.

El a fost prezent, duminică, împreună cu liderul PSD Liviu Dragnea, la Congresul TSD, organizat la Romexpo.

Înaintea Congresului TSD, liderul PSD Liviu Dragnea a comentat şi el protestele din ultimul timp, dar şi pe cele anunţate, arătând că protestatarii nu au toate informaţiile.

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, duminică, solicitat să spună opinia sa despre protestele de stradă generate de modificările aduse Codului Fiscal, că PSD îşi urmăreşte programul de guvernare susţinut de „milioane” de români şi că protestatarii nu au toate informaţiile.

„Am auzit şi eu asta (de proteste, respectiv de intenţia protestatarilor de a picheta sediul PSD, n.r.) În ceea ce priveşte modificările la Codul Fiscal, noi ne urmărim programul de guvernare care a fost susţinut de milioane de români. Este şi vorba de un pachet de măsuri care ajută şi creşterea veniturilor la bugetul de stat, care asigură şi stabilitatea fondului de pensii, care simplifică procedurile pentru firme şi care, în unele situaţii, chiar măreşte salariile nete pentru salariaţi, iar firmele nu plătesc mai mult”, a spus Dragnea.

„Din punctul meu de vedere, cred că (protestatarii, n..) nu au toate informaţiile”, a adăugat Dragnea, care a arătat că în toată această perioadă a lucrat la aceste modificări împreună cu premierul Mihai Tudose.

 

 

 

Recomanda
Author

15 Comentarii

 1. Securisti sau cum naiba se mai numesc azi sunt impinsi in strada de catre sotul doamnei Carmen care ii pune pe romani unii impotriva altora in dispret pentru CONSTITUTIA ROMANIEI ! Pentru lucrarea asta cel ce ocupa fotoliul din Dealul Cotrocenilor trebuie sa fie suspendat de PARLAMENTUL ROMANIEI deoarece bajocoreste tara asta amarata, bajocoreste CONSTITUTIA ROMANIEI ! Sper sa nu cenzurati in mod abuziv comentariul meu !

 2. E bine ca-i ignora. Se guverneza pentru milioanele de romani care ti-au dat votul, nu pentru o mie-doua de marginali frustrati.

 3. Niste nemernici fara creer.Cata foame sa ai ca sa te lasi asa manipulat.Ciudatii sunt tot mai agresivi de parca sunt spalati pe creer. Salveaza ei Romania!
  LA MUNCA HIENELOR daca vreti sa fiti utili.Mi se face greata de voi

  • Se spune se citeste si se scrie ,,creier” ! Daca il ai ! Daca nu, poti sa-i spui cum vrei tu !
   Si aia chiar muncesc pentru ca d-aia manifesteaza doar Duminica ! Cat mai e rachiul pe la Teleorman ?

 4. unii protesteaza impotriva cresterii salariului minim pe economie, altii impotriva saraciei si pentru marirea salariului minim pe economie, unii protesteaza impotriva coruptiei din justitie, altii impotriva legilor justitiei care presupune ca magistratii sa fie raspunzatori in fata legii, unii protesteaza pentru ridicarea pensiilor, altii impotriva noului cod fiscal care ar face ca contributiile la pensii sa fie sigure! eu zic ca cei care au pozitii divergente pe aceeasi problema sa se intalneasca in prealabil si sa se puna de acord!

 5. Aseara, la Alexandria peste 1 Milion de votanti PSD au ovationat PSD si mai ales pe jupanul penal, Liviu Dragnea!
  Multumiti ca s-au SCUMPIT toate cele, Votantii au elogiat masurille din „revolutia fiscala” spunand cu cei 2 Lei cu care le CRESC Salariile si Pensiile sunt BUNI si PSD le DA, nu ca cei din PDL care le-a luat!
  Peste 1 Milion de Romani multumiti, venisera din tot Sudul subdezvoltat si din Moldova saraca sa-si arate pretuirea pentru Dragnea!

  • LILISOR draga, prin 2012 salariul minim brut era 700 lei si mediu brut 2117, untul (marea descoperire de aproape un an de zile cand unii occidentali au ajuns la concluzia ca-i mai sanatos decat uleiul) avea pretul de peste 5 lei, coteletul fara os 24 lei/kg acum cand salariul minim este 1450 lei deci DUBLU untul este 6,5 lei si cotletul variaza dupa limba intre 20-22 lei mai ieftin in frantuzeste decat in germana, iar motorina atunci era 6 lei acum se apropie de 6 lei si ROBOR-ul peste 5, cresterile sezoniere au fost si vor fi. Imi amintesc exprimarea disperata a unei femei in acei „anii de glorie” cand a remacat faptul ca pretul la portocale si cartofi era acelasi, adica peste 3,5 lei, parca acum este in jur de 2 lei chiar mai mic in supermarket unde 5 kg s-au vandut cu 8-9 lei. Ce a crescut? Gradutl de amnezie sau de manipulare? Inteleg ca persoanele in varsta au o memorie mai buna pentru amintiri din adolescenta decat din ceea ce a fost ieri, dar asta nu trebuie sa te impiedice sa fii rationala. Iti place agitatia, agita-te, iti pune sangele in miscare ceea ce este bine. Am uitat ciocolata „M” a fost si a ramas la acel 3,6 lei/100g cu promotii de 2,95 lei/100g si retetele noi cu 4-4,4 lei apoi pentru ca nu se vand revin la pretul de sub 4 lei.

 6. @lili: dumneata nu ai coloana vertebrala, pur si simplu asta iti lipseste! te opui legilor justitiei care fac ca magistratii sa raspunda pentru deciziile/sentintele date! te opui introducerii codului fiscal, in conditiile in care sunt 150.000 de firme care nu-si platesc darile la stat, iar 2 milioane de romani nu le-au fost platite obligatiile de pensie! vorbesti de autonomia Ardealului, in conditiile in care pentru ca Romania sa fie tara si-au dat viata sute de mii de romani, inclusiv din Ardeal! nu pricepi nimic si ai mari probleme cu identitatea!

 7. Nu o mai bagati in seama pe aceasta

  Nu o mai bagati in seama pe aceasta lili,ea se opune la toate,cred ca este printre cei din strada ,nu este exclus sa aiba si titlul de REVOLUTIONAR.

 8. Înțelegem foarte bine că Justiția nu trebuie să-și facă de cap, nu trebuie să poată comite abuzuri. Dar, în același timp, trebuie terminat odată pentru totdeauna cu imunitatea parlamentară, prost înțeleasă în țara noastră. În toate țările europene, parlamentarul are imunitate vizavi de opiniile sau declarațiile sale politice. În rest, este ca orice cetățean în relația cu justiția, respectiv, poate fi anchetat și condamnat atunci când este suspectat de încălcarea legii, inclusiv reținut și închis fără a fi nevoie de aprobarea parlamentului. Cine greșește, plătește. Parlamentarul nu este și nu trebuie să fie deasupra legii. În țara noastră, când un om politic comite infracțiuni și are indicii că va fi descoperit, face pe dracu-n patru, candidează și ajunge parlamentar sau președinte pentru a nu putea fi anchetat. Această situație trebuie să dispară din România secolului XXI.

 9. Nu o mai bagati in seama pe ” Lili” , noi votam , nu gandim ! Uraaaa, Traiasca PSD , de 28 ani avem colectii de galeti rosii !

  • Pt.Malagamba. Chiar crezi ca rasii astia de politicieni din Opozitie- PNL, USR, PMP, merita sa fie votati ? Actula Putere PSD-ALDE, cat de ” ticalosi ” ii vezi dumneata, cred ca sunt niste ” savanti ” fata de ceilalti politicieni care sunt in gratiile dumitale, actuala Putere incearca un pic, nu mult, sa mai amelioreze traiul mizer de sorginte fanariota a majoritatii romanilor ! Sanatate maxima !

 10. @Wolf Edmond : sa fim clari, ca sa stopezi un abuz, cel care il face trebuie sa raspunda juridic! aici nu e vorba de educatie sau de cei 7 ani de-acasa, aici e vorba de pedeapsa, adica de lege! daca ar exista raspunderea magistratilor as avea incredere in dosarele lor! lui Paul Pacuraru i-au facut 12 dosare, dupa ce in prealabil l-au facut de *cacao* in presa si a trebuit omul sa-si dea demisia! a castigat toate procesele in instanta! cine plateste? in fata abuzurilor magistratilor au gasit de cuviinta parlamentarii sa se apere prin imunitate! nu sunt pentru imunitate, dar sunt pentru legile justitiei! dumneata nu sufli o vorba despre raspunderea juridica a magistratului! de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*