Căciuli în lupta împotriva cancerului

Cum putem găsi noi modalități pentru a lupta împotriva cancerului? Brian Keller și Zachary Quinn folosesc câte o căciulă pe zi pentru acest lucru. Ca să nu vă băgăm într-un con de ceață, iată povestea lor.

În anul 2012, cele două fete erau două prietene bune care urmau cursurile de antreprenoriat ale Universității „St. Thomas“ din Minnesota. Ele au avut ideea, ca temă pentru clasă, să ofere copiilor de cancer câte o căciulă croșetată. Acest lucru nu a rămas în stadiul de proiect, ci a continuat. Pentru început, au denumit standul în care vindeau căciulile „Love your Melon“. Banii rezultați din vânzări erau distribuiți apoi către spitalele pediatrice. Gestul fetelor de a vinde căciuli în scopuri caritabile s-a făcut auzit rapid, iar în cel mai scurt timp ele au devenit extrem de cunoscute în comunitatea în care locuiesc. Organizația Love Your Melon are acum 12.000 de membri, majoritatea studenți, din toată America. Aceștia se ocupă de vânzarea și de realizarea materialelor promoționale.

Până în prezent, organizația a reușit să doneze 2,5 milioane de dolari pentru lupta împotriva cancerului la copii, vânzând peste 91.000 de căciuli. Fondatoarea Zachary Quinn a declarat pentru Readers Digest: „În ultimul an am reușit să încheiem parteneriate și să realizăm noi produse. Vom lupta în fiecare zi pentru ca milioanele de copii bolnavi de cancer să aibă o șansă la viață. Pe măsură ce ne extindem și acceptăm noi provocări, realizăm că nu puteam avea un scop mai bun în viață. Speranța ce le-o oferim copiilor este lucrul care ne oferă energia de a continua“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.