„Cadou” de la guvernanți pentru persoanele care vin în România

Premierul Ludovic Orban a anunțat că România va reintroduce restricții pentru persoanele care vin din țări care au un nivel de infectare superior – cei care stau mai puțin de trei zile trebuie să prezinte un test negativ, iar ceilalți intră în carantină cu posibilitatea testării în a cinea zi.

„Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a anunțat Ludovic Orban.

El precizează că pentru persoanele care vin în România și stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligația carantinării dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

„Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziție două variante – carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cinea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieși din carantină”, explică premierul.

Orban a mai spus, după videoconferința avută cu prefecții, că a cerut intensificarea acțiunilor autorităților în lupta contra răspândirii cu coronavirus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Si care sunt tarile, bai infectule?! Bai „scursura”, Romania nu e buzunarul, chilotii sau sosetele tale, Romania e tara tuturor cetatenilor romani si nu ai dreptul, milogule mincinos, sa impui tu ce visezi noaptea cand esti in erectie, a doua zi pe conationali! Iar imi amintesc ce spuneau nemturienii din aeroportul halveteticai in iunie despre voi, acest guwerner: hoti, excroci, mincinosi, criminal, vanzator si alungator de cetateni din casa si tara lor si totul la vedere, nu ca in Romania, toti se dau la fund cand e vorba de cruntul adevar care se dovedeste pe zi ce trece: REALITATE! Nu am auzit asemenea „complimente” si despre guvernele psd in cei peste 8 ani de cand bat drumul! Si nu e pupaceala sau ocolire a psd, pentru mine, mai toti sunt o apa si un pamant, doar cativa nu intra in aceeasi conserva pescareasca imputita care si-au batut noc efectiv, cat au putut de tare de conationali!

  2. Domnule Orban, si domnule Arafat, problemele sunt in Romania, in spitale, institutii si scoli, unde personalul si elevii care au fost prin concedii vin infectati!In 6 luni nu s-au putut pune la punct mecaniste de testare a personalului in spitale si nu s-au organizat cprespunzator circuitele!Totodata, zeci de mii de oameni sufera sau au murit deja fiindca nu au primit tratamentul corespunzator, multe spitale fiind blocate din motiv de Covid, in timp ce „eroii” in halate albe primesc mii de euro pe luna fara sa faca nimic.

  3. Cand a aparut molima, atunci trebuia actionat, nu primiti toti cetatenii, ca pica bine pentru viitoarele alegeri

  4. Creștinii de guvernanti sa spuna cum faci testul la 5 zile daca nu poti iesi din casa și esti la 50-100 km de un laborator. Si cat costa testul ?
    De ce nu poti face testul în prima zi și să aștepți rezultatul în max 48 ore ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.