20 de ani pentru construirea Spitalului Metropolitan

imunoglobulina

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, după ședința Executivului în care terenul SRTv din Pipera a fost trecut la Primăria Capitalei, că Spitalul Metropolitan va fi gata în maximum 20 de ani.

”Terenul are o suprafață de peste 47.000 de metri-pătrați, este situat în Șoseaua Pipera din Sectorul 2 și trece din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune în domeniul public al municipiului București. Termenul de realizare a investiției este de maximum 20 de ani”, a spus Nelu Barbu.

Transferul terenului fusese anunțat de premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

”Un pas important este și pentru spitalul metropolitan din București. Astăzi (miercuri -n.r.) vom adopta printr-un act normativ acordarea terenului pentru ca acest spital metropolitan despre care s-a discutat atât de mult în ultima perioadă și pe care sunt convinsă că locuitorii municipiului București, dar și cei din provincie, îl doresc foarte mult să poată deveni realitate”, a spus Dăncilă.

Conform primarului general, Gabriela Firea, investiţia pentru Spitalul Metropolitan ar putea fi de 300 de milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Daca a spus Gubernul ca va fi construit in 20 de ani ,calculati in felul urmator:inmultiti cu 10 si impartiti la 3! Termenul real este de 65-70 de ani ,cand inclusiv forumistii de azi plus intreg Gubernul,vor fi oale si ulcele!In mod obisnuit pentru un spital ultramodern termenul real de constructie este intre 2-4 ani,numai in Romania si pe planeta Marte dureaza cu zecile de ani!

  2. Cred ca s-a pierdut ceva la ordinul de marime al cifrelor. O suprafata de 47.000 mp. inseamna echivalentul unui patrat cu latura de 216 m. Poate ca o fi suficienta pentru un hipermarket, dar nu cred pentru un spital de rang national.
    Apoi, cum adica se estimeaza ca va fi gata in 20 ani ???!!! Mi-ar fi rusine sa fac o astfel de estimare.
    Sper ca e doar o confuzie…

  3. Metropolitan inseamna o zona compusa dintr-un oras si imprejurimi, nu e spital national, si 2oo pe 2oo m e arhisuficient; daca e si cu etaje, e prea mult. In sud mai exista spitale, prea multe chiar, mai bine se construiau niste catedrale „decat”

  4. 20 de Ani!!!!!!
    E binee, e foarte bine…Doamne fereste, se putea mai rau, daca Nelu Barbu anunta ca Spitalul va fi gata in Maxim 1 Secol!!???
    In 20 de ani, balariile, bacteriile, cainii vagabonzi si oamenii strazii ii vor face „proba”…
    E bineeeeee, atata e „grija” PSD pentru Romania, 20 de ani, ce alta dovada ca Sanatatea e Prioritate pentru guvernanti?!

  5. O batjocora mai mare la adresa cetateanului nu am auzit pana acum din partea niciunui guvern din istoria tarii! Casa Poporului a fost construita in 9 ani si este a doua cladire ca marime din lume, premierul din teleorman si editat din voluntari nu sunt in stare sa construiasca un banal spital de oras in aceeasi perioada de timp! Rau ne-a decazut ca natie alegerea si promovarea incompetentilor si non-valorilor!

  6. buna,
    Douazeci de ani? Multi cred ca decidentii din varful statului nu stau prea bine la IQ,dar sa spuna ca un spital-fie el si gigant- are ca termen de realizare 20 de ani ne duce cu gandul ca ar putea fi si o problema medicala. Marea piramida a lui Kheops.”Potrivit lui Herodot, construcția ei ar fi durat peste douăzeci de ani…”
    Dar daca vedem cati Km de autostrazi au construit in 28 de ani,atunci pentru ei pare a fi normal termenul de 20 de ani. Sa ne amintim de Master-Planul convenit cu UE care se intinde pe intervalul 2016-2036,tot 20 de ani.Ce au conducatorii cu Romania? De ce o umilesc si ne umilesc? Unde gresim noi romanii de rand?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.