Carantină în două localităţi din judeţul Galaţi

Satele gălăţene Toflea şi Brăhăşeşti, cu o populaţie de aproximativ 9.000 de oameni, au fost introduse în carantină începând de duminică, după ce o anchetă epidemiologică a stabilit că 42 de localnici s-au infectat cu noul virus, iar alţi 284 au intrat în contact cu aceştia, anunță Prefectura.

De asemenea, o persoană a murit, informează autorităţile judeţene.

„În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Galaţi, în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, cu o populatie de aproximativ 9000 de locuitori (ultimul recensământ – 2011) s-au constatat următoarele: 42 de persoane confirmate, o persoană decedată şi 284 persoane autoizolate, contacţi ai persoanelor confirmate”, a anunţat biroul de presă al Prefecturii Galaţi.

Decizia a fost anunţată în mod oficial la finalul şedinţei de duminică a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura se va aplica timp de 14 zile.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice de pe teritoriul Judeţului Galaţi în contextul asigurării măsurilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit astăzi, 24.03.2020 au fost dispuse noi măsuri de prevenire şi gestionare a situaţiilor de risc: Începând cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile se instituie măsura de carantină în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi”, scrie în anunţul făcut de reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Intrările şi ieşirile în cele două sate sunt interzise cu excepţia cazurilor stabilite prin lege. În interiorul comunităţilor se va face dezinfecţie, iar locuitorii vor avea prioritate la testarea pentru depistarea virusului COVID-19.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Oameni buni, ce se intampla cu cetatenii care sunt obligati la carantina 15 zile, da, cei care sunt singuri in domiciliu, cum isi pot face aprovizionarea daca nu au voie sa iasa din casa? Mor de foame in propriul domiciliu ca asa vrea guwernerul ordonantelor in scarba si sila?! Va inteleg ca cetatenii romani va provoaca scarba si sila, de asta vreti sa scapati de ei, dar mai multa scarba si greata provocati voi cu atitudinea de topor setos de moarte dar gretos, tuturor!

  2. Asa trebuia facut de la inceput. Carantinata doar zona cu probleme.
    Si opriti migratia la vama ca distrugeti economia Romaniei.
    Germania se descurca si fara sclavii romani. Va aduce negri de la polul nord.

  3. Germania se prevaleaza de o regula a UE cu privire la libertatea circulatiei fortei de munca. Nu respecti regula, pac infregement si amenzi uriase!

  4. Aceste 2 sate sunt cu … ţigromi. Ia gândiţi-vă: Nu cumva ăştia folosesc „experimentul Cataramă” ca să primească totul GRATIS ? N-ar fi prima dată !
    P.S.1 Mai vedeţi şi ce „PALATE” au ! Nu sunt invidios pe… bogăţia lor, dar nu vi se pare că tocmai în asemenea „aglomerări” sunt cei mai mulţi asistaţi sociali ? DIN CE TRĂIESC ?
    P.S.2 Dacă nici acest comentariu nu-mi apare (cum nu mi-a apărut unul de acum 2 zile !), atunci veţi pierde un cititor ! (Nu e mult, da e semnificativ !)

  5. Se fac testări cu teste deja contaminate pentru a se justifica declarareadin nou starea de urgenta in Romania ?
    Oamenii aceia stau nevinovați închisi in casa?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.