Carantină într-o mizerie de nedescris

Saltele pătate, smântână cu mucegai, pereţi cu grăsime, hote murdare cu grăsime arsă. Asta au găsit inspectorii ANPC în centre de carantină din Craiova și Turnu Măgurele

De (R.C.)
Carantină într-o mizerie de nedescris

Saltele pătate, smântână cu mucegai, pereţi cu grăsime, hote murdare cu grăsime arsă. Asta au găsit inspectorii ANPC în centre de carantină din Craiova și Turnu Măgurele

Saltele pătate, mizerie fără margini, smântână cu mucegai, pereţi cu grăsime, hote murdare cu grăsime arsă – este ceea ce au găsit inspectorii ANPC în centre de carantină din Craiova și Turnu Măgurele. Amenzile depășesc 60.000 lei.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale la unitățile din Craiova care cazează și oferă servicii de catering pentru persoanele aflate în carantină.

La 3 societăți s-au găsit probleme majore, între care: nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime expirate sau fără eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare, schimbarea stării termice a produselor, în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se foloseau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

De asemenea, în urma verificării spațiilor de cazare aparținând uneia dintre societăți inspectorii au găsit lenjerie, saltele și perne pătate, neigienizate și mizerie în camere.

Societățile au primit amenzi de 48.000 lei și au fost închise pe o perioadă de până la 6 luni.

De asemenea, ANPC s-a autosesizat în urma unei postări de pe Facebook privind mâncarea primită de carantinați în județul Teleorman, iar în urma verificărilor făcute la o firmă din Turnu Măgurele, care se ocupă de pregătea hranei s-au găsit: materii prime expirate, fără eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare, produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.

Societatea a fost sancționată cu 20.000 lei, iar mâncarea a fost confiscate.

Distribuie articolul pe:

6 comentarii

  1. Astea probabil ca sint locurile „de carantina” create in hoteluri de o juma’ de stea ale unor securisti care le-au luat pe un leu „sumbolic”, n-au investit nimic timp de ani de zile si acuma iarasi mulg bugetul statului, primind pe o cameră pe noapte mai mult decit se ia la Ritz, Negresco sau Waldorf Astoria !

  2. Asta clar este reforma performanta de cartea recordurilor! Cati scaunari politici reprezentanti sunt in acel oras sau zona, primarul si ai lui, ce zic? Doar stiu ca isi vor primi drepturile nesimtite din performantele in „ASA NU” in functia politica? Dar Directia de Sanatate Publica, habar nu au? Sa fim seriosi, sunt interesati absolut toti de manarii, incepand cu unul din membri familiei sa aranjeze cu doctorelul, cu notarul, cu dsp, cu judecatorul pentru bunul proprietate a caror acte sunt la buzunar(secret) si dupa 4-5 ani, sunt proprietari unici fara drept de apel, fie si cu acte cucontinut fals, judecatoriile accepta in detrimentul pagubitului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.