Cartea polițistului Marian Godină se transformă în teatru

Dorin Enache

Azi de la ora 20.00 are loc prima reprezentație, la „Centru, pe Calea Victoriei nr. 48-50.

Teatrul independent FF Theatre îi invită pe toți amatorii de o porție bună de râs la un spectacol pe cât de savuros, pe atât de satiric, la adresa societății românești și a unora dintre exponenții săi. Flash-uri din sens opus“, prima adaptare după cartea polițistului Marian Godină, este transpusă în spectacolul cu același nume, în regia lui Florin Frățilă, cu actorul Dorin Enache în rolul lui Marian.

Potrivit FF Theatre, piesa de teatru prezintă drumul către maturitate al unui tânăr din Brașov care decide să devină polițist. Pe lângă personajele savuroase și poveștile amuzante, spectacolul permite tuturor să arunce o privire în interiorul acestei lumi: Poliția Română. Textele lui Marian Godină sunt momente (în cel mai caragialian sens al cuvântului) din viaţa de zi cu zi, cu care oricine poate rezona.

Personajele sale îşi pierd treptat identitatea şi devin exponenţi ai unor categorii sociale: parvenitul român care pleacă în Italia face o avere frumuşică, îşi cumpără o maşină la mâna a doua şi încalcă legi prin ţară, pozând în mare afacerist; beţivanul care înjură, dar recunoaşte când greşeşte, şi pe care n-ai cum să te superi etc.

Regizorul Florin Frățilă spune că a ales să creeze o piesă de teatru după cartea polițistului român pentru că, atunci când a descoperit-o, din întâmplare, și după ce citit-o, i s-a părut foarte amuzantă. „În plus, Marian Godină mi s-a părut un personaj foarte cinstit și cât mai aproape de un super erou autohton, încheie regizorul, care pregătește și câteva surprize pentru reprezentație.

Regie: Florin Frățilă, Marian Godină interpretat de Dorin Enache. Durată spectacol: 1h 10min. Preț bilet: 35 Lei. Rezervări – 0726 887 728

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Atentie Vosganian,peste 50 de ani Godina ia premiul Nobel pentru literatura!Si mai haciaturiane zicerea aia”Nobel esti ,Nobel primesti”?

  2. Am ajuns de rasul Curcilor!. Se zvarcoleste in mormant monstrii sacri ai teatrului romanesc, Toma Caragiu..Dem Radulescu..Amza Pelea..Radu Beligan, sa nu mai spun de generatia domnului Grigore Vasiliu Birlic!! daca acest semianalfabet Gopdina a ajuns a scrie piese de teatru in Romania capitalista. Dupa ce a incercat de vreo 10 ori sa acceada la Academia de Politie, de fiecare data cazand!! cu brio examenul cu pricina.Adevarat ca si cei ce pun in scena ideile Godiniste sunt niste nulitati absolute. Cica cest Godina se afla in strada alaturi de Hastag Rezist sa demonstreze impotriva legilor justitiei.Va dati seama cam ce zace in tartacuta acestui Idiot Util daca dansul in calitate de politist habar nu are de cerecetarea penala, de legile justitiei in ansamblu. Ce mai tura vura, asaltul..MEDIOCRITATII. a cucerit CETATEA si asta se vede cu ochiul liber, cu toata dragostea. Stelu

    • ” Se zvarcoleste in mormant monstrii sacri ai teatrului romanesc „. Si zici ca Godina e semianalfabet. Vad ca si tu. Cat despre militian,de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.