Casa lui Dracula, scoasă la vânzare

Un imobil istoric din centrul cetăţii medievale din Sighişoara este scos la vânzare de către proprietar.

Cetatea din Sighişoara este singura cetate medievală din lume care este locuită, şi de ani de zile atrage turiştii străini, nu doar pentru unicitatea locului, ci şi pentru că aici s-ar fi născut Vlad Ţepeş. Sau Dracula, pentru turiştii străini, în special pentru americani.

Tătăl lui Vlad Ţepeş, Vlad al II-lea Dracul, fiu al lui Mircea cel Bătrân, a locuit într-o casă din Sighişoara în perioada 1431-1435, care a locuit în casa Paulini, astăzi Casa Vlad Dracul. Legenda spune că aici s-a născut fiul sau, Vlad Tepes-Drăculea, viitorul domn al Ţării Româneşti.

Legendă sau nu, turiştii pasionaţi de poveşti cu vampiri sunt atraşi de locurile „ştampilate” cu numele Dracula.

Casa în care astăzi – Casa Vlad Dracul – funţionează un restaurant este de vânzare. Fiul proprietarilor, Andrei Vocilă, a postat un anunț de vânzare a imobilului pe un site pe care îl deţine. Acesta este în căutarea unor investitori serioşi, capabili să aprecize valoarea istorică a clădirii şi ne-a mai declarat că se află deja în discuţii cu doi investitori. Surse din piaţă au declarat pentru economica.net că preţul de vânzare se ridică la aproximativ un milion de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.