Casa Melik, minunea ascunsă în măruntaiele Capitalei

Undeva în zona veche a Bucureștilor, cum te îndepărtezi de Universitatea și Teatrul Național și te afunzi în străduțele pline de farmec care se desprind vesele din bulevardul Carol, nu departe de Biserica Armenească, se află o minune arhitectonică pe care puțini o mai apreciem la adevărata valoare.

Se numește casa Melik și găzduiește, în zilele noastre, muzeul Theodor Pallady. Ascunsă în spatele unui peisaj viu, cu flori multicolore și umbrișuri misterioase, construcția se poate lăuda că este acolo de multișor, fiind considerată una dintre cele mai vechi clădiri ale Bucureștiului.

Construită în 1750 la comanda unui bogat negustor armean pe care întâmplător îl chema ca pe un mare fotbalist român (Hagi Nazaretoglu), casa este la fel de interesantă la interior precum pe afară.

Pentru că în muzeul Theodor Pallady găsiți, cu condiția să căutați, peste 800 de desene din perioada de ucenicie de la Paris a pictorului, plus peste 1000 de alte piese aparținând unor artiști europeni celebri.

citește continuarea pe miscareaderezistenta.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.