Castelul Corvinilor, o „afacere” din ce în ce mai profitabilă

Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat, anul trecut, încasări în valoare de 1,6 milioane de euro, monumentul istoric medieval fiind vizitat de peste 400.000 de turişti, relevă datele Primăriei municipiului Hunedoara, citate de Agerpres.

„Unul dintre cele mai frumoase monumente medievale din estul Europei, Castelul Corvinilor a primit, anul trecut, 404.379 vizitatori. Aceştia au lăsat în vistieria castelului 7,65 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro. În special în lunile de vară, la castel vin turişti din toate colţurile lumii, atraşi de măreţia monumentului, dar şi de poveştile născocite, conform cărora castelul ar fi unul bântuit”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Matieş.

În ultimii ani, numărul turiştilor are au vizitat Castelul Corvinilor a crescut constant, la fel şi încasările realizate din vânzarea biletelor de intrare sau din alte taxe pentru servicii.

Astfel, comparativ cu anul 2018, numărul turiştilor care au trecut pragul castelului a crescut cu peste 50.000 de persoane, iar încasările au fost mai mari cu aproape 280.000 de euro.

Datele statistice mai arată că numărul vizitatorilor din anul 2019 este de două ori şi jumătate mai mare decât cel din anul 2013, când castelul a primit 154.737 turişti. În ceea ce priveşte încasările raportate la perioada de referinţă, acestea au crescut de 3,6 ori, de la 2,1 milioane lei în anul 2013, la peste 7,65 milioane lei, anul trecut.

Persoanele care doresc să vadă Castelul Corvinilor o pot face şi cu ajutorul tehnicilor noi, printr-un tur virtual 3D al monumentului. Acesta prezintă imagini surprinse înainte de începerea lucrărilor de reabilitare ale castelului. Imaginile pentru turul virtual la 360 de grade sunt disponibile gratuit la adresa https://my.matterport.com/show/?m=gVf9D39VVSu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Intr-adevar castelul Corvinilor din Hunedoara e ceva demn de vizitat.Pe langa frumusetea lui deosebita m-a impresionat profund faptul ce s-a petrecut cu doi prizonieri turci inchisi acolo.Acestora li s-a promis ca daca sapa in stanca o fantana in incinta castelului pana dau de apa, vor fi eliberati.Din nenorocire pentru ei,reusind acest lucru, nu stiu dupa cati ani-ca fantana e f.adanca,romanii nu i-au eliberat.Pe peretele fantanei totusi cei doi prizonieri au cioplit in stanca cava cuvinte in limba turca,care dupa cum mi-a spus prietenul meu cu care am fost in vizita, in traducere inseamna-”Ghiaurilor,apa aveti-inima n-aveti”,ceea ce arata ca nu atat captivitatea in sine i-a afectat mai tare,cat lipsa de suflet a temnicerilor.

  2. Mda,. A zis românu prostănac măcar un mulțumesc maghiarilor de la care are și castelul Corvinilor din Hunedoara ??

  3. @Marele Urs: Pentru ce trebuia sa le multumeasca? Cumva pentru regimul de apartheid care a durat pina in 1918? Castelul a fost ridicat intr-o zona preponderent romaneasca. Sa nu fi lucrat romanii sau sirbii deloc la edificarea sa?

    • Anonim.. Pe vremea aceea nu erau români, erau eventual țiggani valahi,. mai ales in starea socială de iobagi sau șerbi.. Adică incompetenți, neprofesioniști, incapabili.. chiar știi tu vre-un român competent, chiar și in ziua de azi ??

  4. @Marele Urs (Marele Mincinos): Nu mai spune eruditule, nu erau romani pe atunci?? Ungurii nu au fost niciodata majoritari nici in Ardeal nici in Banat. Majoritari au fost intotdeauna romanii. Insusi Iancu de Hunedoara, ma rog, Hunyadi Ianos, era roman dupa tata. Nu vor fi fost oare deloc romani printre oamenii sai? Daca eventual erau si ‘țiggani valahi’, se prea poate sa fi fost si ‘tiggani b.o.z.g.o.r.i’ pe acolo. Sint destui romani competenti, in tara si in lume, dupa cum sint si unguri. Din pacate, sint si prea multi unguri sovini si prost crescuti, intre care tu tii sa te remarci cu oric<e pret.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.