Cât a cheltuit statul pentru compensarea facturilor

ANRE a decontat în total 11 miliarde lei pentru schemele de sprijin suportate de furnizorii de energie electrică și gaze naturale, din noiembrie 2021 și până în noiembrie 2022, informează Autoritatea într-un comunicat. Decontul de către ANRE însemnaă că statul datorează această sumă furnizorilor, fie că parte din aceasta s-a plătit deja, fie că urmează să se efectueze plăți. Calculul hârtiei arată că statul trebuie să scoată din vistierie 1 miliard de lei pe lună ca să compenseze parțial facturile la energie ale populației și ale micilor firme.
La momentul prezentei informări se află în analiză 226 de cereri depuse în vederea decontării, acestea aflându-se în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele și documentele justificative solicitate de către experții alocați, verificarea și determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.
Precizez că suma totală transmisă spre decontare în baza Ordonanțelor de Urgență ale Guvernului nr. 118/2021 și 27/2022, a crescut cu 346.501.081,41 lei față de informarea postată pe site-ul ANRE în data de 27.01.2023”, spune președintele ANRE, Dumitru Chiriță, în comunicat.
ANRE este instituția responsabilă de colectarea datelor și de analizarea lor, pentru a stabili cine și cât beneficiază de compensare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1069 Articole
Author

8 Comentarii

  1. mancati ? ,banii sunt ai celor care au platit facturiile ,apoi statul a impozitat profiturile imense ale furnizorilor;pret cel putin dublu energie implica un tva dublu

  2. DE unde are ANRE bani, sa deconteze pentru compensarea facturilor , daca ei se autofinanteaza ?Cine verifica ,la ce pret au achizitionat furnizorii gazul,si daca nu aplica un pret speculativ consumatorului casnic?

  3. Cine sunt producatorii si furnizorii, cat de la Stat la Stat pleaca din portofelele omului care a muncit pe banii aia ??? Ce vrea sa ne povesteasca articolul asta ???

  4. reprezentatii statului roman sint imbecili. au permis specula cu energie pe bursa si ceea ce au considerat necesar, a fost sa compenseze. adica au lasat sa se bucure de ticalosie pe cei care au cumparat pachetele de energie si au speculat pretul. pentru ca statul, prin panaramele care vorbesc in numele lui, este minjit si batjocorit de catre escroci. quod licet Iovi non licet bovi…
    cum sa priceapa imbecilul care reprezinta statul ca utilitatile sint de interes strategic si nu le tranzactionezi, nu le vinzi ci le asiguri ca si baza a dezvoltarii tarii si securitatii cetatenilor.

  5. cata shpaga si-a tras anti-statul roman pentru a-si saraci si distruge poporul si Tara? „statul” compenseaza? INTR-O TARA BOGATA IN RESURSE CUM ESTE ROMANIA, ROMANII NU TREBUIE SA PLATEASCA NIMIC! SAU EXTREM-EXTREM DE PUTIN! HAI SIKTIR!

  6. va amintiti perioada in care cerseam 5-6 miliarde de euro de la FMI in 2008 si trebuia sa taiem in carne vie? sa vezi taxe peste taxe sa platiti toate datoriile facute de Catu si imprumuturile de la UE

  7. compensarea a fost este si va fi un furt cu acte in regula al „baietilor destepti” din energie dar din si alte domenii, restul sunt vorbe

  8. Compensarea este bani dati furnizorilor! Gresala fundamentala, plus neimpozitarea profiturilor uriase, astfel incit profitul net al multinationalelor sa fie decent! Statul prin aceasta compensare, incurajeaza preturile mari la furnizare!! De ce? Nu v-a dat OMV palma pe care o meritati?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.