Cât de tare a infectat coronavirusul șomajul

Rata şomajului a crescut, în luna martie, cu 0,7 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, de la 3,9% la 4,6%. Numărul şomerilor estimat pentru luna martie este de 410.000 persoane, transmite, joi, Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Numărul șomerilor BIM a crescut cu 58.000 persoane (aproximativ 16%) față de luna precedentă și cu 79.000 persoane (aproximativ 24%) față de luna martie 2019. Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna martie a anului 2020 a fost de 410.000 persoane, în creştere atât față de luna precedentă (352.0000 persoane), cât și față de aceeaşi lună a anului anterior (331.000 persoane)”, menționează INS.

Conform sursei citate, rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,3 puncte procentuale mai mare decât la femei.

„Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,1% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,8% în cazul celor de sex feminin). Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,4% pentru luna martie 2020, (3,9% în cazul bărbaţilor şi 2,7% în cel al femeilor)”, potrivit datelor INS.

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 69,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna martie 2020.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. La fel de FALSE ca datele comunicate ca imbolnaviri si victime ale coronavirusului (in realitate mult mai mari) asa si cifrele „oficiale” ale nivelului somajului, la fel de FALSE (in realitate mult mai mari) : ia ginditi-va cum de ani de zile toate guvernarile se gargarisesc „unele din cele mai scazute niveluri ala somajului din Europa”, atunci cind stim ca in realitate exportam someri (potentiali pentru Romania) la greu !

  2. Citez:”rata somajului intre 25-74 ani” ca fiind un numar fix cu zerouri in coada, niciunul in plus sau minus!? Bai nebunilor, cum naiba ati introdus persoanele cu varsta peste 62-65 ani pensionarii deja iesiti la pensie cude o pensie destul de mica, in rata somajului!? Si inca o porcarie manipulatoare: desi de la 49 ani pana la deces, cetatenii nu mai sunt luati in calcul in nicio actiune a statului, acum ii agata in statistica somajului! Ba voi sunteti chiar plecati cu sorcova definitiv, sau, asta e proiectia politica pnl sa atraga votul prin ochiul cetateanului care a depasit 49 ani pentru alegeri?

  3. cei ce produc si au culmea si salarii mici, au intrat in somaj.
    Bugetarii care au salarii triple si sunt de trei ori mai multi decat necesarul, ei nu merg in somaj. Ei stau acasa dar pe salarii intregi!!!
    Olguto, sa traiesti, un politist local, are 6000lei pe luna. Un inginer 3000!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.