Cât vor costa buletinele electronice

Noile buletine electronice, anunțate de MAI printr-un proiect, vor costa între 15 și 40 de euro, acesta fiind preţul practicat de celelalte state ale UE care emit astfel de cărți de identitate. Autoritățile române vor ca prețul să fie spre limita minimă.

„În ceea ce privește costurile, la acest moment sunt necesare niște dezvoltări tehnice. Proiectul de ordonanță supus transparenței decizionale face tocmai acest lucru – permite MAI să elaboreze un caiet de sarcini, să inițieze procedurile de achiziție publică. La finalul acestor proceduri, la finalul implementării, vom avea și costurile totale”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Cătălin Giulescu, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD).

În prezent, sunt 17 state membre ale Uniunii Europene care emit un astfel tip de document electronic.

„Este emis cu costuri care variază între 15 și 40 de euro. România nu poate să depășească o astfel de limită. Ne îndreptăm către limita minimă”, a mai zis Giulescu.

MAI a lansat în dezbatere publică un proiect ce vizează implementarea carților electronice de identitate, acestea urmând să conțină date precum un certificat digital pentru semnătură electronică, datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Lagarul digital pentru control total si global card si cip-5g, impus de oculta iudeomasonica prin „valori” occidentale, stat de „drept”, politica „corecta”, „justite” independenta…este in plina instalare…si noi dormim…vrem „o tara ca afara”…alungati din tara noastra 4-5 milioane…cu resurse si economie jefuite de straini, de multinationalele, bancile si corporatiile occidentului „civilizat”…invadati de migranti negri si mahomedani…sodomisti homosexuali…si noi dormim…”vrem o tara ca afara”…

  2. Cata nesimtire la romani! Zic ca vor costa intre 15-40de euro pentru atat coasta si in celelante state din UE. Mai nenorocitilor, voi numai la preturi vreti sa fim egali cu ei? De venituri al dracului daca pomeniti nesimtitilor.

  3. Buletinul trebuie dat gratuit. Plătim impozite. Cetățenii nu doresc nicio schimbare. ”Poluatorul” adică doritorul să plătească. Ori doar la energie se plătește obligatoriu ce nu consumi, certificate verzi.
    Credeți că vor fi în stare să spună cine a fost plecat din țară și cât? Nu … ca sistemul nu va funcționa, dar va fi plătit!

  4. Nu sunt de acord cu stampilarea rfid a persoanelor.neindreptam către ceea ce se numeste eliminarea dreptului la intimitate si posibilitatea securistilor permanent abuzatoare de a ne monitoriza fara acordul nostru în orice împrejurare sau loc.

  5. Cardul de sanatate afacere de partid ,blocaje cu sutele de mii ,eficienta ???.
    Carti de identitate electronice :amprente ca la hoti ,cazier ,card de sanatate ,amprenta retina ,mai trebuie CIP INJECTAT SI
    un contor !!!.Aceasta carte de identitate(CI) sigur este alta afacere pentru cel care o implementeaza,licitatia se stie din start va fi trucata.Obiceiul de a crea necesitatea este vechi vezi borduriada -Videanu preluata apoi de toti derbedeii oriunde in tara ,tot asa si cu CI cu pasapoartele .
    Haosul din evidenta populatiei este cheia jocului la alegeri.Sisteme electronice subdimensionate pentru prelucrarea si prelucrarea milioanelor de date pe unitatea de timp fac din aceste initiative surse de afaceri permanenente pentru mentenanta ,piese de schimb, sevice .Totodata piratarea acestor informatii si utilizarea lor ilegala este tot mai des intalnita vezi numai scandalul de pe facebook daca esti instruit sa-l intelegi si constient de ce se face cu datele tale .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.