Câţi români vor refugiaţi în ţara noastră

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, numărul românilor care sunt împotriva primirii refugiaţilor în ţară a crescut.

Conform sondajului comandat de „Adevărul“, 84,6% dintre respondenţi au afirmat că nu sunt de acord ca refugiaţii sau imigranţii să se stabilească în România, un procent în creştere faţă de noiembrie (80,2%), respectiv septembrie 2015 (65,3%).

Doar 11% dintre cei chestionaţi s-au declarat de acord cu o asemenea perspectivă (faţă de 16,1% în noiembrie, respectiv 26,5% în septembrie 2015). Procentul celor care au afirmat că nu ştiu sau că nu răspund a fost de 4,3%. Totodată, 88,3% dintre cei chestionaţi au afirmat că nu sunt de acord ca refugiaţii sau imigranţii să fie găzduiţi în localitatea în care trăiesc ei. Această opinie era împărtăşită de 81,9% în luna noiembrie a anului trecut, respectiv de 67,1% în septembrie 2015. Şi în acest caz s-a înregistrat

Potrivit INSCOP Research, că cei mai mulţi dintre români şi-au cristalizat opiniile cu privire la subiect pe fondul dezbaterilor intense care au avut loc în ultima perioadă pe marginea crizei refugiaţilor, precum şi a disponibilităţii României de a-i găzdui.

Totodată, datele au fost culese la scurt timp după atentatele de la Bruxelles din 22 martie şi pe fondul discuţiilor tot mai aprinse cu privire la presupusa legatură dintre terorism şi valurile recente de imigranţi.

De asemenea, provocările cu care Uniunea Europeană se confruntă în gestionarea crizei refugiaţilor şi intensificarea mesajelor antiimigraţie atât la nivel european, cât şi naţional au alimentat, cel mai probabil, dezacordul românilor faţă de stabilirea refugiaţilor în ţară, respectiv în localitatea în care trăiesc, menţionează INSCOP Research.

Sondajul a fost realizat la comanda „Adevărul“ în perioada 21-28 martie 2016, pe un eşantion de 1.063 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României cu vârste de 18 şi peste 18 ani. Eroarea maximă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.