Un bărbat în vârstă de 68 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost diagnosticat cu toxină botulinică la scurt timp după ce a mâncat conservă de peşte preparată în casă.
Bărbatul era internat de două săptămâni la terapie intensivă.
„Bărbatul care a decedat avea o formă gravă de boală, pentru că a mâncat o cantitate mai mare din conserva de peşte pregătită în casă. Şi soţia este internată la noi, însă are o formă mai uşoară. Din declaraţiei familiei, ea a luat două înghiţituri din mâncare. Cei doi sunt dintr-o comună din judeţul Iaşi”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Asa cand nu stim sa facem mancare gustoasa si uitam de ea pina ce se strica. Chiar daca suntem in varsta si uitam ce am facut.
Dar ni sa facem ceva ca sa inbunatatim memoria noastra si ca sa fim mai atent cand suntem in bucatarie.
Cum mama dracu’ o fi aia „conservă de peşte preparată în casă”, ca nu inteleg nici sa ma pici cu ceara ?!? Conserve mi-a adus si barbatu-meu, ca zice ca lucreaza la Conservator, da’ in casa n-am facut niciodata ! Apropo, „toxină botulinică” a „luat” si Eba a lu’ Basila (poza e celebra !), da’ a scapat !