Cazul Trump, încă o banană la ciorchinele republicii

Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare într-un proces judecat la New Yor care a pornit de la ascunderea plăților făcute de Trump pentru o vedetă de filme pentru adulți. Judecătorul a stabilit că sentința va fi pronunțată pe 11 iulie, cu patru zile înainte de convenția Partidului Republican care ar trebui să-l nominalizeze oficial pe Trump drept candidat pentru Casa Albă.

Avocatul Alan Dershowitz, un democrat, se îndoiește că Trump va avea câștig de cauză în apel, pentru că judecătorii sunt „îngroziți” de ideea că ar putea fi percepuți ca pro-Trump. ”La Curtea Supremă lucrurile nu ar sta astfel însă până acolo este drum lung și decizia Curții Supreme ar urma să fie pronunțată, cel mai probabil, după alegeri”, spune Dershowitz.

Judecătorul newyorkez Juan Merchan a fost acuzat că are evidente viziuni politice anti-Trump, iar fiica sa a lucrat pentru o firmă care a fost implicată în alte procese împotriva afacerilor lui Donald Trump. Modul de selectare a juraților a fost, de asemenea criticat, după ce presa a avut acces la o parte din chestionarul selecției, din care reieșea că doar unul dintre jurați se informa din surse socotite pro-Trunp.

”Poate că ținta a fost Trump, însă adevăratul obiectiv a fost influențarea alegerilor din 2024, indiferent cât de subțire era acest caz. Democrația trebuie salvată chiar și prin mijloace neetice. Inamicii societății trebuie vânați, piedicile in calea progresului trebuie distruse. În anii în care a fost investigat dosarul Trump, oamenii din New York s-au confruntat cu criminalitatea în creștere, cu jafuri și alte infracțiuni pe care nici măcar nu le mai raportează, pentru că știu despre nedreptățile și politizarea justiției. Trump a fost urmărit cu o intensitate rar întâlnită. Micii comercianți care au fost victimele jafurilor armate și își riscă viața pentru afacerea lor sunt disperați. Siguranța cetățenilor normali este pusă în pericol zi de zi. Însă lor li s-a va face dreptate doar dacă  jefuitorul ar fi candidatul republican la președinție, nu un tâlhar oarecare.

Pentru un proces, jurisdicția este o chestiune strategică, este importantă selecția judecătorului și a juraților. Monsanto este dat în judecată în San Francisco, iar jurații cer 289 de milioane de dolari. Companiile care sunt trimise în judecata tremură de frică ca procesul ar putea avea loc în orașele cu pondere mare a muncitorilor. În Texas, administrația Biden a fost dată în judecată într-un district federal în care judecătorul a fost numit de Donald Trump”, scrie blogul The Reactionary.

”Cât mai poate supraviețui republica noastră odată ce partidele au acaparat justiția? Verdictul acesta va submina încrederea americanilor în imparțialitatea justiției. O zi tristă pentru America…”, a scris senatorul Rand Paul.

Alan Dershowitz face o comparație între jurații de care a avut parte Trump și cei care dădeau sentințele în statele segregaționiste din SUA. ”Este cel mai slab caz pe care l-am văzut în 60 de ani. Faptul că jurații au condamnat pe baza unor informații false, greșite, faptul că jurații au fost selectați în proporție de 85-90% din medii in care Trump este urat și nu este dorit președinte nu face ca acest caz sa fie unul mai puternic”, spune Dershowitz. ”Cei de la The Times m-au întrebat dacă faptul că a fost condamnat de jurați demonstrează că a fost un caz puternic. Nu, nu! Asta demonstrează că a fost un caz care s-a judecat într-o jurisdicție unde condamnarea era aproape sigură. În statele din Sud, negrii erau condamnați incorect de jurați albi, iar albii erau achitați în mod incorect de aceiași jurați albi. Asta înseamnă că jurații nu reflectă valorile țării noastre, ci doar valorile unei regiuni, în cazul acesta o regiune liberală, New York. Așa cum în cazul de mai sus jurații reflectau valorile Sudului”.

”Trăim în era sindromului Trump. Oamenii nu mai pot vorbi rațional despre Donald Trump, așa cum nu mai pot vorbi rațional nici despre Israel și alte subiecte”.

Având în vedere că opiniile lui Dershowitz sunt împărtășite de mulți alegători din SUA, condamnarea ar putea chiar să ajute la un rezultat și mai bun al lui Trump, chiar la o victorie republicană la alegerile pentru Senat și Camera Reprezentanților.

”Este o zi tristă pentru justiția americană. Am mai adăugat o banană la republica mea bananieră: am ajuns la vreo șapte sau opt banane. Este o zi mai proastă pentru America decât este chiar pentru Donald Trump. Nu știu ce impact va avea asupra perspectivelor sale electorale – poate că nu va fi condamnat la închisoare, iar, dacă va fi condamnat, va face apel”.

Dershowitz și alți juriști americani care observă politizarea tot mai puternică a justiției se tem că viitorii președinți ai SUA a putea numi judecători care să ajute la închiderea gurii opoziției. Este o evoluție puțin probabila, având în vedere sistemul de checks and balances bine rodat din Statele Unite, însa cazul candidatului prezidențial Donald Trump pare să fie un pas în această direcție. Juriști, dar mai cu seamă analiști economici arată că unul din motivele majore pentru care capitalul străin vine în SUA este corectitudinea justiției, iar politizarea justiției va avea inclusive grave consecințe economice.

Ultimul lucru de care avea nevoie Vestul era un proces politizat în Statele Unite care să influențeze în mod clar alegerile din cea mai mare putere militară a lumii și principalul promotor și model al ”ordinii mondiale bazată pe reguli”. Procesul lui Donald Trump se adaugă unor evoluții care afectează grav amintita ordine mondială.

The Economist scrie că ”Ordinea bazată pe reguli se fisurează” și că ”avocații drepturilor omului încearcă să salveze regulile menite să-i îmblânzească pe conducătorii violenți”. În întreaga presă vestică și în discursul politicienilor este lăudată emiterea unui mandat de arestare pentru președintele Vladimir Putin de către Curtea Penala Internațională și se vorbește și despre necesitatea extinderii dosarului limitat la răpirea copiilor ucraineni la un adevărat Proces de la Nurnberg pentru toți liderii de la Moscova. În schimb, decizia similară în cazul premierului israelian Benjamin Netanyahu este văzută ca o mare eroare, pentru că în acest fel Putin nu mai este singularizat, ci asociat cu liderul unui stat democratic și care a avut argumente pentru a recurge la autoapărare în fața unei organizații teroriste. Recent, decizia Mexicului de a trimite o săgeată către Statele Unite și a se alătura Africii de Sud în condamnarea Israelului la Curtea Internațională de Justiție contribuie la adâncirea faliei dintre Vest și Sudul Global creată de implicarea Curții Penale Internaționale și  a Curții Internaționale de Justiție în cazuri care le depășesc. ”Emițând mandate de arestare pentru Netanyahu și ministrul său al Apărării, Curtea Penală Internațională, lipsită de autoritate, dă dovadă de comportament ostentativ”, scrie The Australian.

Legalismul internațional liberal seduce prin pretențiile sale mult gonflate despre ”lumea bazată pe reguli”, despre un stat de drept internațional, numai că bazele pe care este conceput sunt foarte șubrede, ignorând principiul că respectarea unor legi internaționale trebuie să fie în interesul guvernelor naționale sau al grupurilor politice sau economice care decid acțiunile guvernelor. În ultimii ani, dezbaterea de nai sus privind legalismul internațional și lumea bazată pe reguli s-a încheiat în Occident cu un verdict: singura alternativă la legalismul internațional vestic este tirania.

Miopia legaliștilor este evidentă în cazul unor organizații umanitare. The Economist o citează pe șefa Amnesty International care se plânge de faptul că statele lumii se comportă ca actori raționali, luând decizii în interesul propriu: ”Suntem la porțile iadului”, spune șefa Amnesty International, adăugând că statele distrug dreptul internațional construit în șapte decenii, ”din rațiuni ce țin de necesități militare sau dominație geostrategică”. În realitate, cel puțin în Vest, organizațiile umanitare nu au de ce să se plângă pentru că au fost ”copiii răsfățați” (la nivel legal și material) ai ultimelor decenii. Spre exemplu, Convenția Europeană a Drepturilor Omului, cu câteva articole generale și lăsând libertate maximă judecătorilor, a ajuns, prin intermediul CEDO, să influențeze politica a zeci de guverne. A controla magistrații de la CEDO este o variantă mult mai ieftină și chiar mai eficientă de a controla politici majore în statele parte la convenție. Iar aceasta este doar una dintre manifestările ”lumii bazate pe reguli”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

26 de Comentarii

 1. Trump ca si Biden au probleme multe. De la varsta inaintata, la afaceri mai putin curate, la abordari economice si de migratie discutabile. Nu stium ce are Biden in minte dar ar trebui sa gaseasca o solutie de incheiere a razboiului Rusia- Ucraina. Pana la urma cel mai mult au de suferit tarile vecine Ucrainei, Polonia, Romania, R.Moldova. Nu ar fi de mirare ca Rusia satula de acest razboi de guerila sa puna de o nucleara!!!

 2. Va cheltuiti inutil suferintele .Trump a fost condamnat nu de catre un Judecator asa cum se intimpla in Romania .In SUA Judecatorul doar condamna ca si act final realizat .Restul este la latitudinea celor 25 de jurati ce in unamitate l-au gasit vinovat pe Trump in toate cele 34 de cazuri .Doar dictatorii lumi vor condamna cu minie proletara decizia Justiei .Nici macar Orban de Budapesta cu care se compara daunazi Trump nu a putut contesta decizia ci doar a sfatuit continuarea demersului juridic spre aparare .A continua sa condamni o decizie a justitiei de transforma in infractor.Media Internationala deja ne arata pagini intregi cu Trump -Guilty .Trump nu mai are cum aparea in fata cetatenilor americani la TV sau intr-o confruntare directa cu J.R.Biden o data ce a devenit condamnat .Nu poti face fata intrebarilor repetative .Sunteti domnule fost Presedinte condamnat (Guilty)? Nu ai raspus la asa ceva decit daca nu mai accepti legile tarii tale ceea ce Trump nu poate face .Va renuta la aceste intilniri electorale .Oriunde se va duce , fie si la intilniri cu mii de sustinatori , se va gasi cineva sa il intrebe : Ati fost condamnat domnule fost Presedinte ?

 3. Nimic special !
  E doar o isteatza mutare a „omenilor lui TRUMP” de-a face rost de bani !
  Fondul electoral al lui TRUMP „victima justititi” (statutul de „victima” functioneaza electoral , vezi statutul de popor „vitima” atatea decenii pana la GENOCIDUL din GAZA al ISRAELULUI”) !

  MAGA ! TRUMP=POTUS ! 🤫❤️👌

 4. Deep State e o mizerie de la un capăt la altul iar acum sunt înhămați la căruța WEF.În zare, neofeudalismul dinastic, o pleașca eternă aristocrația romană reloaded cu ultrabogați funcționari de stat, beizadele, sclavi și sclave și bipezi care fug și se ascund în găuri când îi văd strălucind în splendoarea lor aurită de râtani ghiftuiți. În spate, după o groasă perdea de fum, fabrici cu plase antisuicid care le construiesc lor toate aiurelile. Seara, peonul îsi înghite gândacii, trage fentanyl pe sub mână, să i se pară o realizare apoi intra în bucata lui de țeavă, la odihnă, pentru a doua zi.Viața că un party, visul oricărui dobitoc inutil, bun de nimic,al oricărei căzături cu ifose

 5. „De ce re-naste marxismul in NEO-MARXISM spune:
  23 MAI 2024 LA 14:15
  „În anii 1930, marile economii ale lumii au recurs la devalorizări competitive pentru a recupera prosperitatea pierdută după prăbușirea bursei americane din 1929”
  ______
  CRED CA cunostintele de cultura generala (deci si economica) ale unui intelectual
  ii reamntesc ca „DEVALORIZAREA COMPETITIVA” a banilor unui popor
  nu face decat ca detinatorii de ECONOMII in NUMERAR ale acelui popor sa fie
  „MANCATE” (de cine? daca nu de datornici? CINE-s AIA daca nu bancherii? 😛 ) de INFLATIE !

  PRIN INFLATIE si USA si UE vor sub mantaua unui straniu RAZBOI (in care subteran BANCAR si rusii si chinezii canta aceeasi „partitura”) nu vor altceva decat sa-i salveze clasa aristocrat-finaciara
  de la urmarile popular 😀 revolutionare ca consecinta a unor datorii crescute DIN LACOMIE INVESTITIVA peste limita suportabilitatii !

  NE DAU „ei” INFLATIE (razboinic-motivata) pentru ca furandu-ne din VALOAREA economiilor populationale
  sa-si platesca inflationat … datoriile scazute premeditat infaltionar PRIN TIPARNITA !

  CALR ca in jurul acesti idei fundamentale a ce se intmpla de facto … e tzesuta o intreaga poveste care sa tampeasca massele = perdantii … adica platnicii acestor datorii 😀 !

  RAZBOAILE (modern foarte stranii) nu-s decat camuflaje de abatut sangeros-credibil ochii prostilor majoritari
  de la faptul ca … in spatele PROPAGANDEI …ei platesc OALELE SPARTE ! 😀

  (chestii stiute si de kabbalistul MARX !)

  TINETI MINTE … v-am zis la inceptul INFALTIEI ca RUSSIA si CHINA vor castiga din ce PREMEDITAT urmeaza (am sa aut comentariul pre-ukran) !

  Fost-am … PROPHET ? ❤️❤️❤️

  SHALOM !”
  ________________
  Nulandierii disperati deja spun malefic: „DUPA NOI POTOPUL!” 🙁 QUO VADIS USA … de la 911 incoace e de rau ! Esti tradata ca natzie … 🙁

 6. „Lili spune:
  31 MAI 2024 LA 17:22
  Va cheltuiti inutil suferintele .Trump a fost condamnat nu de catre un Judecator asa cum se intimpla in Romania .In SUA Judecatorul doar condamna ca si act final realizat .Restul este la latitudinea celor 25 de jurati ce in unamitate l-au gasit vinovat pe Trump in toate cele 34 de cazuri …”

  INTERESANT ce vrei sa zici SUBLIMINAL draga „lili” !

  Nu zici altceva decat ca in USA
  un judector (care o educatie universitara JURIDICA)
  lasa hotararea de-a gasi VINOVAT sau NU ca pe vremea medieval intunecata a ARDERILOR-PE-RUG emotional-habotinc ordonata „ereticilor”
  pe mana unor NOVICI… a unor „JURATI” culesi fara studii de DREPT (adica fara calitatea instruit-edicationala de-a vedea intre emotional si legal) ?

  24 de „jurati” (a la SPERJURII , 50 de capi ai FBI-ului semnand premeditat fals ca nu exista „LAPTOPUL DIN IAD”)
  alesi pe spranceana … anti-democratic …cu DEVOALATA PREMEDITARE taman din New York unde.s toti de RELIGIE DEMOCRAT-BIDENIST-NULANDIERA ( de facto capitala evreiilor soroshisti americani … MANHATAN -WALLSTREET)

  Nu e chiar si orbilor clar ca intreg procesul e … VANTOARE DE VRAJITOARE ? 😀

  TRUMP totusi castiga …si mi-e ca evreu frica de POGROAME pentru implicatiile a-morale anti-TRUMP, anti-republicane ale evreilor din USA … in ELECTORATUL american !
  DEJA e prea pe fata ! E prea anti-aemrican
  si
  prea decazut … chiar si celor care-au pus mana pe USA dupa … 911 !
  _____________
  MAGA ! 🙂 -> repet: ❤️BIDEN nu-si va termina mandatul , v-a fi rasturnat de „a-i lui”❤️ <- PROPHETIE 😐

 7. Desi e esti pueril de logic si rational in comentar
  punem pariu ca o Lili obisnuita cu judecata proletara a novicilor in drept
  judecata condusa doar emotiona-ideologic
  nu intelege fineturile ascunse-n comentariul tau !

  TRUMP nu a fost judecat de un judecator … ci de 24 de civili ne-educati in drept si jurisdictie-impartiala
  care , new-yyorkezi deci orincipial emotional anti-TRUMP … au hotarat emotional … pentru ca ca democrati crescuti, traiti intr-o zona istoric anti-REPUBLICANA au hotarat ei intre ei … fara expertiza judecatoreasca , DIN CE AU INTELS EI emotional in expunerea datelor
  ca TRUMP e vonovat si BIDEN e zeu !
  ____________
  TRIBUNALELE MUNCITORESTI COMUNISTE (ad-hoc) nu facea altfel cand trimiteau bogatii, chiaburii si burjuii la canal !

  @Lili … sincer: Esti puica de comunist ? (inca ?)

  SHALOM ! TRUMP=POTUS (si pentru ca democratii se preteaza demagog …”alesii” 🙁 SHALOM ! )

  IQ=?
  😉

 8. deja trump a dat-o pe ceea ce s-ar numi aici „drept comericial”
  e damblaua lui dintotdeauna,
  ajunge mintenas la Curtea Suprema!

  (a dat-o cu NDA,
  baza Capitalismului)

 9. stai cuminte… ti-au pus astia clopotel electronic in celula…te asteapta 😀
  ai ciordit darile,te ciuruie colegii de celula 😀

 10. mafiot, profitor, smecher de duzina… un adevarat exemplu…

  dar intr-adevar un foarte bun reprezentant al prezentului in care o multime de chestii nedefinite, undeva la marginea grotescului, se regasesc in el, in putin si altii asmemena lor…

 11. Juriul a fost ales cu lupa, sa nu fi fost democrat sau republican nici macar la gradinita ‘dar gazetarul nu ne spune care sunt cele 34 de infractiuni,una mai groaznica ca alta,dar toata lumea e de acord ca sunt 34,asa cum candva toti gazetarii ne spuneau ca sereistii cu procurorii prin protocoale,”au incalcat legea”,dar nimeni din media nu stia/nu spunea care lege?:)))
  Trump are 34 de infractiuni,care-s alea?Doar asa putem sa ne dam cu presupusul,nu la modul general,la modul colonel
  Informatie inseamna sa cunosti,si sa prezinti fapte,nu sa speculezi

 12. „Da spune:
  31 MAI 2024 LA 18:43”

  Prin lege e aparat pana la moarte de SECRET SERVICE ca fost presedinte american
  in PARNAIE (daca 😉 😉 😛 😛 va ajunge va avea paza SECRET SERVICE cu el care va fi (ATENTIE!) public responsabila pentru orice i s-ar intmpla , natural sau premditat !

  IMAGINEZA-ti ce scandal ar fi daca …din puranintamplare ar muri de ceva … natural in PARNAIE
  desi naturala moartea cati ar crede asta … si ce ar insemna pentru partidul democrat capii lui SI CEI DIN $PATELE LUI
  faptul ca un fost presedinte REPUBLIVAN a murit in parnaie …
  Unde s-ar duce ONOAREA USA ca stat „democratic” in lume si propria populatie
  si ce MEGA SCANDAL ar cadea pe capul SECRET SERVICE-ului !

  Amice … habar n-ai de USA dapoi s-o sti si pe ea si restul lumii inclusiv premeditatul PUCI la XI dejucat genial !
  Taci ca … nici de ceva micro-plicticos precum atacul CANIBAL din SRI prezis de maestru inca acum 4 luni = scandalul COLDEA de azi … n-ai stiut !

  Ce „pateste” TRUMP azi … e premeditat-planificat -> (n-ai observat ca mishteaux s-a abtinut pe tema „juratilor” desi e „guraliv” altfel ?)
  NULANDIERII cad ca prostii (etnic de mirare 😮 ) in capcana republicana ! ) QUO VADIS ISRAEL ? 🙁

 13. „omul simplu,de pe stradă spune:
  31 MAI 2024 LA 19:12”

  DA ! 😛 😛 😛
  „asa e” 😀
  si nici 50 de directori de servicii inclusiv FBI n-au jurat SPERJUR nominal cum ca
  verificat de FBI … „LAPTOPUL DIN IAD” nu exista !
  ✡️✡️✡️
  Amice tu nu esti naiv …ci doar un troll care face pe democrat-nuladier-bidenistul 🙂 ! I❤️you … pentru ce faci:
  RIDICI LEJER la FILEU … argumente pre-shubrezite !
  PUP !

  IQ=?

 14. Presedintele USA a fost condamnat de spalatoarea de farfuriI de la Mac Donnald.s de origine columbiana in calitate de ….JURATA.La un doasr intocmit de un procuror negru,primul din familia sa care a absolvit o scoala….democrata.
  Conform procurorului negru JUDECTORUL a dirijat bine pe sine completul de judecata si s-a ajuns la un verdict ce se cerea.Am citat din afirmatiile negrului democrat.Mor de curiozitate sa aflu culoarea,sexul,nationalitatea dar mai ales pregatirea celor 12 jurati bine pusi pe sine de judecatorul bidonist.Poate afla asta sustinatorii lui Trump si le fac publice odata cu moacele si adresele.

 15. Inteleg ce zici
  dar ca evrei nici nu vreu sa.mi imaginez macar ipotetic
  ca o vina ca sta sa cada colateral pe capul evreilor americani !

  Ar fi ceva PREMEDITAT cotra evreilor desi … multi nu inteeg in ce PARADIGMA suntem !
  Evreii au spaima tacuta azi
  stiu ca „colateraal” sunt fageziti pentru ceva masiv :
  VIN POGROAME ! ( e un ciclic-biblic bkestem ca noi sa platim pentru LACOMIA ABSURDA a unora)

  In caz ca ar fi in-parnaiat (nu va fi) … USA „rurala” se va ridica abstruos impotriva EVREILOR !
  de ce asta … pentru ca locatia unde-a fost „judecat” TRUMP va fi cu TALC daca va murii in PARNAIE
  desi pazit in celula de agenti SECRET SERVICI inarmati obligati prin lege sa-l apere pana la propria lor moarte !

  Dupa un TRUMP (ipotetic) mort , USA in PARNAIE va avea social-yankeu-bancar 😉 alta soarta decat dupa JFK !
  Nu cred ca „ei” cor merge atat de departe … ari fi absolut contra-poroductiv si ar pierde SOCIETATE ORICUM DEZBINATA YANKEIE … 😀 !

  STIU ce SPUN ! Pentru ca USA e una dintre putinele mele domenii mondiale mele de PRE-analiza ! 🙁 Mda !

  CONCLUZIA :
  – Or sa-i sufle in cimpoi si-o sa-i umfle din sandale BALOANE ! 😐
  IQ=?
  [deja pierd ce-au castigat in 911 … ast-i trendul mondial al „lor” 🙁 ]

 16. notorietatea soridului… cam asa s-ar putea numi prezenta in mentalul colectiv a lui trump…

  daca ar fi sa ne raportam la ceea ce defineste fiinta umana, trump ar fi pe undeva pe la erata…

 17. EU cred ca cineva
  anti.iudeu
  vrea ca asta sa moara in parnaie si pe urma
  sa ridice USA rurala dar inarmatá imptriva bancherilor IUDEI care azi finanteaza perdant si contra-american pe unii politicieni de careira !

  E clar ca un TRUMPmin parnaie ar fi oicatura care umple paharul in USA …si ca tot ce va urma va fi propagandizat ca din vina evreilor americani … anti-rebuplicani, anti-nationalist-americani, lgbt si anti-crstini pentru ca anti-BIBLE BELT !

  Ca evreu mi-e frica ca in USA se deja construieste si-n campusurile univeristare si in mentalul colectiv al JUMATATII DE USA care a votat cu TRUMP , republican crestin conservativ impotriva conservatorilor , evident etnici guvernamentali de azi !

  SUNT OARE SINGURUL EVREU CARE VEDE ce ni se pregateste pas-cu-pas in USA si pe urma in lume ?

  QUO VADIS USA ?
  🙁
  (cu mahnita trisstete spun …si-o spoun pentru ca deja a existat un AZI IGNIRAT DE EVREII AMERICANI „6 ianuarie” cand senatorii si depuatii americani plangeau cu real spaima de moarte pe sub scaunele CAPITOLIULUI )

  NINGE PE FED -> vin vremi nasoale (nu doar evreilor) ! 😐 Ultimi 5 ani dupa 911 par o re4vansa la cei care au „reusit” in 911 !

  SHALOM ! 🙁

 18. Bine zis Marchievici
  o banana pe care va aluneca morbid-sinistru
  cei in spatele lucrurilor
  veniti la putere dupa 911 !
  _________
  Vizibil …totul se grav … agraveaza !
  QUO VADIS USA ? 🙁

 19. @Un patriot
  Nu exista politicieni curati, altfel nu ar fi avut acces la sferele puterii. Exista totusi politicieni care pot fi benefici si pentru tara, care mai fac cate ceva bun si pentru tara lor, dar exista si multe hiene politice care jefuiesc doar pentru ei si neamurile lor ticaloase fara sa se gandeasca la nevoile tarii. Vorba aceea, a furat dar a si facut. Asta este fata politicii, politicienii nu-si sparg capetele in alegeri de dragul binelui natiunii ci pentru a avea acces la banii publici din care sa se infrupte odata ajunsi la putere. De asta tropaie toti ca castige alegeril, nu de dragul oamenilor.

 20. Si te ce insemna sa-ti faci o cariera in munca pentru care te-ai educat sau pe care tiai aleso ca sa-ti castgi tie si familiei painea ?

  Extrapoleaza la ce inseamna — POLITICIAN DE CARIERA ! 😀 (politicionaul de cariera isi face o cariera din plitica NU O RELIGIE …deci e mereu pregatit de „compormisuri” care-i aduc ciubucuri … la fel cum un medic nu refuza un plic cu bani )

  IQ=?

  Pe temele … DEMOCRATIE si „POLITICIAN DE CARIERA” = care-si face din „condusul oamenilor ” o cariera profituala non-gatuita
  e de gandit !

  PLATON a zis ca DEMOCRATIA e ce-a mai proasta forma de conducere si ca e periculos de usor de contralat din afara unei tari !
  REGATELE macar au falilii regale care precum detinatorii de sclavi …se ingrijescn pentru viitor de sclavii lor , pentru ai vaea sanatosi si multumiti si printi care vor fi regi din falilia lor dupa ei !
  In DEMOCRATII … sefii se schimba ciclic pseudo-electoral INTRE EI 😉
  e diferenta dintre detinatorul de sclavi obligat PENTRU VIITORUL LUI sa se ingrijesca de sclavii lui pentru ai lasa sanatosi fiilor lui si … un PATRON care angajeaza niste muncitori …ii folosest la maxim si-i arunca ca pe o carpa …angajand altii 😉 !
  Cu tarile e la fel … multe guverne , multe politici, alegeri finantate de interesati … si doar PROPFIT MOMENTAN = nimic de lasat REGAL familiei regale !

  PE scurt …o tara fara o ARISTOCRATIE a ei e slaba i fata strainilor … RUSSIA a inteles asta si-a obligat in pofida dorintei de „Wdemocratie” a vestului … OLIGARIA lor la a fi RUSS-PRO-RUSSA ! 😉
  „multi vad, putini pricep” -> „LUMEA-I REA MAIKA !” 😐

  IQ=?
  😉

 21. E buna si asta desi Marchievici se referea
  la TRUMO ca o banana in ciorchinele unei

  TARI BANANIERE ! (=USA)

  😀
  IQ>145
  (fara „ceva” genetic de la natura, nu poti intelege din timp „aluziile” daramite sa fi un straniu PROPHET aidoma celor vechi talmudici !?

 22. Vedem inca odata ca justitia depinde de vointa elitelor. Daca din lacomie pentru putere elitele abandoneaza niste principii fundamentale se ajunge la dictatura si atunci multe
  elite or sa dispara sub regimul noului dictator. Apoi urmeaza revolutia. Desigur dureaza dar istoria nu se grabeste.

 23. Am calitatea de observator de pe celălalt mal al Pacificului, din Australia. Așa cum se văd de aici alegerile din SUA, situația este critică. Competiția septuagenarilor este de rău augur, la fel și condamnarea lui Trump.

  O posibilă ieșire elegantă din situația creată ar fi ca gTrump să nominalizeze el însuși la convenția republicanilor un candidat tânăr care să îi ia locul, ca JD Vance,de exemplu ( DeSantis este un candidat republican atipic, nu este WASP, ci catolic italian ). Trump ar putea apoi să se ocupe în liniște de apelurile legale ce vor urma,care îi vor da câștig de cauză până la urmă.

  Este aproape sigur că în Noiembrie un candidat tânăr de calibrul senatorului Vance va câștiga competiția electorală, acesta putând exercita funcția de președinte pentru 8 ani. Asta bineînțeles în cazul în care Trump ia în considerație în primul rând binele partidului și al țării,nu al lui personal. Șansele că o asemenea rocadă să aibă loc sunt însă minime.

 24. Trump sa nominalizeze pe altul daaaaar
  JOE BIDEN (care-i mai batran si mai shubrezit decat el)
  sa ramana ?

  DE-AL CUI esti tu „pui de cuc” … cu pene negre ?
  🙁

 25. Ai dreacu politicienii astia,o specie raspandita in toate Tarile.Cum se ia Legea de ei,se dau loviti in aripa,”persecutie politica,aoleu,sariti „.Baaa daca ai incalcat Legea,de neebun si nesimtit ce esti,cu aere de grandoman ce se crede deasupra Legii,trebuie ca dai socotela.Nemaivorbind de faptul ca trebuie sa fii un exemplu pt.cetateni,pt. Natiune.Trampuleee,descreieratuleee,cei 5 morti dela asaltul Capitoliului stau cu ochii pe tine.Urmeaza si acel Dosar.Nu vezi ce moaca de Presedinte ai ? Uita-te in oglinda si las-o balta.Restul sunt speculatii,ba pe-a ma-tii,care pe care.Da-o dracu’ de Lege,” daca nu ma votati,America se va ineca intr-o baie de sange „.” Unde e Mike Pence sa-l spanzuram ?? Ati mai pomenit asa ceva ?

 26. „LAPTOPUL DIN IAD” … ala de se jurau SPERJURII din FBI ca nu e real 😛
  (citit la „stersaturi” de experti 😮 in ELVETIA)

  JOE BIDEN … 10% for the big guy ! (10% pentru „al batran”)

  😀 😀 😀
  [crezi si tu ca JOE BIDEN trebuia destituit inainte de-a facea atata rau ? 🙁 ]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.