Ce cantitate de sare trebuie să consumăm zilnic

Sarea de bucătărie este denumirea populară a clorurii de sodiu (NaCl). Potrivit medicilor, doza optimă de sare este de 5-6 g/zi, incluzând şi sarea „ascunsă” din alimentele pe care le consumăm zilnic. Sare este prezentă lapte, carne, unele fructe, dar şi în mezeluri, conserve.

Atenţie! Excesul de sare duce la apariţia unor afecţiuni renale, la creşterea tensiunii arteriale, la retenţia apei în organism. Cu cât consumi mai multă sare, cu atât vei simţi nevoia să bei mai multe lichide.

În schimb, consum redus de sare poate duce la apariţia crampelor musculare, a ameţelilor, la afectarea balanţei de electroliţi din corp (magneziu, potasiu, sodiu şi calciu).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.