Ce decizie se ia în privinţa pacienţilor asimptomatici

Persoanele asimptomatice depistate cu Covid-19 nu pot fi externate în acest moment, când cazurile noi sunt în creștere, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Întrebat vineri la Focșani dacă ia în calcul externarea pacienților asimptomatici, Tătaru a răspuns:

„Purtăm în acest moment discuții. Sunt patologii care pot fi concomitente și atunci, chiar dacă este asimptomatic, în cazul unor patologii concomitente trebuie tratat cu mai multă atenție”.

„Evaluarea la 6-7 zile și externarea la 10 zile rămân în perspectivele noastre, dar în condițiile în care vom vedea că avem un număr în scădere”, a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, autoritățile nu pot gestiona „returnarea către domiciliu sau societate” a unor cazuri confirmate pozitiv cât timp sunt multe îmbolnăviri noi.

Avocatul Poporului ceruse analizarea situației persoanelor asimptomatice depistate pozitiv cu COVID-19 internate obligatoriu în spitale și măsuri pentru respectarea prevederilor legale referitoare la consimțământul pacienților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

 1. Aceste secaturi trebuiesc internate in puscarie !
  Cu cit stau in libertate mai mult distrug romania si fac genocid impotriva romanilor!

 2. Ei sunt speranta de a tine tara in lanturi. Le dati mai multe rezultate pozitive si asa va ies ”cresterile” doar asa puteti tine 19 milioane captive si terorizate daca fiecare pacient a avut cel putin doua teste pozitive inseamna ca de fapt in Romania nu au fost real decat 10.000 de cazuri, daca au FB fiecare victima ar trebui sa reclame numarul de teste pozitive avut si perioada de captivitate, pt a afla ADEVARUL despre COVID…

 3. Adica, daca ai ghinionul sa te prinda pe strada si la test sa apari infectat asimptomatic, esti luat pe sus, internat intr-un fel de puscarie medicala, fara sa te trateze de bolile de care suferi si mori cu zile. Asta e crima impotriva umanitatii, iar vinovatii trebuie lichidati!

 4. Covid liberalo-johanesc…hai sa mai prostim romanii si prin frica de virus sa mai furam ceva bani..

 5. De ce OMS și țările occidentale au apreciat că este oportun ca asimptomaticii sa stea in izolare, la domiciliu ?
  Și apreciez comentariul @Vânătorului de javre: asimptomaticii consumă resurse imense, ocupă locurile celor care ar avea nevoie și in spital SE IMBOLNAVESC SI/SAU DECEDEAZĂ !
  Iar Turcul de Tătar, „își pregătește terenul” ! I-auzi la individ : ” Prevăd că la sfârșitul pandemiei va începe o vânătoare de vajitoare, la adresa medicilor, care au acționat !
  NU, nu va fi vânătoare de vrăjitoare !
  VĂ VOM ACUZA DE GENOCID, PENTRU ÎNCHIDEREA SPITALELOR SI MOARTEA MIILOR DE BOLNAVI CRONICI, CARE NU AU
  PUTUT BENEFICIA DE INGRIJIRE/ MEDICATIE TRATAMENT !!!
  II VETI AVEA PE CONȘTIINȚĂ !

 6. Bai crizatii crizatilor, dementiada fata tratament eficient, voi clampaniti pe micile ecrane ca cainii in turbare de foame si in institutii se respecta, canci, masca! Mergeti dracu pe henri coanda si vedeti cand vin din nemturia, sa vedeti ce latra cei fara masca la cei cu masca! Cum pastele mamii lor, ei nu au masca la rand cand predai tidula completata pentru coro si pentru verificarea actului de identitate, nu respecta distanta de 2 metri intre bipezi dar urla la tine care ai masca sa respecti distanta, ciudatele urlatoare fara masca, erau sustinute si de cei 2 bugetari care controlau actele de identitate! Culmea, disperata care prelua sositii pe aeroport pentru a-i indruma spre avize, in loc sa isi faca treaba pentru care era pusa acolo, ea urla in gura mare la sositi de parca sositii erau animale! Bai dementilor crizati, ce mama dracu aveti voi cu cetatenii care revin la casa lor de urla toti la ei? Parasuta urlatoare, bugetara de lux, voia sa ii tina pe aeroport ore-n sir pe sositi de parca avea sarcina de indeplinit, parte din acei oameni aveau legaturi auto sa plece in tara la domiciliu si matracuca urlatoare ii tinea pe loc cu scandal obligatoriu! Tin sa va reamintesc, sositii pe aeroport nu sunt toti haini sau lacomi ori imprastietori de ura, sunt in majoritate oameni de omenie, multi sunt speriati de criza crizatilor care isi vor incarca conturile in urma completarii listelor cu coro! Cum era, COVIT-19: comorbiditati pana in 19 decese? Asa pare!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.