Ce face UDMR

FOTO: Kelemen Hunor la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca, Facebook.com

UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR”, anunță Kelemen Hunor.

„Luni ne-am consultat cu președinții organizațiilor județene, iar în cadrul ședinței online al Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale” – este anunțul făcut, luni seară, de președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

În opinia acestuia, coaliția are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției: „introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

Totodată, Uniunea militează ca reforma constituțională să asigure condițiile reale pentru înfăptuirea unei justiții independente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

19 Comentarii

 1. Constitutia nu se poate modifica asa usor, a spus si Zagrean si Lazaroiu, obligatoriu, trebuie sa fie seriozitate maxima! Sunt etape obligatorii la care trebuie timp si explicatii pe intelesul cetatenilor care vor vota sa nu ne trezim ca anterior, sa nu ne mai amintim! Balamaua Udmr, la fel ca unpr intersul national particular, asteapta momentul sa sara in cosul cu oua ale altora pentru a-si atinge scopul! Stiam ca grupurile parlamentare nu sunt echivalentul partidului politic si nu poate participa la guvernare! Superbe compromisuri pe spinarea cetatenilor care traiesc in Romania!

 2. Toate partidele invechite in furturi si defrisari,gen UDMR si PSD vrea alaturi de unalt pattid invechit in smenuri,recte PNL. Cum USR a inceput sa faca si treaba dar si curat prin institutii,au sarit hultanii pe ei. Praful se va alege de aceste partide corupte, postdecembriste. Lichelele.

 3. E o revoluţie. Ideea uselistă a republicii parlamentare o fi venit prin ianuarie 2017, noaptea ca hoţii, când UDMR sprijinea ce-i făceau justiţiei PSD şi ALDE. Acum se apropie cumva şi de AUR, care agită ideea suspendării lui Iohannis reieşind ce rău poate fi un preşedinte ales de popor! Literar, e ca şi cum PNL-Cîţu, Iohannis şi ai lui Ciolacu s-ar fi speriat rău de ce se întâmplă peste Prut, cu justiţia, de când cu Maia Sandu. De aici, ideea de a modifica Constituţia! Să aleagă parlamentarii noştri preşedinte vreun baron de-al lor ! Li s-a părut bun sistemul pe care tocmai l-a aruncat la gunoi Republica Moldova.

 4. Arma Secreta a Despotului Luminat din Tara vecina si Pretina Ungaria Mica Orban Viktor foloseste Cicciolinele UDMR ca Arma Biologica impotriva Valahilor.
  Cicciolina Hunor Kelemen imprastie SIDA in Governele Mele Fanariote in Plina Pandemie fara Cura.
  Vasilica Iron Man (fost Super) se Comporta Sifilitic in Governul Fantoma. Pina si Arabul de Serviciu Arafat evita orice Contact cu Cicciolinele UDMR.
  Bulibasa PSD este Imun Congenital la SIDA si doreste sa se Sacrifice ca Martir pentru Binele Tarisoarei Noastre Rrrrooommmaaanniahahaha.
  Coabitarea Secaturilor Originale fac Democratia sa Raga la Poarta Godakului Falcos de la Cotroceni.
  Boboru o Cere…

 5. Ionopot chivanoc PeeeeeSeDeeeeeeeeeeeeee !

  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  (ce repede se-ntorc unii la ce-au scuipat …inca nici timp sa-si faca greata nu pot!)

 6. sa lipseasca groful de la pomana europeana?
  Astia isi vand si familia, pentru bani!

 7. Și cel mai important obiectiv în revizuirea Constituției pentru UDMR-ul coaliției cu oricine și al domnului Kelemen Hunor, obiectiv enunțat fără jenă, este eliminarea articolului: “ Art. 1 – Statul român. (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”

 8. udmr tre desfiintata, e o treaba nazista contra poporului. Lafel casele lui iohannu, tre recuperate, iar iohannu dat afara, pen ca pus statuie la dusmanii romanilor.

 9. Stiti cu e ,”cainele si macelaria”Macar un os, acolo…

 10. Puterea politica este un DROG care ia mintile oricui gusta din ea!…Francoise Mitterand. Valabil azi tuturor politicienilor!.

 11. Nu am mai postat un comentariu de foarte mult timp dar acum nu se mai poate. V-ati pus întrebarea ce dorește acest popor ? Organizați un referendum și întrebați populația ce forma de guvernământ dorește. De 30 de ani trebuia făcut acest referendum , se vede cu ochiul liber ce beneficii uriașe aduce acest sistem. Puteți sa va transformați în adunare constituanta si sa încheiați definitiv cu aceasta Republica a la Mao. Soluția cea mai buna este monarhia constituțională.

 12. Daca citezi din ‘ixperti’ ca basestii Zegrean si Lazaroiu atunci chiar ca va trebui modificata constitutia.

 13. Si desigur, UDMR spera ca la schimbarea Constitutiei sa bage si ei un articol mic acolo cu autonomia Tinutului Secuiesc

 14. UDMR este o grupare politică etnică, cu oameni educați serioși și competenți. Deocamdată stau și se uită la imbecili de sunt in stare să producă,. Insă in curând vor vedea că toți ăștia, români patrioți, sunt atât de proști, de blegi, de fuduli, incât practic nu ai ce și cum purcede cu ei..Evident sunt de lăsat să piară pe propria limbă.

 15. UDMR este o „gasca” etnica neconstitutionala in Romania,cu interese sovine si revizioniste,cu ifose de „grofi” medievali,o adevarata sluga devotata si ascultătoare fata de buda-pesta,cu unii membri secui psihopati caz psihiatric de dezaxati imbecili gen derbedeul de @ marele urs(un moșulică de 70 ani) betiv notoriu si IDIOT. LOCUL UDMR in parlamentul Romaniei este langa celelalte naționalitate etnice conlocuitoare!!.

 16. @ Vox ..Cred că ție greu bre, ti-o fi tare greu să fii român, doar e aproape caz patologic… mai incearcă cu ceva citit, căci presupun că citești, chiar de nu prea pricepi. Mai vezi ceva spectacole,. nu de pandemie, ci poate pe net. Mai incearcă ceva femei, nu capra vecinului,.doar sunt românce destule care ”așteaptă autobusul”. Deci nu ești caz iremediabil..

 17. Nu există Cluj-„Napoca”…
  Există numa’ CLUJ!

 18. Lasati,stati linistiti romani,dormiti linistiti ca va face UDMR-ul si Constitutie,va cumpara si pamantul si Transilvania.Voua nu va pasa,s-a vazut si la referendumul pentru familie…Da intai sa treaca 1 DECEMBRIE,ca la ei e zi de doliu…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.