,,E pentru mine cum sunt clătitele pentru Scărlătescu”

Ce nu mănâncă chef Florin Dumitrescu

chefi la cutite

Cătălin Scărlătescu, juratul ,,Chefi la cuțite”, este cunoscut și pentru faptul că nu îi plac deloc clătitele, dar antipatia sa față de acest desert atât de popular nu i-a oprit pe anumiți concurenți să își încerce norocul în show cu această rețetă.

Totuși, se pare că mai există un alt preparat al copilăriei care îi provoacă aceeași reacție lui Florin Dumitrescu: ,,Macaroanele cu brânză sunt pentru mine cum sunt clătitele pentru Scărlătescu.

Budinca cu brânză de vaci este nelipsită din meniul multor gurmanzi și stă printre rețetele preferate ale celor care caută gustul copilăriei. Fie că este gătită în varianta tradițională cu brânză sărată, sau transformată într-un desert delicios prin brânza dulce cu stafide, acest preparat nu se află sub nicio formă pe lista rețetelor care sunt pe placul lui chef Florin Dumitrescu. Ca și în cazul lui chef Scărlătescu, a cărui antipatie pentru clătite datează încă de la începuturile carierei sale, perioada copilăriei este cea în care chef Dumitrescu a realizat că gustul macaroanelor nu îi încântă mai deloc papilele gustative: ,,Am mâncat macaroane cu brânză când eram obligat să mănânc. Mama îi gătea tatălui meu acest preparat, dar mie nu mi-a plăcut niciodată. Nu înțelegeam dacă este desert, sau altceva. Nici acum nu îl înțeleg., mărturisește juratul.

Iar pentru că cel de-al cincelea sezon ,,Chefi la cuțite” este unul de poveste, plin de surprize, următoarele ediții ale show-ului culinar vor readuce pe masa jurizării chiar o porție de macaroane cu brânză. Un concurent curajos își va încerca norocul în competiție cu această rețetă, fără să știe că va trece printr-un test de foc, căci unul dintre jurați va putea fi înduplecat mult mai greu. Cum va aprecia Florin Dumitrescu farfuria bucătarului și care va fi verdictul său în ceea ce privește controversatul preparat, telespectatorii Antena 1 vor vedea în edițiile următoare ,,Chefi la cuțite”, difuzate luni și marți, de la 20:00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Bucatar, „Maestru” bucatar…
    Mai lasati importurile in dauna identitatii nationale.
    Avem cuvant pentru cine stie sa „faca” bucate, mancare.

    • Probabil ca in text s-a strecurat o greseala, de fapt era „Ce nu mănâncă cu chef Florin Dumitrescu” … (de parca pe noi ne-ar interesa asa ceva !) … Mai e putin si vom fi informati ca foloseste in „cuisine” „farfurision” si „furculision” !

    • Mai ales ca in romana exista deja un CHEF, care are cu totul alt sens!

  2. Titlu agramat. Poate: „Ce nu mănâncă LA chef Florin Dumitrescu”! Cum sa manance chef???

  3. Nu am vazut sa scrie “Chef” in piept la Gordon Ramsay, David Chang, Massimo Bottura, Giorgio Locatelli, etc. … ai nostri musai să-și scrie “chef” pe piept ca să știe lumea cum să li se adreseze: – cum dai ceapa, șefule ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.