CE raportează probleme cu statul de drept în România

Raportul Comisiei Europene privind situaţia statului de drept în statele Uniunii Europene identifică probleme privind independenţa justiţiei în România, recomandând şi eficientizarea acţiunilor de combatere a corupţiei.

„În România, reformele controversate introduse în perioada 2017-2019, care au impact negativ asupra independenţei justiţiei, continuă să fie în vigoare. În 2020, Guvernul a exprimat angajamentul de a restabili parcursul reformelor judiciare după regresele din anii precedenţi, conducând la reducerea semnificativă a tensiunilor cu justiţia”, arată raportul Comisiei Europene pe tema „Situaţiei statului de drept în Uniunea Europeană”.

Comisia Europeană precizează că România este monitorizată prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) încă de la aderarea la UE, în 2007.

După eventuala suspendare a acestui mecanism special, monitorizarea va continua prin instrumente orizontale. Mecanismul statului de drept oferă cadrul necesar pentru abordarea acestor tipuri de probleme în viitor, subliniază raportul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Eu tot ma mir ca nu le spuen nimeni: SICTIR.
    Alt lucru pe care nu pot sa-l inteleg: de ce nu a fost expulzat ambasadorul Americii? Omul a intrat cu bocancii peste legislatie, peste orice norma de diplomatie si bun simt, a facut campanie pentru Tifoizii galbeni.
    Unde esti tu Vadim Tudor, unde esti tu Funar draga?

  2. Propun trimiterea la CE a un milion de placute suedeze, sa ajunga pentru toata lumea de acolo.

  3. Se vede clar monitorizarea justitiei din Romania, nicio reforma pozitiva in sensul real al dreptatii, practica este pe invers. Asadar, cu sau fara MCV dezastrul juridic in Romania creste zilnic, vezi furaciunile de la alegeri care vor continua! Mortaciunile psd-iste nici la ora actuala nu se trezesc la viata! Accepta eliminarea lor din politica ca porvul la taiere fara urlet!

  4. Probleme ?? He,. Păi ceva care nu există, cum poate avea probleme ?? Romania nu e democrație, nu e stat de drept,. E o mafie generalizată, O incultură și lene incurajate de statul mafiot. Un nazism deșănțat pe placul polimii primitive ,. și cam atît.. Incă mai are un pic de inerție,. incă mai trăiesc din cei care mai au ceva respect pentru semeni,. Dar in curând vor domina cei care au evoluat la stadiul de adult fiind educați din pruncie să pună mâna, poate nu se observă,. Iar faptul că unii scot deja pistoale și macete , va deveni generală,..

  5. Excludeți pe mormolocu care e ministru de Justiție și pe judecătorii rezist cum e Daniletz de la Cluj și nu vor mai fi probleme în justiție

  6. Pai bre tataie, parca stiu ca aceasta supra-periculoasa coruptie fusese eradicata complet de Kukuveaua luptatoare impotriva coruptiei, care a luptat extrem de eficient impotriva ei. De caeea a si fost ddcorata de Gitenstein si Klemm cu o roaba de decoratii, iar la Bruxelles au pupat-o chiar si sub coada……[Leo]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.